HEERLIJK steunt 3fm!

Nieuws overzicht > HEERLIJK steunt 3fm!

HEERLIJK steunt graag 3fm Serious Request THIS ONE IS FOR MAMA! 

Voor elke nieuwe liker op HEERLIJK dinsdag facebook (1796 likers) en nieuwe volger op twitter @HeerlijkNL (1414 followers) gaat er vanaf nu € 0,10 naar Serious Request!

Meer dan 10 miljoen moeders zijn geraakt door oorlog en staan alleen voor de zorg van hun gezin.

3FM en het Rode Kruis zetten zich elk jaar samen in om een stille ramp onder de aandacht te brengen. 3FM Serious Request 2011 vraagt aandacht voor moeders die geraakt zijn door oorlog- of conflictsituaties. Vanuit het Glazen Huis focust 3FM zich op deze drijvende maar zeer kwetsbare kracht van het gezin. 

In tenminste vijfentwintig landen ter wereld worden moeders ongevraagd getroffen door oorlog en conflicten. Vaak raken ze alles kwijt. Ze moeten vluchten en zijn kwetsbaar voor seksueel geweld. Weg van huis hebben ze geen eten, geen schoon drinkwater en geen gezondheidszorg meer. Door geweld is hun man vaak omgekomen of vermist, het huis verwoest en de oogst mislukt. Ze staan alleen in de zorg voor hun gezin.

Het Rode Kruis helpt deze moeders met essentiele, primaire zaken als onderdak, medische hulp en noodhulpgoederen zoals voedsel, drinkwater, zeep en keukengerei. Maar ook met het verdienen van een eigen inkomen en het terugvinden van in de chaos vermiste familieleden. 

Dit doen ze door deze moeders te helpen een inkomen te verdienen en zo hun leven weer op te bouwen. Denk bijvoorbeeld aan het geven van gereedschap en een training om zelf gewassen te kunnen verbouwen, zodat moeders hier een eigen handeltje in op kunnen starten. Of door ze een naaimachine en training te geven, zodat ze zelf kleren kunnen naaien en verkopen. (bron:http://seriousrequest.3fm.nl)

Like HEERLIJK Dinsdag op facebook en volg ons op twitter @HeerlijkNL en steun dit goede doel!!
http://www.facebook.com/heerlijk.nl en http://twitter.com/#!/HeerlijkNL

 

Woensdag 21 december 2011 - Bron: HEERLIJK