Heropening Katseveer*

Nieuws overzicht > Heropening Katseveer*


Het restaurant in Wilhelminadorp is gevestigd in een historisch  veerhuis en heeft een verbouwing ondergaan van bijna zes maanden.
Vanaf vanavond is het weer geopend voor het publiek! Het aantal couverts is van 28 uitgebreid naar 42 en hebben allen nu het fantastische uitzicht op de Oosterschelde.


Drie jaar geleden werden er al gesprekken gevoerd over deze verbouwing om te kijken wat de mogelijkheden waren. Het pand is namelijk onderdeel van de primaire zeewering en daarom wilde het echtpaar Van der Weel eerst gesprekken voeren met het Waterschap voordat zij begonnen met tekenen en ontwerpen.

Bijna een half jaar geleden sloten zij de deuren voor de verbouwing en verplaatsten zij naar 't Veerhuis in Wolphaartsdijk. Dit restaurant is gesloten en wacht nog steeds op nieuwe eigenaren, in de tussentijd kon het team van Katseveer* hier mooi terecht. Michelin werd ook op de hoogte gebracht van de plannen en hebben ook een keer gegeten in Wolphaartsdijk. Ze gaven wel aan dat de heropening uiterlijk begin september moest plaatsvinden, wilde zij de ster behouden, omdat ze anders niet meer tijdig konden beoordelen voor de nieuwste gids welke in november zal verschijnen.

 

Leuk detail is dat er in het vernieuwde Katseveer* twee nieuwe keukens zijn gebouwd, eentje beneden en eentje boven in het pand.
In het restaurant hangt een groot plasma scherm waardoor de gasten kunnen meekijken naar de kunsten van de keukenbrigade. Er is wel rekening gehouden met de 'minder aantrekkelijke' karweitjes (er kan hierbij gedacht worden aan het schoonmaken van vis), die worden namelijk in de beneden keuken gedaan zodat de gast daarvan geen getuige hoeft te zijn.

Het HEERLIJK Team wenst de brigade van Katseveer* enorm veel succes met deze prachtige heropening!

Vrijdag 9 september 2011 - Bron: HEERLIJK