Het Amsterdamse Proeflokaal maakt doorstart onder voormalig ster-chef Gert Blom

Nieuws overzicht > Het Amsterdamse Proeflokaal maakt doorstart onder voormalig ster-chef Gert Blom

Restaurant Het Amsterdamse Proeflokaal in Amsterdam is sinds 7 februari 2019 weer geopend na het maken van een doorstart onder nieuwe eigenaar Gert Blom. Tot juli 2018 was hij chef-eigenaar van sterrestaurant Amarone in Rotterdam. Blom maakt van Het Amsterdamse Proeflokaal een internationale brasserie.

Het Amsterdamse Proeflokaal opende in april 2017 en moest eind januari 2019 de deuren sluiten wegens een faillissement. De 48-jarige Blom werd benaderd door twee schuldeisers. Gert Blom: “Het pand heeft enorme potentie en is goed uitgerust. De naam Het Amsterdamse Proeflokaal blijft bestaan en ik wil er een internationale brasserie van maken. Op de kaart komen niet te ingewikkelde gerechten met internationale invloeden gemaakt van verse producten. De gast kan rekenen op lekker eten in een informele sfeer. Ik stel de kaart samen en zal er regelmatig aanwezig zijn, maar ik sta niet dagelijks in de keuken.”

Grote groepen
Vorige week zijn de deuren weer geopend met een beperkte kaart, aankomende tijd wordt de nieuwe kaart gemaakt door Blom. Het restaurant is 1800 vierkante meter groot en leent zich ook geweldig voor events met grote groepen. Bij Het Amsterdamse Proeflokaal kunnen in één ruimte tot 1000 personen kwijt, daarin zou het restaurant in Amsterdam wel eens uniek kunnen zijn.

Personeel
De 24 personeelsleden zijn overgenomen bij de doorstart. Verder hoopt Blom Het Amsterdamse Proeflokaal te behouden als opleidingscentrum voor de horeca leerlingen van het ROC van Amsterdam. Het doel van Blom en zijn team is om er een fijne zaak van te maken waar iedereen terecht kan voor lekker eten en drinken in een ongedwongen sfeer en voor events, presentaties en bedrijfs- of familiefeesten. Op 14 februari krijgt elke gast die komt dineren een gratis glas feestelijke bubbels om te proosten op Valentijn én op de heropening.

Dinsdag 12 februari 2019 - Bron: Heerlijk.nl