Internationaal gourmet festival CHEFS AT THE PARC

Nieuws overzicht > Internationaal gourmet festival CHEFS AT THE PARC

Meer dan 50 Michelinsterren bij internationaal gourmet festival CHEFS AT THE PARC - Sterrenchefs schitteren 4 dagen lang op Boutique Hotel Parc Broekhuizen.

Van 24 tot en met 27 mei 2019 organiseert landgoed Parc Broekhuizen het ‘Internationale Gourmet Festival CHEFS AT THE PARC’. Vier dagen lang showen de meest vooraanstaande sterrenchefs hun kookkunsten. In totaal zijn zij samen goed voor meer dan 50 Michelinsterren. Nog nooit waren er zoveel Michelinsterren bij elkaar in Nederland, een unicum!

Op uitnodiging van driesterrenchef Jacob Jan Boerma, zijn de chefs uitgenodigd om deel te nemen aan het even. Jacob Jan Boerma is bekend van De Leest*** in Vaassen, Restaurant Voltaire* in Leersum, The White Room* in Amsterdam en sinds 2017 als Consulting Chef betrokken is bij Parc Broekhuizen.

Het programma
Op het programma staan vier avonden waarin sterrenchefs met elkaar koken. Maar naast een avondprogramma zal er op zondag en maandag ook een bijzondere lunch gekookt worden. De maandagavond zal bestaan uit een internationale Kitchen Party plaats waarbij ruim 10 internationale chefs aanwezig zijn. Ook wordt die avond  ‘op het Parc’ een botanisch ‘Experience Center’ geopend worden waarin de partners voor een unieke combinatie en verbinding van ‘food & drinks’ zorgen.

Jacob Jan Boerma is van mening dat Nederland meer dan klaar is voor internationale gourmet festivals zoals CHEFS AT THE PARC. Zo’n spectakel helpt ons op de internationale ladder want Nederland loopt over van culinair talent. Deze uitstraling mogen onze vakgenoten uit de hele wereld weten. Want de Nederlandse gastronomie is meer dan ‘hot’!

Parc Broekhuizen
Bij Boutique Hotel Parc Broekhuizen staat gastvrijheid voorop. Er bevinden zich 5 salons en een Koetshuis waar gedurende het jaar tal van evenementen plaatsvinden. De 22 suites en hotelkamers ademen voor alle gasten die blijven overnachten een uitzonderlijke sfeer van luxe en bieden comfort. Dit alles in een omgeving waar de historie letterlijk tastbaar is.

Sinds december 2018 is Restaurant Voltaire, wat zich op het ‘het Parc’ bevindt, in het bezit van een Michelinster. Toegewezen onder meer omdat de keuken in perfecte symbiose met het overweldigende natuurgebied weet te werken. Kortom: bij Parc Broekhuizen komt alles samen! Daarmee vormt het voor Jacob Jan Boerma en Anita Bos de ideale omgeving voor een internationaal culinaire festival. Tijdens dit Festival zal tevens aandacht gevraagd worden voor het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.

Ga naar https://www.chefsattheparc.nl/ voor meer informatie over het evenement en het programma!

Donderdag 16 mei 2019 - Bron: Parc Broekhuizen