Kok & de Bruin sluit helaas de deuren

Nieuws overzicht > Kok & de Bruin sluit helaas de deuren

Vanaf vandaag is Kok & de Bruin definitief gesloten. Dit laat eigenaar Jouke de Bruin in een bericht aan HEERLIJK weten. Het restaurant nam ook deel aan HEERLIJK Verrassing.

In het dorpje Tricht gelegen aan rivier de Linge, in de Betuwe gingen in 2004 de deuren open van het restaurant Kok & de Bruin. Jeroen Kok en Jouke de Bruin hadden een Frans-Nederlandse keuken en waren onderdeel van Jeunes Restaurateurs d’Europe. Ook stonden ze bekend om het zoveel mogelijk werken met regionale en biologische producten.

 

In 2010 vertrok Jeroen Kok naar het buitenland en ging Jouke de Bruin alleen door.
Op de website schrijft de Bruin dat hij na twee zware jaren de knoop heeft moeten doorhakken. Afgelopen zondag 11 maart heeft hij de deur voorgoed achter zich dicht getrokken. Aanleiding hiervoor zijn de zware aanhoudende economische omstandigheden. 

In een verklaring laat de Bruin weten door deze aanhoudende recessie Kok & de Bruin steeds minder gasten mocht verwelkomen. In de nabije toekomst verwacht de Bruin geen verbeteringen in de gastenaantallen en is daardoor tot dit besluit gekomen.


Jouke de Bruin gaat op zoek naar een andere uitdaging in de horeca.

Maandag 12 maart 2012 - Bron: HEERLIJK