Kok & de Bruin vernieuwt

Nieuws overzicht > Kok & de Bruin vernieuwt

Er waait een frisse wind door restaurant Kok & de Bruin in Tricht. Met een verbouwing, een restyling, veranderingen in de keuken- en bedieningsbrigade en de introducering van een nieuw concept op de dinsdagavond gaat het Betuwse restaurant 2011 in.

 
Verbouwing en restyling

 “Na zes jaar was het interieur wel toe aan een opknapbeurt”, zo steekt een enthousiaste Jouke de Bruin van wal. “De barruimte is verdubbeld en gasten kunnen hier nu aan de bar of aan de stijlvolle hoge tafels een aperitief drinken. Na de maaltijd kan hier ook koffie, thee en een drankje gedronken worden. Ook kan men hier een glas wijn drinken en er een mooi hapje bij eten, zoals oesters, een mooie ham van het mes of een garnalenkroket. Je kunt bij ons dus niet alleen terecht voor een uitgebreide maaltijd, maar ook voor een hapje en drankje aan de bar.


Het restaurantgedeelte heeft een restyling ondergaan. Het meest opvallende zijn de warme donkerbruine kleuren en de fraaie zilverkleurige retroverlichting. De verlichting kan nu op elke gewenste plek gericht worden, wat meer sfeer en gemak voor de gast oplevert. Ook de tafelopstelling is veranderd. De vertrouwde open haard is gebleven, maar die is wel voorzien van een meer modern uiterlijk. Alle elementen zijn aanwezig om de gast een stijlvolle lunch of diner te bezorgen.”

 

Keuken- en bedieningsbrigade grotendeels vernieuwd

De Bruin: “Een andere belangrijke verandering is dat zowel de keuken- als de bedieningsbrigade grotendeels vernieuwd is. De nieuwe chef kok Tom Weide voert een keuken die gebaseerd is op de Franse keuken, waarbij hij moderne technieken en invloeden toepast. Zijn gerecht van gestoofde varkenswang met geroosterde wilde zeegarnaal, linzen, olijf-mango spongecake en mangochips is hiervan een goed voorbeeld. Onze gasten zijn erg enthousiast over dit gerecht.


De bedieningskant is versterkt met Pauline Schuit. Zij heeft aan de Academie voor Gastronomie de opleiding Gastronoom/Sommelier afgerond en studeert nu voor Vinoloog van De Wijnacademie.


Om onze gasten zoveel mogelijk van ons nieuwe restaurant te laten genieten, zijn we nu ook op zondag open. Maandag is onze sluitingsdag.


Voor de dinsdagavond hebben we een speciaal concept, waarbij Laurent Schandrin gerechten uit de klassieke Franse keuken kookt. Laurent is geboren in de Franse Elzas en heeft in Franse en Zwitserse topkeukens gewerkt”, aldus De Bruin.

Vrijdag 14 januari 2011 - Bron: Alletoprestaurants