Lintje voor zieke Cas Spijkers

Nieuws overzicht > Lintje voor zieke Cas Spijkers

Spijkers kreeg de onderscheiding uit handen van de Commissaris van de Koningin van Brabant, Wim van de Donk. Spijkers was naar het gemeentehuis gelokt vanwege de uitreiking van de prijs De Parel van Oisterwijk. Aansluitend werd hij onder toeziend oog van de vakpers en RTL Boulevard en SBS Shownieuws overvallen met de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Spijkers, die ondanks zijn ziekte een goede indruk maakte, was zichtbaar aangedaan en liet een traan door de Koninklijke onderscheiding. Hij nam de onderscheiding in ontvangst in het bijzijn van zijn vrouw. Spijkers genoot van de mooie woorden die werden gesproken door de Commissaris van de Koningin.

Cas Spijkers wordt gezien als een van de grootste koks van de vorige eeuw. Spijkers was een van de eerste tv-koks in Nederland en zette koken en de vakman chef-kok in de schijnwerpers van het grote publiek. 

Eind vorig jaar werd bekend dat bij Spijkers kwaadaardige tumoren in zijn maag en slokdarm waren ontdekt. Enkele weken geleden trad de sterk vermagerde Spijkers nog een keer op in het openbaar tijdens een bijeenkomst op zijn eigen Cas Spijkers Academie in Nijmegen. Gisteren schoof hij nog aan bij het afscheiddiner van Chalet Royal in Den Bosch.


 

Woensdag 6 juli 2011 - Bron: Misset horeca