Marc Boeljon (restaurant Posthoorn*) is gastheer van het jaar Nederland 2018 geworden.

Nieuws overzicht > Marc Boeljon (restaurant Posthoorn*) is gastheer van het jaar Nederland 2018 geworden.

Op 5 november heeft de 8e editie van de Gastronomie-Fine-Food Professional plaatsgevonden. In het Elicium van Rai Amsterdam werden de Proefschrift Awards uitgereikt. Boeljon heeft al bijna 10 jaar een Michelinster in bezit en nu komt daar ook nog deze prachtige bekroning bij door zijn eigentijdse en eigenwijze gastheerschap. De jury omschrijft hem als een meer dan uitstekende gastheer-patron. Hij heeft een eigen stijl, is secuur, vriendelijk en attent. Hij is een groot voorbeeld voor vakgenoten.

Boeljon was aangenaam verrast: “We weten best dat door diverse onderscheidingen we altijd onder een vergrootglas liggen. Maar deze bijzondere onderscheiding had ik echt niet verwacht. Ik ben redelijk wars van de feestjes, reisjes en borrels van de gevestigde culinaire top. Ik ben meer een persoon van ‘niet lullen maar poetsen’ en ben daarom ook altijd aan het werk in de zaak en voor mijn gasten. Ik ben dan ook wellicht minder zichtbaar dan veel gevestigde namen.”

Andere prijswinnaars

Marco Westra (Bridges* - Amsterdam) heeft de prijs voor talentvolle gastheer gewonnen. Jean Luc Etienne (Parkheuvel** - Rotterdam) is Wijn/Spijs specialist geworden en Iris Schot (Central Park - Voorburg) mag zichzelf Fromager van het jaar noemen.

Nieuwsgierig of dit terechte prijswinnaars zijn? Deze restaurants hebben een HEERLIJK Aanbieding, neem de proef op de som en reserveer snel via onderstaande links!

Woensdag 14 november 2018 - Bron: Proefschrift Restaurants