Meesterkok Gerrit Greveling overleden

Nieuws overzicht > Meesterkok Gerrit Greveling overleden

Op woensdag 11 december is Gerrit Greveling op 60 jarige leeftijd overleden. De chef-kok had ruim 20 jaar een eigen Michelinster restaurant in Den Bosch: Chalet Royal. Lange tijd was hij voorzitter van de Alliance Gastronomique. Ook was Gerrit dit jaar nog president van het Gastronomisch Gilde. 

Gerrit was een top ondernemer en geweldig in zijn vak. Chalet Royal was 22 jaar een geweldig restaurant in Den Bosch op de locatie waar nu Michelinster restaurant Nobel gevestigd is. Sinds januari was Gerrit gekozen als Meesterkok president van het Gastronomisch Gilde. In dit Gilde gingen de Meesterkoks en Koksgilde op.

Greveling stopte niet na de overname van zijn zaak Chalet Royal, hij was nog bijna vier jaar manager van de golfbaan The Dutch. Ook is hij in de laatste jaren voorzitter van de restaurants vereniging Alliance Gastronomique.

Leon IJpelaar, goede vriend en horecaman, noemt het verlies ´Onwerkelijk´. IJpelaar legt uit dat Gerrit afgelopen maandag nog gedotterd was. Gerrit is woensdag onwel geworden en overleed in zijn huis. De chef-kok postte nog vanuit het ziekenhuis op Facebook: ´Super afdeling, op het eten na..´.

Gastronomisch gilde over Gerrit Greveling: Met groot verdriet en diepe verslagenheid delen wij onze leden mee dat wij hedenmorgen kennis hebben genomen van het overlijden van onze voorzitter en bevlogen vakgenoot, Gerrit Greveling (60). Gerrit was een toegewijde chef en maakte veel reizen die een inspiratiebron voor zijn kookstijl vormden. Wij zullen Gerrit herinneren als iemand die ontzettend gepassioneerd was over zijn culinaire projecten en daarnaast altijd de tijd nam om mee te denken over bepaalde kwesties binnen de vereniging. Zijn innemende persoonlijkheid en positieve enthousiasme zullen we missen.’

Vrijdag 13 december 2019 - Bron: Misset Horeca