Menno Post opent restaurant Olivijn!

Nieuws overzicht > Menno Post opent restaurant Olivijn!

Na 5 jaar Michelinsterren-chef van De Bokkedoorns** te zijn geweest gaat Menno Post zijn hart volgen en zal zelfstandig verder als creatief restaurateur. Hij opent namelijk in juli, in het voormalig restaurant ML in de Kleine Houtstraat 70 te Haarlem, zijn eigen restaurant onder de naam Olivijn.

Monumentaal karakter
Olivijn brengt topgastronomie en huiselijk comfort samen in een monumentaal pand met een rijke geschiedenis. Het interieur zal een kleine restyling ondergaan waarbij er met respect wordt omgegaan met het monumentale karakter. Tevens zal er op de eerste etage van het restaurant een kunstgalerie gevestigd worden voor zijn vrouw Saskia de Wal onder de naam Mevrouw Olivijn. Hier kan straks tussen de kunstobjecten gedineerd of vergaderd worden. Menno zal zelf de menukaart aan tafel presenteren en biedt daarbij mogelijkheden gerechten aan te passen aan de persoonlijke wens.   

De kunst van het weglaten
"Ik vind het een kunst als je juist dingen kunt weglaten", vertelt Post. "Ik vertel een verhaal met mijn gerechten en daarmee heb ik mijn eigen signatuur ontwikkeld. Een signatuur die in Olivijn nog beter tot zijn recht zal komen. Mijn smaken zijn elegant, verfijnd en subtiel gecombineerd tot bijzonder mondvermaak."Gasten zouden bijvoorbeeld een salade van krab met gebrande avocado, karnemelk en yuzu kunnen verwachten. Of een gerecht van krokant gebakken buikspek met langoustine of het tongrolletje met kibbelingkrokantjes’’.

Vanaf 1 juli is Haarlem verrijkt met een nieuwe gastronomische hotspot met ruime parkeergelegenheid op minder dan 1 minuut loopafstand van het restaurant. Olivijn biedt daarmee de zakelijke markt efficiënte mogelijkheden voor bijeenkomsten, lunch en diner. 

Dinsdag 17 april 2018 - Bron: Restaurant Olivijn