Michelin België en Luxemburg 2019: drie nieuwe tweesterrenrestaurants

Nieuws overzicht > Michelin België en Luxemburg 2019: drie nieuwe tweesterrenrestaurants

De MICHELIN Gids België en Luxemburg 2019 bevestigt de culinaire overvloed in beidelanden. Maar liefst 139 restaurants worden onderscheiden met één of meerderesterren. Drie restaurants worden voor het eerst onderscheiden met twee sterren en zeven restaurants krijgen hun eerste ster.

De nieuwe tweesterrenrestaurants zijn:

  • La Paix in Anderlecht,

  • La Table de Maxime in Our

  • Ma Langue Sourit in Oetrange (Luxemburg)

Drie nieuwe tweesterrenrestaurants

De MICHELIN Gids België en Luxemburg 2019 pakt uit met drie nieuwe tweesterrenrestaurants. David Martin van La Paix in Anderlecht bevestigt zijn talent met een zeer eigen signatuur. “Hij interpreteert klassiekers graag op zijn manier en weet opmerkelijke nuances te creëren met Aziatische technieken,” aldus Werner Loens, selectiedirecteur van de MICHELIN gidsen in de Benelux. “Maxime Collard van La Table de Maxime in Our geeft dan weer zijn eigen visie op de moderne keuken. Zijn technische kennis en creativiteit laten hem toe gasten te boeien met enkele top-ingrediënten. Oog voor details en precisie typeren ook Cyril Molard van Ma Langue Sourit in Oetrange (Groothertogdom Luxemburg). Hij verrast en verbaast zijn gasten telkens weer met een indrukwekkende wervelwind van smaken.”

Hof van Cleve voert de lijst aan

De absolute top van de Belgische gastronomie wordt in editie 2019 aangevoerd door Hof van Cleve (Kruishoutem). Peter Goossens behoudt zijn drie sterren dankzij een keuken die persoonlijk en zeer constant is. Chef Goossens bezit het talent om de kwaliteit van topproducten naar boven te halen en te verrijken. Door de sluiting van Hertog Jan (Zedelgem) telt België nog één driesterrenrestaurant.

Zeven nieuwe sterren:

La Plage d’Amée – Jambes. Chef Julien Wauthier

La Ligne Rouge – Plancenoit. Chef Benjamin Laborie

Little Paris – Waterloo. Chef Arold Bourgeois

Eed – Leuven. Chef Philippe Heylen

Nathan – Antwerpen. Chef Nathan van Echelpoel

Franq – Antwerpen. Chef Tim Meuleneire

Les Jardins d’Anaïs – Luxemburg

Traditioneel & internationaal

Gwendal Poullenec, de internationale directeur van de MICHELIN gidsen, ziet in deze nieuwe selectie een bevestiging. “De 139 sterrenrestaurants in editie 2019 tonen perfect aan wat de Belgische en Luxemburgse gastronomische scènes typeert. Tussen deze restaurants vind je zaken die een traditionele keuken aanbieden en specialiteiten in de kijker zetten die tot het culinaire erfgoed behoren. Maar evengoed zijn er restaurants bij die moderner zijn en gebruik maken van internationale technieken en smaken. Onze inspecteurs hebben dit jaar opnieuw, op basis van een precieze methodologie, een complete gids samengesteld die trouw blijft aan de Belgische en Luxemburgse gastronomie.”

Bib Gourmand

De gids beloont eveneens 171 Bib Gourmand restaurants, waarvan 23 nieuwkomers. Het keuzemenu onder de 37 euro, met gerechten waarin seizoensgebonden producten de hoofdrol spelen, is de basis waar alle restaurants zich aan houden. Ze bewijzen hoe rijk en divers de gastronomie in België en Luxemburg is.

De MICHELIN Gids België en Luxemburg 2019 is te koop vanaf 22 november. In deze 63ste editie vind je veel adressen, namelijk 327 hotels (waaronder 85 gastkamers) en 891 restaurants waaronder:

- 1 *** restaurant

- 26 ** restaurants, waarvan 3 nieuwe

- 112 * restaurants, waarvan 7 nieuwe

- 171 Bib Gourmand restaurants


Dinsdag 20 november 2018 - Bron: Michelin