Michelin stelt uitreiking sterren uit tot 29 maart 2021

Nieuws overzicht > Michelin stelt uitreiking sterren uit tot 29 maart 2021

Michelin organiseert de jaarlijkse sterrenceremonie van de MICHELIN Gids Nederland 2021 op maandag 29 maart 2021. Het evenement vindt vanwege de Covid-19 crisis twee maanden later plaats dan gebruikelijk. Naar jaarlijkse gewoonte wordt tijdens de ceremonie de volledige lijst onthuld van restaurants die onze inspecteurs hebben bekroond met een MICHELIN ster, een Bib Gourmand of een MICHELIN bordje.

Als de gezondheidssituatie het toelaat, zal het evenement zowel fysiek als digitaal plaatsvinden. Het DeLaMar Theater in Amsterdam zal opnieuw het decor vormen van de presentatie.

De MICHELIN Gids Nederland 2021 zal dit jaar uitsluitend in digitale vorm worden uitgebracht . Hierdoor krijgt de gebruiker een uitgebreidere en aantrekkelijkere content, altijd up to date en in een paar kliks toegankelijk op https://guide.michelin.com/nl/nl.

Gwendal Poullennec, Internationaal Directeur van de MICHELIN Gidsen, geeft meer uitleg over het uitstel van de presentatie. “Onze inspecteurs blijven naarstig restaurants bezoeken en ondersteunen volop de Nederlandse horeca, die voor grote uitdagingen blijft staan. Het uitstel van de sterrenceremonie en de keuze om een volledig digitale gids te lanceren geeft ons de nodige tijd om ons inspectiewerk in de best mogelijke omstandigheden af te werken. We blijven eerlijk ten opzichte van de restaurateurs die geweldig werk leveren in deze onzekere tijden, en verzekeren de coherente en gespecialiseerde aanbevelingen die onze lezers verwachten.”

De sterrenceremonie is zoals elk jaar de gelegenheid om de nieuwe selectie van de MICHELIN Gids Nederland live te volgen. Daarbij zal het talent, het aanpassingsvermogen en het engagement van de chefs en restauranthouders weer volledig centraal staan.

 

Maandag 12 oktober 2020 - Bron: Michelin