Michelinsterren 2019 bekend!

Nieuws overzicht > Michelinsterren 2019 bekend!

Vandaag, 17 december, is het zover! De bekendmaking van de Michelingids 2019!
Dit jaar hebben de professionals van Michelin weer gekeken naar het culinair potentieel in Nederland. En of er potentieel is! Met twee nieuwe tweesterrenrestaurants en maar liefst twaalf nieuwe sterren kunnen we editie 2019 inlijsten. Nederland telt vandaag in totaal 110 sterrenzaken!

Ontvangers van een eerste ster
Restaurants die hun eerste ster in ontvangst mochten nemen zijn: De Rozario in Helmond, Monarh in Tilburg, De Loohoeve in Schoonloo, Flicka in Kerkdriel, Rijnzicht in Doornenburg, OONIVOO in Uden, Bougainville in Amsterdam, Voltaire in Leersum, Olivijn in Haarlem, The Millèn in Rotterdam, 212 in Amsterdam en O&O in Sint Willebrord.

Sterrenfestijn
Dit voorjaar opendeSabero in Roermond zijn deuren en dat was meteen een schot in de roos. Chef Boreas etaleert er zijn technische kennis en neus voor finesse en mocht gelijk twee sterren in ontvangst nemen. Chef Syrco Bakker en zijn team mogen dit jaar een tweede ster achter hun naam zetten met restaurant Pure C in Cadzand.

Ontwikkeling Nederlandse gastronomie
Jonnie Boer van De Librije in Zwolle, Jannis Brevet van Inter Scaldes in Kruiningen en Jacob Jan Boerma van De Leest in Vaassen nemen met verve hun rol op als inspirator van de nieuwe generatie chefs. Hun persoonlijke keukens zijn uniek en behoren tot de culinaire wereldtop. Alle drie de sterrenchefs behouden hun drie Michelinsterren.  

HEERLIJK.nl feliciteert alle bovenstaande restaurants met deze waardering!

Gevallen sterren

Helaas zijn er ook dit jaar 11 restaurants die hun ster verliezen: Sazanka (Amsterdam), Koriander (Drachten), Avant-Garde (Eindhoven), Cucina del Mondo (Heerlen), Élevé (Leeuwarden), Château Neercanne (Maastricht), Coarial (Oss), Aubergine (Tegelen), Bretelli (Weert), HFSLG (Zeist) en Schultenhues (Zutphen).

Zijn jullie verwachtingen uitgekomen? Of missen jullie nog namen in de lijst? Laat het ons weten!  


Maandag 17 december 2018 - Bron: Michelin gids Nederland