Nieuwe mede-eigenaar voor Amarone*

Nieuws overzicht > Nieuwe mede-eigenaar voor Amarone*

Chef Jan van Dobben is per juli 2017 mede-eigenaar van restaurant Amarone*. De 28-jarige van Dobben werkt sinds 2012 bij Amarone* en staat nu samen met eigenaar Gert Blom aan het roer van het Rotterdamse sterrestaurant.

Continuïteit en kwaliteit
Met deze stap wil Gert Blom de continuïteit en de kwaliteit van het sinds 2006 bestaande restaurant waarborgen. Blom: “Ik merk dat het steeds moeilijker wordt om goede medewerkers te krijgen en ze aan je te binden. Op dit moment zetten we met een steady team een goede prestatie neer en dat niveau wil ik heel graag handhaven en verder uitbouwen.”
Van Dobben: “De ambitie om zelf een restaurant te beginnen was er altijd al. Toen ik in Frankrijk mijn Japanse vrouw Yoshiko leerde kennen hadden we plannen om op langere termijn in Japan voor onszelf te beginnen. Maar in de vijf jaar dat ik hier in Amarone* met Gert werk, is mijn hart bij Amarone* gaan horen. Met een gedeeld eigenaarschap snijdt het mes aan twee kanten: ik kan ondernemen en Amarone* blijft het hart van het keukenteam houden. Hiermee kunnen we het niveau voor de toekomst behouden en verhogen”, aldus de nieuwe mede-eigenaar. Amarone* is sinds 2007 in het bezit van een Michelinster.


Dinsdag 4 juli 2017 - Bron: Astrid Schreuders