Nieuwe Michelinsterren 2018 bekend in Frankrijk!

Nieuws overzicht > Nieuwe Michelinsterren 2018 bekend in Frankrijk!

Michelin onthult de nieuwe editie van de Michelin Gids Frankrijk 2018. Met een selectie van 621 restaurants, waarvan 57 nieuw zijn. Daarmee noteert Michelin een historisch record!

Niet 1, niet 2, maar 3 Michelinsterren!
In de Provence, is het Hotel du Castellet gevestigd. In het hotel bevindt zich restaurant Christophe Bacquié. Het restaurant dat drie sterren in ontvangst mocht nemen. Chef-kok Christophe Bacquié bereidt verbazingwekkende en HEERLIJKE gerechten.‘’ Met zijn moderne aioli, groenten van lokale markt en inktvis uit de Middellandse zee brengt hij ware ode aan de producten uit deze streek. Elk gerecht zorgt voor een bijzondere herinnering die getuigt van zijn creatieve talent, zijn perfect technische vaardigheden en volwassenheid. Een hoogstaande keuken vol met emoties’’, aldus Michael Ellis, Internationaal Directeur van de Michelin gidsen.

Ook restaurant Le Maison des Bois – Marc Veyrat is bekroond met drie sterren. Op 1.650 meter hoogte in de Haute-Savoie, heeft chef-kok Marc Veyrat een bijna zelfvoorzienende plek gecreëerd door gebruik te maken van de lokale natuur om die uit te vergroten.‘’ Met zijn creativiteit, echtheid en verfijndheid bezorgt hij de gasten een onvergetelijke beleving en ervaring’’, aldus Michael Ellis.

Liefde voor culinair eten
Er zijn ook vijf nieuwe restaurants bekroond met twee sterren voor de selectie van 2018. Au 14 Février in Saint-Amour, gerund door chef-kok Masafumi Hamano, die Franse smaken met de Japanse smaken combineert. L’Hostellerie Jérôme in La Turbie waar chef-kok Bruno Cirino en zijn echtgenote, beiden liefhebbers van mooie producten, een smaakvolle zuidelijke keuken met veel karakter aanbieden. L’Auberge du Père Bise in Talloires, aan het meer van Annecy, waar chef-kok Jean Sulpice met zijn (h)eerlijke en inventieve keuken de rijkdom van de Savoie laat zien. Dit jaar waren er ook twee sterren voor restaurant Takao Takano in Lyon, met dezelfde naam als de chef-kok onderscheidt hij zich met subtiele composities die zijn gemaakt met absoluut respect voor de smaken. En voor Flaveur in Nice waar de twee broers Gaël en Mickaël Tourteaux hun talenten hebben gebundeld voor een keuken die zorgvuldig gekozen ingrediënten met verschillende texturen en verfijnde bereidingen combineert.

Talenten behalen eerste ster
De familie van Michelinsterren is gegroeid met 50 restaurants die hun ster mochten behouden. Restaurants die gedreven worden door talent, ambitie en passie van de chef-koks en hun teams. Elke dag opnieuw zien ze mogelijkheden om hun gasten een gastronomisch en voortreffelijke gerechten te serveren. Onder deze talenten behoren onder andere Anthony Lumet met zijn restaurant Le Pousse Pied in La Tranche-sur-Mer, en Guillaume Mombroisse die chef-kok en eigenaar is van SEPT in Toulouse. Zij zijn, met hun 27 jaar, de twee jongste chef-koks die in deze nieuwe selectie een eerste ster kregen voor hun restaurant.

Met deze selectie laat Michelin gids 2018 ook zien hoe aantrekkelijk Parijs is voor chef-koks die uit alle uithoeken van de wereld komen. Ze openden hun eigen restaurant in de Franse hoofdstad.

Wil jij een sterrenbeleving ervaren met een Frans tintje, maar dan dichter bij huis? Dat kan via de HEERLIJK Star-edition t/m 28 februari! Zo kun je bij Ratatouille Food & Wine* genieten van de klassiek-Franse keuken tijdens een ALL-IN 5-gangendiner voor maar € 100,- per persoon! Reserveer nu via, https://www.heerlijk.nl/staredition/detail/11509/ratatouille-food-en-wine/klassiek-franse-keuken-gecombineerd-met-een-sublieme-wijnkeuze.

Op de foto: Christophe Bacquié 


Dinsdag 6 februari 2018 - Bron: Michelin Gids Frankrijk 2018