Nieuwe SVH Meesterkok van Nederland geïnaugureerd.

Nieuws overzicht > Nieuwe SVH Meesterkok van Nederland geïnaugureerd.

Afgelopen maandag 16 december is Henrie van der Heijden bekroond met de titel SVH Meesterkok. Henrie is bekend van restaurant Vista* in Willemstad, waar hij chef-kok en eigenaar is. Na zijn inauguratie  is hij 149 ste SVH Meesterkok van Nederland.

De SVH Meesterproef werd in zijn restaurant VISTA* afgenomen. De aanwezige SVH Meesterkoks waren Dennis Kuipers (Vinkeles*, The Dylan Amsterdam), Sidney Schutte (Spectrum**, Waldorf Astoria Amsterdam) en secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. Deze commissie was het eens: ‘Henrie is een absolute meester, zowel in de keuken als daarbuiten. Hij weet zijn gasten en zijn brigades aan zich te binden en is een voorbeeld voor anderen. Hij is een vakman die goed voor zijn medewerkers zorgt en bij wie kwaliteit hoog in het vaandel staat. Zijn klassieke keuken die hij verfijnd heeft met hedendaagse smaken en toevoegingen en de kennis en kunde in de bediening vullen elkaar aan en versterken elkaar, wat zorgt voor een beleving op meesterlijk niveau.’

Henrie van der Heijden werkt al sinds 1999 als chef, waar hij begon met zijn carrière bij Inter Scaldes** in Kruiningen. Van der Heijden heeft bij verschillende sterrenrestaurants gewerkt; La Vilette* en Amarone* in Rotterdam. Ook heeft Henrie verschillende stages gelopen bij bijvoorbeeld La Truffe Noire* in Brussel en de Librije***. Restaurant VISTA in Willemstad opende zijn deuren in 2016 en werd al na een jaar bekroond met een Michelinster. 

SVH Meestertitels zijn de hoogst te behalen graad in het vakgebied. In totaal heeft Nederland 295 SVH Meesters.  SVH titels zijn verdeeld in verschillende categorieën; Meesterkok, Meester Horecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterschenker en Wijnmeester. 

Op de foto staat Henrie van der Heijden met zijn vrouw Ingrid en de commissie SVH Meesterproef afgebeeld.


Donderdag 19 december 2019 - Bron: Misset Horeca