Restaurant Bentinck Amerongen treedt toe tot Jeunes Restaurateurs

Nieuws overzicht > Restaurant Bentinck Amerongen treedt toe tot Jeunes Restaurateurs

Per juli 2017 is restaurant Bentinck in Amerongen toegetreden tot restaurantvereniging Jeunes Restaurateurs. Het toprestaurant in de voormalige stallen van de historische Buitenplaats Amerongen heeft tevens sommelier Jan-Jaap Altenburg aangetrokken, die het niveau van de wijnkaart gaat verhogen.

Lid Jeunes Restaurateurs
Eigenaar Peter-Paul Swijnenburg: “Het lidmaatschap van restaurantvereniging Jeunes Restaurateurs past bij mijn ondernemersvisie en het niveau van onze keuken en gastbenadering. We zijn sinds juli 2017 aspirant-lid en het voelt goed. De contacten zijn warm, we wisselen veel gegevens uit, het is een fijne club om bij te horen. Ik ben er trots op dat we al zo snel na onze start in februari 2017 lid konden worden van deze vereniging voor jongere restaurateurs in het hogere segment”, aldus Peter-Paul Swijnenburg. Per 1 januari 2018 wordt het aspirant-lidmaatschap omgezet in een volwaardig lidmaatschap.
  
Wijnkaart opnieuw opbouwen
Met de komst van sommelier Jan-Jaap Altenburg wordt het niveau van de wijnkaart verhoogd. Peter-Paul Swijnenburg: “Het gaat goed met Bentinck. Na de start kregen we goede kritieken, waaronder een mooie recensie in de Telegraaf, en we hebben een goede bezettingsgraad. Daardoor is er ruimte om het team uit te breiden en in te zetten op wijnkennis en wijnbehandeling. Met sommelier Jan-Jaap Altenburg halen we een ervaren en goed opgeleide professional in huis die de wijnkaart opnieuw gaat opbouwen en de kwaliteit ervan gaat verhogen. Bentinck blijft in beweging, we zijn bezig om een aantal bijzondere projecten vorm te geven, die we op een later tijdstip zullen communiceren.”


Over restaurant Bentinck
Restaurant Bentinck is sinds februari 2017 gevestigd op Buitenplaats Amerongen in de voormalige paardenstallen van Kasteel Amerongen. Het monumentale pand heeft een van de meest authentieke bewaarde stalinrichtingen van Nederland en heeft de sfeer en inrichting van een grootstedelijk restaurant, waarbij de historische elementen behouden zijn.

Bentinck is een betaalbaar restaurant waar op topniveau gekookt wordt met aandacht voor pure, eerlijke (streek)producten, waarbij groente, fruit en kruiden uit de op het kasteelterrein gelegen historische moestuin een belangrijke rol spelen.

Restaurant Bentinck is vernoemd naar Godard Graaf van Aldenburg Bentinck, die zich in 1879 op Kasteel Amerongen vestigde, het kasteel opnieuw tot bloei bracht en de bevolking van Amerongen steunde met agrarische projecten.
Bentinck is lid van Euro-Toques, de vereniging van ambachtelijk werkende koks en van Jeunes Restaurateurs.

Eigenaar: Peter-Paul Swijnenburg.
Chef: Tommy Janssen.
Restaurantmanager: Arnoud Pot.
Sommelier: Jan-Jaap Altenburg.

Vrijdag 1 september 2017 - Bron: Astrid Schreuders