Restaurant Lambermon’s in Haarlem sluit deuren

Nieuws overzicht > Restaurant Lambermon’s in Haarlem sluit deuren

SVH Meesterkok Michel Lambermon stopt met zijn gelijknamige restaurant in Haarlem. De sluiting wordt mede ingegeven door het succes van zijn brasserie die op de begane grond in hetzelfde pand is gevestigd. De sluiting van Restaurant Lambermon’s betekent dat chef-kok Jeroen Granneman op zoek moet naar een nieuwe baan.

‘De brasserie gaat als een raket’, laat Lambermon weten aan MissetHoreca.nl. ‘Zo goed dat ik de gasten niet naar boven krijg naar mijn restaurant. Daar komt bij dat door een grote brand in een nabijgelegen parkeergarage in oktober vorig jaar de loop naar het restaurant er uit is. Met het oog op de zomer, wanneer het doorgaans minder druk is in het restaurant, heb ik besloten te stoppen met Restaurant Lambermon's.’


Lambermons startte in november 2008 met Restaurant Lambermon’s. De SVH Meesterkok bereikte er de 42 plaats in Lekker mee en staat in GaultMillau vermeld met 14 punten. Begin mei sluit Lambermon het restaurant. De ruimte van het restaurant gaat Lambermon inzetten voor feesten en partijen. 

‘Het is een puur zakelijke beslissing. Ik wil een gezond bedrijf en de brasserie loopt echt heel goed. Er zijn dagen dat de bestedingen in de brasserie hoger liggen dan in het restaurant. Zeker de wijnomzet ligt in de brasserie hoger. In de brasserie kiezen gasten meer voor a la carte. In het restaurant kiezen ze veel voor menu’s’, aldus Lambermons.

Chef-kok Jeroen Granneman is enkele weken geleden geïnformeerd over de sluiting van het restaurnant in mei. Hij moet op zoek naar een nieuwe baan. Ook zal Lambermon van andere personeelsleden afscheid nemen. De brasserie daarentegen krijgt nog meer aandacht, zo laat de SVH Meesterkok weten.

Lambermon laat weten dat de consument de laatste jaren in rap tempo is veranderd. ‘Mede ingegeven door de crisis. Maar ik zie het hier in Haarlem, waar de concurrentie groot is, dat consumenten sneller kiezen voor een goede hap in een wat laagdrempeliger concept. Haarlem is volgens mij een soort van voorbode voor het hele land’.