Restaurant Sabero** stopt: Nico en Sonja Boreas beginnen nieuwe uitdaging

Nieuws overzicht > Restaurant Sabero** stopt: Nico en Sonja Boreas beginnen nieuwe uitdaging

Eigenaren Sonja en Nico Boreas sluiten tweesterrenrestaurant Sabero in het centrum van Roermond. Tot 1 maart 2023 kunnen gasten nog genieten van de kunsten van chef Nico. Ondanks het succes van de afgelopen vijf jaar zal het restaurant zijn deuren moeten sluiten, dit komt door het huurcontract dat niet kon worden verlengd. De vastgoedeigenaar heeft voorgesteld om het pand te verkopen aan het stel, maar hun wens ligt ergens anders. 

 

Nieuw avontuur

Niet getreurd: in het brabantse Leende zullen Nico en Sonja Boreas zich ontplooien tot een aankomend project. De twee vertellen verheugd dat ze een huiskamerrestaurant beginnen, nog kleinschaliger dan Sabero. Ook zullen ze zonder personeel aan de slag gaan, om het zo persoonlijk mogelijk te maken.

 

Het team houdt zich ook bezig met het geven van advieswerk aan bedrijven en restaurants. Graag een privé diner? Dan komen Nico en Sonja bij gasten aan huis.

Michelin

Restaurant Sabero is niet het eerste restaurant dat Nico en Sonja sluiten. Tweesterrenrestaurant Boreas heeft namelijk 17 jaar lang mogen schitteren in Heeze, tot in 2016 hier een einde aan kwam. Vanaf het voorjaar van 2018 maakte Nico en Sonja Sabero hun herintrede met Sabero, waar Michelin het team gelijk weer verraste met twee sterren.

 

De sluiting van Sabero zal leiden tot het verliezen van de twee Michelin sterren. Restaurant One is vanaf 1 maart 2023 het enige restaurant in Roermond met een Michelin-titel. 

 

Dinsdag 6 september 2022 - Bron: Misset Horeca