Restaurant Wandeling in trek

Nieuws overzicht > Restaurant Wandeling in trek
We kunnen uitgebreid stilstaan wat er allemaal niet mogelijk is momenteel. Maar leuker is te vermelden wat wel kan, en wat bovendien erg in trek blijkt te zijn: Restaurant Wandeling. De combinatie wandelen en héérlijk eten blijkt een gouden formule. Elk weekend is sinds de doop steevast uitverkocht.

Restaurant Wandeling begon op 20 februari als een spontane actie om de lokale horeca in Rotterdam een hart onder de riem te steken tijdens de lockdown en het publiek zijn oh-zo-gemiste verzetje te gunnen. Iedereen, van jong tot oud, is tegenwoordig aan de wandel en van goed eten is niemand vies. Het idee klinkt dan misschien simpel maar bij de uitvoering zijn nogal wat partijen betrokken en al die neuzen moesten dezelfde kant opstaan om omleidingen en andere hobbels op de weg te voorkomen. Het licht voor deze gastronomische wandeling stond wonderwel in no-time op groen.

Wie reserveert voor Restaurant Wandeling krijgt een looproute van circa 7 kilometer mee die voert langs toffe plekken in de stad en langs vier toprestaurants, veelal bekroond met één of meerdere Michelinsterren. In elk restaurant krijgt de gast een signature dish en -indien gewenst- een bijpassend glas wijn of (non-alcoholische) cocktail als take-away mee. Voor 35 euro per persoon ben je vier nieuwe smaakervaringen rijker en je hebt ook nog eens een heel leuke middag en die zijn tegenwoordig vrij zeldzaam.

Wat begon als een eenmalige opsteker is in heel korte tijd uitgegroeid tot een nationale hit. Inmiddels zijn er 18 verschillende routes langs 74 luxe restaurants (zie bijgevoegde deelnemerslijst) in elf verschillende steden waaronder Amsterdam, Den Haag, Haarlem, Utrecht en Maastricht te boeken. Arthur Bassant, bedenker van Restaurant Wandeling en eigenaar van Heerlijk.nl, staat versteld van het succes. ,,Restaurant Wandeling overtreft mijn stoutste dromen. Ik krijg zo vaak te horen dat dit het leukste coronaproof uitje van Nederland is dat ik denk dat we er na de lockdown mee doorgaan. We gaan er in elk geval nog mee door zolang er geen versoepelingen voor de horeca zijn.”

Walk, eat, talk, repeat, dat is volgens tweesterrenchef Fred Mustert uit Rotterdam de kracht van Restaurant Wandeling. ,,Ik sta open voor positieve initiatieven en dat is dan ook de reden dat ik eraan meedoe. Nooit gedacht dat wandelen zo’n hype zou zijn. Zo ontzettend leuk om al deze wandelaars al gaandeweg een culinaire beleving van Fred te geven.”

Tijdens Restaurant Wandeling loop je in eigen tempo met het maximaal aantal personen dat door de geldende coronamaatregelen is toegestaan. Doordat er verspreid wordt gestart worden druktes bij de restaurants vermeden. Meer informatie vind je op www.restaurantwandeling.nl
Donderdag 18 maart 2021 - Bron: HEERLIJK.nl