Restaurant zet zich in voor Voedselbank

Nieuws overzicht > Restaurant zet zich in voor Voedselbank

Het pas geopende restaurant Vandaag in Utrecht heeft met de actie Eet voor Twee voedsel opgehaald voor meer dan 2550 gezinnen van de Voedselbank. De actie, die van 12 t/m 19 juni plaatsvond, hield in dat de hoeveelheid genuttigd voedsel tijdens de openingsweek van het restaurant eveneens geschonken zou worden aan de Voedselbank. Dit resulteerde in eten voor ruim 2550 gezinnen.

Eigenaren Jim en Michelle Xu wilden met de opening van hun restaurant liever de Voedselbank steunen dan dat zij in dure marketingcampagnes zouden investeren. Tezamen met Sjaak en Clara Sies, initiatiefnemers van de Voedselbank, gaan zij bespreken hoe de opbrengst voor het goede doel het beste overgedragen kan worden. Samen gaan we kijken hoe we de totale opbrengst om kunnen zetten naar meer gangbare etenswaren die het liefst ook wat langer houdbaar zijn. Daar helpen we onze mensen ook het meeste mee., aldus Clara Sies.

Echtpaar Xu heeft al aangegeven dat ze in de toekomst meer van deze acties willen opzetten. Nieuwe mogelijkheden om de Voedselbank te helpen worden inmiddels onderzocht.