Ron Blaauw restaurant verhuist naar Amsterdam

Nieuws overzicht > Ron Blaauw restaurant verhuist naar Amsterdam

Na 12 jaar Ouderkerk aan de Amstel verhuist SVH Meesterkok Ron Blaauw zijn gelijknamige restaurant per 1 maart naar Amsterdam. Op de nieuwe locatie van Ron Blaauw restaurant is nu nog Restaurant Sophia gevestigd. Tevens wordt de naam gewijzigd in Ron Blaauw Amsterdam. In de panden in Ouderkerk aan de Amstel wordt Ron's Vis van de Dag geopend, een ouderwetse bistro in een moderne jas met vis als basis. Gastronomische en economische ontwikkelingen, toekomstplannen én continuïteit zijn voor Ron Blaauw de voornaamste redenen van de verplaatsing. 

Inspelen op wensen en tijd 
Blaauw loopt al lang met dit plan. Het was alleen wachten op het juiste moment. De gastronomische en economische veranderingen hebben het besluit versneld. Blaauw: ,,Uit eten gaan is aan het veranderen. Enerzijds zien we gasten, die een avondvullend programma met 9 gangen en begeleidende wijnen willen. Anderzijds gasten, die iets kleins en sneller willen: een paar amuses bestellen of een voorgerecht en een hoofdgerecht, met mooie wijnen per glas. Feit blijft dat men zelf de invulling van én het budget voor een restaurantbezoek wil bepalen. Geweldig eten hoeft niet stijf en exclusief te zijn. Met de opening op 1 maart van Ron Blaauw Amsterdam maken we een nieuwe start met als uitgangspunten kwaliteit en continuïteit. De aantrekkelijk geprijsde menu's voor lunch en diner blijven gehandhaafd, maar we gaan ook oesters, salades en steak tartares serveren, weliswaar op mijn manier. De locatie heeft alle mogelijkheden om in te spelen op de huidige marktontwikkelingen zonder daarbij onze ambities uit het oog te verliezen''. 
Michelin is al eerder over de verhuizing persoonlijk door Blaauw op de hoogte gesteld. 

Ron Blaauw Amsterdam 
De locatie in Ouderkerk aan de Amstel leent niet meer voor de vele ideeën van Blaauw en z'n team. De intensieve samenwerking met het enthousiaste team, dat geleid wordt door chef de cuisine Menno Post, houdt Blaauw jong en scherp. De nieuwe locatie is aan de Sophialaan 55 in Amsterdam, een prachtig pand waar nu nog Restaurant Sophia is gevestigd. Met de komst van Ron Blaauw Amsterdam wordt ook het interieur op een aantal punten gewijzigd. ,,Nationaal en internationaal werkt de stad Amsterdam als een magneet, zowel zakelijk als privé. Voor een nieuw toprestaurant in Oud Zuid is dit dé ideale plek met een mooie restaurantzaal, de mogelijkheid om aan de prachtige bar te eten, een enorm terras en op slechts 5 minuten van het centrum en 3 minuten van de snelweg'', aldus Blaauw. 

Ron's Vis van de Dag in Ouderkerk 
Blaauw: ,,Ik geniet dagelijks van Ouderkerk aan de Amstel. Het is vanaf mijn tijd in `t Jagershuis mijn thuis. 26 februari beginnen we met Ron's Vis van de Dag, een ouderwetse bistro in een moderne jas met vis als basis. Pure smaken, alles op de graat gegaard zonder fratsen. Als je je ogen sluit, zit je met je voeten in het zand. De drie karakteristieke panden aan de Kerkstraat lenen zich uitstekend voor deze nieuwe formule. Een visbistro voor ieders budget, toegankelijk met lange banken in een Parijse sfeer. Het wordt geweldig in Amsterdam en in Ouderkerk aan de Amstel, we zijn er klaar voor!''. 


Woensdag 26 januari 2011 - Bron: Nieuwsbank