Sergio Herman keert terug naar Sluis met nieuw restaurant

Nieuws overzicht > Sergio Herman keert terug naar Sluis met nieuw restaurant

Stilzitten is niet aan Sergio Herman besteed: na het openen van nog een Frites Atelier heeft hij plannen voor een nieuw restaurant, in Retranchement vlakbij de Sluis. In een interview met Het Nieuwsblad in december gaf Sergio Herman al aan dat hij graag opnieuw zelf achter de potten gaat staan.

Hij heeft met Pure C, Blueness, Air Republic, The Jane en zes vestigingen van luxefrituur Frites Atelier al heel wat zaken in zijn portefeuille zitten. Maar in de keuken is hij niet al te vaak terug te vinden.

‘Kom ik nu in restaurants, dan is dat eigenlijk de keuken van iemand anders’, zei hij daarover. ‘Geregeld kriebelt het om nog eens die eigen zaak te hebben. Maar geen haar op mijn hoofd denkt eraan terug naar dat keurslijf van vroeger te gaan. Ik werk nu zeker even hard, maar kan mijn momenten kiezen. Die vrijheid geef ik niet meer af.’

Privé restaurant
De kriebels van Sergio Herman beginnen al behoorlijk concreet te worden. Volgens de Volkskrant is er een architect bezig met het ontwerp voor het nieuwe restaurant in Retranchement, een plaats in Sluis die grenst aan Knokke-Heist. Het restaurant wordt een privé restaurant waar Sergio Herman een keer of acht per maand gaat koken. 

Het lijkt erop dat de topchef terugkeert naar zijn roots. Weer zelf koken maar ook terug naar de Sluis. Daar waar het in Oud Sluis, het restaurant dat hij overnam van zijn vader en waar hij drie Michelinsterren mee binnenhaalde, allemaal begon.


Woensdag 24 april 2019 - Bron: Standaard.be