Sterrenchef voor de deur! Wilco Berends van De Nederlanden* opent luxe delicatessenzaak on the move.

Nieuws overzicht > Sterrenchef voor de deur! Wilco Berends van De Nederlanden* opent luxe delicatessenzaak on the move.

De Horeca laat het jaar 2020 achter zich. Een schatting van 10 miljard euro omzetverlies, ongeveer 600 faillissementen en een mentale dreun voor iedere horecaondernemer- en liefhebber. Het is een jaar om snel te vergeten. Toch brengt 2020 ook positieve ontwikkelingen met zich mee. De creativiteit en flexibiliteit die de Horecaondernemers is het donkere crisisjaar hebben getoond is een prachtig lichtpunt aan het einde van de tunnel.

De consument heeft kunnen genieten van fantastische afhaalmaaltijden, de lekkerste wijnen en meest innovatie initiatieven. Van LIVE kookworkshops van Vincent van der Zalm, talloze samenwerkingen zoals De Kromme Watergang** van sterrenchef Edwin Vinke & Hemingway tot de meest luxe Experience Box van het in Rotterdam gelegen restaurant Fred**.  Ondanks de maatregelen en ontwikkelingen van het COVID-19 virus hebben we de strijdlust en passie van horecaondernemers gezien en hebben zij ons alsnog kunnen voorzien van culinaire ervaringen! 

Nu het vooruitzicht in 2021 nog niet optimaal is en net als 2020 veel creativiteit en flexibiliteit vraagt, komt De Nederlanden* van sterrenchef Wilco Berends met een geweldig initiatief! De SRV- wagen, Sterrenchef Rijdt Voor, start vanaf 23 januari met een culinaire rondreis door Nederland. Het restaurant , dat vanaf 2002 beschikt over één Michelinster, staat bekend om het gebruik van de mooiste producten en meest gastronomische gerechten.

 De SRV -wagen is omgetoverd tot een gastronomische pop-up delicatessenzaak. Wilco Berends presenteert hier de meest fantastische producten, gastronomische gerechten die alleen nog een tikkie in de oven vergen (je krijgt de beschrijving mee!) en de prachtigste wijnen, zowel alcoholisch als non-alcoholisch. De SRV- wagen van De Nederlanden*  heeft alles wat je in een restaurant met Michelin kwalificatie kunt verwachten. Verwacht geen live cooking van sterrenchef Wilco Berends of foodtruck concept, pak simpelweg een winkelmandje en vul deze met de meeste HEERLIJKe delicatessen die de chef achter De Nederlanden* te bieden heeft! Zo kun je bijvoorbeeld coquilles met citrus, halve kreeft met tomaten antiboise en kalfswang met kalfsjus verkrijgen.

De SVR- wagen start haar route in Vreeland en zal onder andere in Loenen aan de Vlecht, Hilversum, Abcoude en te bewonderen zijn. Met 25 kilometer per uur is het racemonster helaas niet toegestaan op de snelweg en dus niet in de gelegenheid om heel Nederland te voorzien van culinaire delicatessen. Via de homepage van De Nederlanden* kun jij jouw dorp per mail aanmelden. Wilco Berends & het overige SVR- wagen team plannen (mits mogelijk) met veel plezier een bezoekje in! Woon je niet in de buurt? op de homepage van De Nederlanden* kun je ook de route zien. Een bezoekje is zeker een ritje waard.

Woensdag 20 januari 2021 - Bron: Nederlanden