Sterrenrestaurant Fred viert tienjarig jubileum met spraakmakende restyling

Nieuws overzicht > Sterrenrestaurant Fred viert tienjarig jubileum met spraakmakende restyling

Op 24 januari 2018 mocht HEERLIJK.nl aanwezig zijn bij de perslunch van restaurant Fred in Rotterdam. Zoals we eerder hebben aangekondigd zou Fred in een geheel nieuw jasje gestoken worden en wauw… het resultaat mag er wezen!

Excentriek, Exclusief en Elegant
Er is veel veranderd. Interieurontwerper Jeroen Smeele gaf een toelichting op zijn ontwerp. In het nieuwe interieur staat functionaliteit en akoestiek voorop. Het comfort van de gast wordt bevorderd met de juiste akoestiek, om de restaurantbeleving bij Fred nog verder te perfectioneren. Naast de functionaliteit en akoestiek, gaat het ook om het design. De uitstraling van het restaurant blijft elegant, maar modern.

Een warm eigentijds interieur met een aantal spraakmakende items, zoals een winedome, zachte wandbekleding met reliëf, een kunstobject van leer met 24 karaats bladgoud en een opvallend lichtobject aan het plafond dat als een handtekening door de zaak gaat. Smeele wil hiermee de signature van de keuken van Fred in het design laten terugkomen. “Met het nieuwe plafond is de akoestiek enorm verbeterd waardoor de gast meer rust ervaart. Door de nieuwe led-techniek met heel natuurlijk licht is de belichting op tafel enorm verbeterd en komen de gerechten veel beter uit. Ook de keuken- en de bedieningsbrigades hebben baat bij de voordelen van de verbeterde akoestiek, zij ervaren veel meer rust tijdens het service’’ - aldus de gepassioneerde chef.  

Fred geeft aan erg tevreden te zijn met het resultaat. Hij noemt het interieur opnieuw gewaagd, opvallend, maar vooral erg mooi. “Belangrijk is het gevoel dat wij erbij hebben. Wij zijn er ontzettend blij mee.”

Wijn = fijn!
De klassieke wijnkasten zijn vervangen door de op maat gemaakte geklimatiseerde winedome, die een plaats heeft gekregen bij de winetable. De bekende kaas-trolly waar Fred bekend om staat heeft ook een ander plekje gekregen, namelijk in de hal bij binnenkomst.

Toekomst
Fred Mustert zijn ambitie is voor de komende jaren een gezond bedrijf te blijven en nog een stapje beter worden in wat ze graag doen: de gasten te verrassen en te verwennen. Wil jij ook verrast worden met de HEERLIJKe gerechten van Fred? Ben jij ook zo nieuwsgierig geworden naar het interieur en de culinaire gerechten? Reserveer voordelig een tafel via: https://www.heerlijk.nl/staredition/detail/11502/fred/gastronomische-perfectie-in-moderne-en-sfeervolle-ambiance

Foto's van: Pieter D’Hoop.

Vrijdag 26 januari 2018 - Bron: HEERLIJK.nl