Sterrestaurant De Zwaan in Etten-Leur gaat verder als TILIA

Nieuws overzicht > Sterrestaurant De Zwaan in Etten-Leur gaat verder als TILIA

Vernieuwend, vooruitstrevend en met het oog op kwaliteit. Roland Peijnenburg stopt na 30 jaar met De Zwaan in Etten-Leur. Het sterrenrestaurant en bistro Het Lelijke Eendje fuseren samen tot een nieuw, innovatief concept. 

Het met een Michelinster bekroonde restaurant wordt overgedragen aan horeca duo Carlo Chantrel en Mariëlle Vink. Beiden zijn geen vreemden van Roland. Het duo is al meerdere jaren werkzaam bij De Zwaan. 

De inmiddels oud eigenaar heeft prachtige avonturen meegemaakt, keihard gewerkt en heeft 30 jaar lang zijn voldoening gehaald uit het culinair verwennen op hoog niveau van duizenden gasten. Nu is hij klaar voor een nieuwe uitdaging.

Ma?tre-sommelier Mariëlle en chef-kok Carlo zijn ervan overtuigd dat een nieuwe naam, nieuwe inrichting én nieuwe concept bij gaan dragen aan een hipper, eigentijds restaurant waar mensen in een ontspannen sfeer kunnen proeven van pure, eenvoudiger gerechten.

Bistro Het Lelijke Eendje verdwijnt volledig. De muur die beide restaurants scheid wordt doorgebroken en er blijft één nieuwe concept over, Restaurant Tilia.

Het risico dat eventueel de sterrenstatus verdwijnt nemen de nieuwe eigenaren voor lief. Natuurlijk gaat de voorkeur uit naar het behouden van de ster, maar mocht het anders lopen zijn zij ervan overtuigd dat dit alsnog de juiste keuze is. 

Ook de kunstcollectie van de familie Peijnenburg, die jarenlang het interieur van De Zwaan complimenteerde, krijgt een nieuwe plaats. Er is gekozen voor een nieuwe, mooie kleurencombinatie die fantastisch aansluit aan het innoverende en eigentijdse concept. 

Restaurant Tilia werkt met zoveel mogelijk biologische en regionale seizoensingrediënten. Denk hierbij aan Ettense asperges en kaas van lokale boerderijen. De combinatie van culinaire kennis van Carlo en de wijnkennis van Mariëlle zorgen voor de meest verrassende, intrigerende wijn-spijs combinaties.

Restaurant Tilia heeft haar deuren geopend en staat te popelen om iedereen te ontvangen en een heerlijke avond te bezorgen.


Dinsdag 1 september 2020 - Bron: ChefsFriends