Thijs Meliefste nieuwste aanwinst bij Les Patrons Cuisiniers

Nieuws overzicht > Thijs Meliefste nieuwste aanwinst bij Les Patrons Cuisiniers
Thijs Meliefste geïnaugureerd op 25 jarig jubileumfeest Les Patrons Cuisiniers

Gisteravond was De Landgoederij in Bunnik voor even het culinaire hart van Nederland. Hier organiseerden het culinaire samenwerkingsverband Les Patrons Cuisiniers voor de tweede maal hun ‘Grand Gala des Patrons’. Naast de inauguratie van de nieuwste Patron, Thijs Meliefste van restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk, werden tevens de compleet vernieuwde website en de Guide 2017 gepresenteerd.

Sinds negen bevriende chefs 25 jaar geleden Les Patrons Cuisiniers oprichtten is er in het culinaire landschap van Nederland veel veranderd. Wat altijd hetzelfde is gebleven is de enorme liefde en passie die de Patrons voor het vak hebben. In de woorden van de voorzitter en mede-oprichter van Les Patrons Cuisiniers Cees Helder: ‘Passie is wat ons verbindt en drijft.’

Gisteravond konden 260 gasten aan den lijve ervaren wat dit betekent. Eerst op het terras en later vanuit de keuken van De Landgoederij lieten de 22 Patrons hun gasten genieten van de door hen gebroederlijk zij aan zij bereide gerechten. Niet alleen de passie, maar ook het plezier was te proeven. De heerlijke dranken die door de Patronnes (de gastvrouwen) geserveerd werden gaven de avond nóg meer glans. Dit unieke culinaire feest, voor zowel de Patrons, als de gasten, werd besloten met een denderende afterparty die tot in de late uurtjes duurde.

Thijs Meliefste
Extra bijzonder was deze avond voor Thijs Meliefste, van restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk die als 22ste lid geïnaugureerd werd. Met deze vooruitstrevende jonge Patron in hun midden én met de lancering van de compleet vernieuwde website en social media kanalen neemt deze culinaire topclub de touwtjes voor de toekomst ook stevig in handen.
 
Nieuwe website
Naast de presentatie van de Guide 2017 was het 'Grand Gala des Patrons' tevens het moment dat de compleet vernieuwde website www.lespatronscuisiniers.nl live ging. Hier zijn naast achtergrondinfo en nieuwtjes over elk van de Patrons, ook oogstrelende art of plating filmpjes te zien. Reserveren kunt u hier uiteraard ook, ook voor de derde editie van het Grand Gala du Patrons die er ongetwijfeld gaat komen. Houdt de website en social media kanalen in de gaten voor meer info. 
Genieten begint bij www.lespatronscuisiniers.nl
 
Les Patrons Cuisiniers
Op 14 oktober 1991 werd Les Patrons Cuisiniers officieel opgericht door Toine Hermsen, Cees Helder, Henk Savelberg, John Halvemaan, Constant Fonk, Maartje Boudeling, John Kern, Emmanuel Mertens en Paul Fagel. Met de inauguratie van Thijs Meliefste telt Les Patrons Cuisiniers inmiddels 22 leden en zijn er drie generaties Patrons.
Maandag 23 januari 2017 - Bron: Les Patrons Cuisiniers