Topchefs bereiden signaturedish voor Ierse president

Nieuws overzicht > Topchefs bereiden signaturedish voor Ierse president

Vier sterrenkoks hebben op 2 mei in The Grand in Amsterdam voor de Ierse president Mary McAleese hun signaturedish met Ierse oesters, zalm en rund- en lamsvlees gekookt.

‘Ik ben enorm trots om te zien dat topkoks Iers rundvlees, ons belangrijkste exportproduct voor de Nederlandse markt, zo omarmen. Ik ben onder de indruk van hun creativiteit en culinaire flair’, liet de president achteraf weten. Vier leden van de Nederlandse tak van de Chefs’ Irish Beef Club maakten hun favoriete Ierse gerecht voor de president.

 

Tweesterrenchef Erik van Loo (Parkheuvel, Rotterdam) bereidde Ierse oester op lamellen van gemarineerde schorseneer en zalf, Perle Imperial kaviaar en aardappel rösti. Sterchef Wilco Berends (De Nederlanden, Vreeland aan de Vecht) serveerde een proeverij van Iers lam met morieljes en gepofte knoflook. Sterchef Gerrit Greveling (Chalet Royal, Den Bosch) kwam met gebraiseerde Ierse ossenstaart met kool, puree à la ‘Colcannon’ en jus van Irish Stew. Sterkok Niven Kunz (Niven, Rijswijk) tot slot presenteerde tartaar van Iers rundvlees, komkommer, appel en venkel. 

 

In totaal zijn er zeventien topchefs lid van de Nederlandse afdeling van de Chefs’ Irish Beef Club. Het is een platform voor uitwisseling van kennis en ervaringen over het vak en producten. Twaalf van hen waren aanwezig bij de bijeenkomst in Amsterdam. 

Woensdag 11 mei 2011 - Bron: Misset horeca