Topkoks aan de slag met afgekeurd voedsel

Nieuws overzicht > Topkoks aan de slag met afgekeurd voedsel

Rudolph van Veen, Niven Kunz, Nick Bril en Jonathan Karpathois koken op 18 april bij de Glazen Ruimte in Maarssen en ‘No Waste Dinner’ met afgekeurd voedsel.

Met het koken van het speciale diner willen de chefs aandacht vragen voor voedselverspilling. Ze gaan aan de slag met producten die niet in de schappen van winkels terecht komen omdat ze niet voldoen aan de eisen. Het afgekeurde eten wordt normaliter tot compost of veevoer verwerkt.


20 procent 
Het ‘No Waste Dinner’ is een initiatief van de overheid en het bedrijfsleven om voedselverspilling tegen te gaan. Het door de topchefs bereide diner waarvoor bedrijven en instellingen uitgenodigd zijn, is tevens de aftrap voor een campagne die als doel heeft dat er in 2015 zo’n 20 procent minder voedsel wordt verspild. 

Alain Caron en Jort Kelder
Tijdens het diner zullen tv-presentator Jort Kelder en de Frans-Nederlandse topkok Alain Caron de vertegenwoordigers van bedrijfsleven en instellingen inspireren om nieuwe oplossingen te bedenken voor voedsel dat bedoeld is om op te eten, maar om een of andere reden anders wordt gebruikt. Dat kan bijvoorbeeld door logischer transport, innovatie van het product of betere samenwerking tussen de bedrijven in de keten. 

Naast het diner zal er in het najaar een ‘No Waste Award’ worden uitgereikt aan de meest innovatieve samenwerking om voedselverspilling te voorkomen.


Dinsdag 5 april 2011 - Bron: Misset horeca