Toprestaurant Chalet Royal per direct dicht

Nieuws overzicht > Toprestaurant Chalet Royal per direct dicht

Greveling zegt benaderd te zijn door verschillende partijen en heeft volgens eigen zeggen al diverse locaties binnen en buiten Den Bosch aangeboden. De naam Chalet Royal blijft verbonden aan Greveling, die veertien jaar verantwoordelijk is geweest voor de huidige Michelin-ster.

Sinds 1958 heeft Michelin in totaal tweeëndertig jaar een ster toegekend aan Chalet Royal. Michelin is door Greveling persoonlijk op de hoogte gesteld.

Aankoop van het vastgoed, restauratie, onderhoud en het voortzetten van het restaurant op de huidige locatie was geen optie voor Greveling. ‘Het pand heeft een totale oppervlakte van 1500m2, waarvan Chalet Royal ‘slechts’ 350m2 in gebruik heeft. Mede gezien het nieuwe vastgoedbeleid en de bedrijfsstrategie van De Koninklijke Van Den Boer Groep, eigenaar van het vastgoed, zijn we in goed overleg tot dit besluit gekomen’, aldus Greveling.

Een derde partij die een andere bestemming aan het pand wil geven, heeft inmiddels een hoger bod op het vastgoed gedaan. Voor de medewerkers die aangegeven hebben op het huidige niveau te willen blijven werken, is bij Alliance Gastronomique collega’s ander werk gevonden.

Michelin is onlangs persoonlijk door Greveling op de hoogte gesteld van de situatie. ‘Het verzoek van de makers van de beroemde Rode Gids aan mij is: Op het moment dat ik weer als chef-kok ga werken of zelf weer een restaurant open, of ik hun dan direct op de hoogte wil stellen’.

Sinds 1979 werkt Greveling in restaurants die door Michelin zijn onderscheiden. Daar komt dus na 32 jaar voorlopig een einde aan.
In de tussenliggende periode zal Greveling beschikbaar blijven als chef om exclusief voor bedrijven op locatie en bij particulieren thuis te koken.

De functie van onbezoldigd voorzitter van Alliance Gastronomique zal Greveling voorlopig blijven uitoefenen. Greveling is sinds 1979 werkzaam binnen- en vanaf 1994 persoonlijk lid van de Alliance Gastronomique, het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa.
 

Woensdag 6 juli 2011 - Bron: Misset horeca