Van Gastrobar Maximaal naar Restaurant Lagrange

Nieuws overzicht > Van Gastrobar Maximaal naar Restaurant Lagrange

Gastrobar Maximaal is deze week omgetoverd tot Restaurant Lagrange. Zo laat Irene Christoffel weten: "Met trots lanceren we onze nieuwe naam, Lagrange. Een nieuwe naam en huisstijl die past bij onze culinaire ambitie. Verfijnder, verrassender maar nog steeds eerlijk en puur. Met ons geweldig team zijn we klaar voor de toekomst en zetten we graag de gastronomische toon in Buren en verre omstreken”.

 

Een nieuwe naam, maar nog altijd Maximaal genieten

Eind 2016 heeft Irene Christoffel samen met haar ouders de toenmalige Sociëteit Maximaal overgenomen. In 2017 is deze heropend als restaurant in een andere vorm onder de naam Gastrobar Maximaal. Er is begonnen met een eenvoudige kaart en door de jaren heen is het stapje voor stapje naar een hoger niveau getild. Samen begeleiden zoon en sommelier / gastheer Lucas Christoffel en chef kok Falco Lens een geweldig jong en enthousiast team. Zowel Lucas als Falco hebben ervaring opgedaan in verschillende toprestaurants in Nederland.

 

Het restaurant focust zich om seizoensgebonden producten. “Wij zijn gepassioneerd door koken met lokale, seizoensgebonden ingrediënten en houden ervan hoe deze tot nieuwe gerechten kunnen inspireren” aldus het team.

 

Knipoog naar Frankrijk

De naam Gastrobar gaf verwarring aan het concept, volgens Irene kwam dit door de verwijzing ‘bar’. Gasten konden deze term niet plaatsen bij het de gastronomische sfeer die er hing. In combinatie met een nieuwe huisstijl is daar Restaurant Lagrange ontstaan.

Het karakteristieke pand van het restaurant diende in vervlogen jaren als schuur, maar is

vandaag de dag omgetoverd tot een sfeervolle en eigentijdse culinaire hotspot. De naam Lagrange, ofwel schuur vertaald in de taal van de Haute Cuisine, een knipoog naar de Franse keuken.

 

Donderdag 13 oktober 2022 - Bron: Restaurant Lagrange