VINEUM – De HEERLIJKe wijngaard van Rotterdam

Nieuws overzicht > VINEUM – De HEERLIJKe wijngaard van Rotterdam

HEERLIJK mocht 1 juli aanwezig zijn bij de pre-opening van VINEUM, de nieuwste hotspot van Rotterdam.  In het monumentale pand gevestigd aan de Eendrachtsweg 23 kun je terecht voor ontbijt, lunch en diner. Op de begane grond bevindt zich het café en de wijnbar en op de eerste verdieping het restaurant. De tweede verdieping leent zich voor vergaderingen, private dining, workshops en proeverijen. 
In de prachtige stadstuin komen cafe, wijnbar en restaurant samen.. Een oase van rust in hartje Rotterdam!

Eigenaar en gastheer David van Steenderen (eerder werkzaam in Rotterdam bij onder andere La Vilette* en Amarone*) ziet met de opening een lang gekoesterde wens in vervulling gaan. De naam VINEUM (wijngaard) is dan ook niet zonder reden. De liefde voor wijn heeft van Steenderen van huis uit meegekregen en hij deelt zijn kennis en passie voor wijn graag met zijn gasten. De wijnkaart is dan ook allesbehalve doorsnee en in de geklimatiseerde kamer zijn zeer bijzondere en exclusieve flessen terug te vinden. VINEUM heeft meer dan 250 verschillende flessen in elke prijsklasse op de kaart staan. Gastvrouw Liselotte Donker (Niven*, Fred*, Amarone*) verzorgt de kaart en legt je volledig in de watten.

De keukenbrigade, onder leiding van chef-kok Collin van Sabben, combineert een hoog niveau met een lage drempel. 
Dit is terug te zien op de menukaart:
Bijvoorbeeld: gegrilde coquilles met een crème van doperwten, gedroogde tomaatjes voor € 8,00 (voorgerecht), tagliatelle met verse truffel, room en “Parmezaanse” kaas voor € 8,50 (tussengerecht) en gebakken kalfslende met amandel-gnocchi’s en schuimige saus van witlof voor € 15,00 (hoofdgerecht). Een driegangen diner is er voor € 32,50.

Van Sabben was voorheen onder andere werkzaam bij De Engel, La Vilette (beide in Rotterdam) en Taste (Den Haag).

Vanaf vrijdag 11 juli opent VINEUM officieel haar deuren. VINEUM is gesloten op woensdag en zondag.
Rotterdam heeft er een HEERLIJKe culinaire aanwinst bij, wij zijn fan! Laat dat zonnetje maar komen, wij bevinden ons dan in de VINEUM tuin met een glaasje en een hapje. 

Vrijdag 11 juli 2014 - Bron: HEERLIJK