Vluchtelingen krijgen baan aangeboden van sterchef

Nieuws overzicht > Vluchtelingen krijgen baan aangeboden van sterchef

Sterchef Menno Post van restaurant Olivijn in Haarlem doet op social media een oproep voor een woonruimte in die stad voor twee vluchtelingen die hij graag een baan wil aanbieden.

In de oproep laat de sterchef weten dat hij zelf de huur voor de woning zal betalen. De vluchtelingen mogen dan in het restaurant werken.

Baan aanbieden

‘Ik doe het absoluut niet vanwege het personeelstekort, maar ik ben vaak in Oekraïne geweest, en ben in staat deze mensen een baan aan te bieden. Dus dan wil ik graag helpen’, legt Post uit tegenover Misset Horeca.

Woonruimte Haarlem

Post is in contact gekomen met twee Engels sprekende vluchtelingen. ‘Zij verblijven nu tijdelijk in Duitsland.’ Wanneer Post over woonruimte beschikt in Haarlem, komen zij naar Nederland. Post wil een veilige en tijdelijke woonplaats aanbieden. Het kan een jaar of twee jaar zijn, dat is afhankelijk van de situatie in Oekraïne. 

Association of Head Chefs Ukraine

Post zette zich eerder ook samen met SVH in om geld op te halen voor Giro555. Op scholen werden er gratis nieuwe filmlessen aangeboden met speciale Oekraïense recepturen van Post, om te bereiden in de klas. 

Post is al jaren lid van het Oekraïense koksgilde  Association of Head Chefs Ukraine en geldt als ambassadeur van de culinaire top in Oekraïne. Hij vertelt over de bijzondere band die hij heeft met de chefs in Oekraïne. ‘We hebben veel van elkaar geleerd. De band heeft er zelfs toe geleid dat we waren gestart met een uitwisselingsprogramma voor studenten. Helaas is dat nog niet van de grond gekomen.’

Vrijdag 8 april 2022 - Bron: missethoreca.nl