Week lang streekproducten in Amersfoorste restaurants

Nieuws overzicht > Week lang streekproducten in Amersfoorste restaurants

Restaurants in Amersfoort willen meer aandacht voor streekproducten. Meer dan tien eetgelegenheden in Amersfoort houden in de eerste week van maart een actie waarbij het menu volledig gebaseerd is op producten uit eigen streek.

Onder de noemer Streekmenu willen de Amersfoortse restaurants, waaronder het bekende restaurant De Saffraan, streekproducten in de schijnwerpers zetten.

 
De actieweek is geïnspireerd op 7 days of inspiration, een landelijk initiatief waarbij diverse initiatieven worden gehouden om een steentje bij te dragen aan een duurzame samenleving. Voor Amersfoort wordt de kar getrokken door horecaprofessional Daphne Bartels.


Tijdens Streekmenu serveert De Pastinaeck, bekend van Mijn Tent is Top, vergeten groenten op oer-Hollandse wijze. De overige deelnemers zijn: restaurant Dara, Liefferink, In de Gloeiende Gerrit, Bergpaviljoen, DimS, De Eetstee, De Saffraan, de eetkamer van De Kamers, In den ‘Kleinen’ Hap en Happerij& Tapperij.


Enkele weken geleden vond er bij Seats2Meet.com in Utrecht een pilot plaats waarbij voedselrestanten werden verwerkt tot borrelhappen. De pilot vormde een soort van aftrap voor horecainitiatieven tijdens 7 days of inspiration.


Dinsdag 1 maart 2011 - Bron: Misset horeca