Winnaars van de Entree Awards 2022 zijn bekend

Nieuws overzicht > Winnaars van de Entree Awards 2022 zijn bekend

Gisteren, 28 november 2022, was de uitreiking van de Entree Awards in Theater Amsterdam. Entree is hét magazine voor de horeca. Tijdens het horeca-event gingen de elf beste nieuwe horecazaken, Best Bartender en Ondernemer van het Jaar naar huis met een prijs. Deze 13 winnaars lees je hier!

De restaurants zijn allemaal nieuwkomers in de Nederlandse horeca scène. Zo werd er onder andere een prijs uitgedeeld voor ‘Best New Dine & Drink Concept <150 Guests’ en ‘Best New Holiday Concept’. Niet alleen restaurants werden geprezen, ook Stefan Sumual mocht een award in ontvangst nemen voor ‘Best Bartender’. In een afvalrace werden alle bartenders getest op hun kennis, snelheid, techniek, mixology, persoonlijkheid én gastvrijheid. Stefan blonk uit door zijn snelle handelingen en vriendelijkheid. 

Zes ondernemers in Utrecht zijn uitgeroepen tot ‘Horecaondernemers van het Jaar’. De desbetreffende ondernemers zijn Sippien Baarsma, Jan Braam, Reinder Braam, Rob Mooiman, Wichertvan Rijnen Marco Schreutelkamp. Zij zijn mede-eigenaar van twaalf bedrijven (o.a. The Streetfood Club, WT Urban Kitchen, Ruby Rose en Tiny Parks). Deze ondernemers bieden het personeel de kans om mede-eigenaren te worden van deze bedrijven. Door werknemers op de werkvloer te betrekken, wordt er direct rekening gehouden met het team en zorgt dit voor minder personeelstekort. 

In de categorie \\\'Best New Green Fine Dining\\\', waarbij de jury kijkt naar fine dining-restaurants met een duurzaam menu, is Restaurant Rotonde in Rotterdam benoemd tot winnaar. Roy Lammers, Jord Coree en Birk Heijkants zijn de drie eigenaren en openden het restaurant in december 2021. De menukaart is vegetarisch en veganistisch. In Restaurant Rotonde draait alles om de drie begrippen: verantwoord, lokaal en duurzaam. Elk product en elke leverancier kiezen de eigenaren zorgvuldig. Restaurant Rotonde kookt dan ook alleen met Nederlandse en lokale producten.

Foto: Ming Chao

Dinsdag 29 november 2022 - Bron: Entree