Zilte wordt bekroond met drie sterren in de MICHELIN Gids België en Luxemburg 2021.

Nieuws overzicht > Zilte wordt bekroond met drie sterren in de MICHELIN Gids België en Luxemburg 2021.

België Heeft er een nieuw driesterrenrestaurant bij. Zilte van Viki Geunes in Antwerpen is zojuist bekroond met drie Michelin sterren. Twee restaurants worden bekroond met twee sterren en maar liefsts tien restaurant krijgen één michelinster toegekend. In totaal telt de MICHELIN Gids België & Luxemburg niet minder dan 137 sterrenrestaurants. Tien restaurants worden onderscheiden met een groene Michelin ster. Deze nieuwe onderscheiding heeft als doel restaurants op de voorgrond te plaatsen die een bijzonder engagement tonen voor een duurzame toekomst. Dankzij hun innovatieve en ambitieuze initiatieven, zijn zij inspiratiebron voor zowel fijnproevers als collega’s.

Waar in Nederland de onthulling van de MICHELIN gids is uitgesteld tot maart 2021, onthullen onze zuiderburen vandaag de nieuwste selectie van de Michelin gids België en Luxemburg 2021.

Normaliter had het evenement afgelopen november plaatsgevonden. Helaas gooit de COVID-19 crisis en de daarbij behorende maatregelen roet in het culinaire eten. Want net zoals in ons mooie Nederland, moeten ook de Belgische en Luxemburgse Horeca eraan geloven. Lange periodes hebben ook deze restaurants haar deuren gesloten en waren deze niet in gelegenheid om hun passie, vakmanschap en liefde voor koken en de hospitality uit te voeren.

Vandaag is het echter zover. Iedere horeca liefhebber wacht met smart af op de nieuwste en smaakvolste culinaire gids van België & Luxemburg 2021. Het evenement vindt live plaats in het Theatre Royal in Bergen. In verband met de huidige gezondheidssituatie zal de presentatie uitsluitend digitaal plaatsvinden. Gwendal Poullennec, internationaal directeur van de Michelin gidsen, steekt de horeca een hart onder de riem: ‘’ De Mensen uit het vak staan al maanden voor ongekende uitdagingen. Ik wil de chefs en eigenaars feliciteren met de passie, vindingrijkheid en het ondernemerschap dat ze dit jaar hebben laten zien. Zodra de situatie het toeliet, hebben onze inspecteurs alles gedaan om zo snel mogelijk opnieuw actief te zijn in de Benelux.’’

Hoe spijtig de huidige situatie ook is, toch is belangrijk om het altijd vanuit een positief standpunt te bekijken. Zo doet ook Peter Goossens van Hof van Cleve dit. De enige driesterrenchef van België denkt dat er in 2021 sowieso kansen zullen zijn. Ook zegt Peter Goossens niet te kunnen wachten tot hij met zijn Hof van Cleve er weer met volle bak in te vliegen en alle culinaire liefhebbers te voorzien van een driesterren ervaring.

De rode draad van deze strandceremonie is het talent, aanpassingsvermogen en het engagement van de chefs en restauranthouders. De gids van België en Luxemburg 2021 zal zowel op papier als via het digitale platform beschikbaar zijn voor de liefhebber.

Voor de onthulling van de Nederlandse selectie van de Michelin Gids moeten we nog even geduld hebben. Deze zal plaatsvinden op maandag 29 maart 2021.

Maandag 11 januari 2021 - Bron: Michelin Guide