Waar alle gerechten culinaire kunstwerken te noemen zijn
AANBIEDING

Parkheuvel

Heuvellaan 21 3016GL Rotterdam Nederland
Chef
Erik van Loo
Sommelier
Nick van den Heuvel
Maître
Albert van de Kruisweg

Modern en luxueus restaurant onder leiding van de Familie van Loo, gelegen in een park met schitterend uitzicht over de Maas en niet ver verwijderd van het centrum van Rotterdam. Er is daarbij ook een aparte, intieme salon waar gezelschappen ontvangen kunnen worden. Een harmonieuze gastronomie van een verfijnde smaak en rijk aan subtiele aroma's, is het doel waar dit fantastische restaurant naar streeft.

Bij restaurant Parkheuvel ben je verzekerd van een onvergetelijk culinair avontuur. Hier proef je de meest creatieve smaakcombinaties en zie je de meest uniek opgemaakte borden voorbij komen. Voor een complete culianire beleving op sterrenniveau ben je hier dus aan het juiste adres.

Let op: de reservering is pas definitief bevestigd na telefonisch of mailcontact.

Betaalmogelijkheden
Pinnen Contant
Beschikbare dieetwensen
Vegetarisch
Sfeerwoorden
Chic Klassiek Stijlvol
Hoeveel mensen raden dit restaurant aan
52.7%
Reviews
8.9
Eten
8.9
Service
8.8
Zeer goed
8.6
Sfeer
9
Gastvrijheid
Richard S.
|  12 november 2021
HEERLIJK Aanbieding
Prettige sfeer en ambiance, verfijnde combinaties van smaken, waarbij de ingrediënten heel puur smaken, zeer profesioneel uitgelegd aan tafel. De gerechten waren stuk voor stuk prachtig opgemaakt en heerlijk van smaak. Je ziet en proeft dat het met liefde is gemaakt en erg arbeidsintensief. Erg gastvrije en vriendelijke bediening
9 Eten
10 Service
9 Sfeer
10 Gastvrijheid
Janine Loth
|  6 november 2021
HEERLIJK Aanbieding
Dit was voor ons de 4e of 5e keer dat we kwamen dineren. Voorgaande keren altijd heel enthousiast geweest. Jaren geleden ook geweest voordat mijn man mij die avond ten huwelijk vroeg. Helaas liet nu alles te wensen over. Allereerst toen wij, 5 min te vroeg aankwamen, werd ons niet al te vriendelijk aangegeven dat we nog niet naar binnen komen omdat Snackmasters werd opgenomen. Ik had geen jas aan, maar we moesten buiten in de kou blijven staan ipv beneden in de hal. Daarnaast was het eten ook niet wat wij gewend waren bij Parkheuvel. De coquilles waren erg lekker, maar de rest was niet het niveau van weleer. Daarnaast deed de sommelier erg uit de hoogte en was hij moeilijk te verstaan. Wat ik ook in andere reviews terug las. Alles was zeer afstandelijk en kil. Heel erg jammer, gezien wij nu Parkheuvel niet snel meer zullen overwegen als restaurant.
6 Eten
2 Service
2 Sfeer
3 Gastvrijheid
Martin Bosma
|  23 oktober 2021
HEERLIJK Aanbieding
Het was fantastisch. Een anderhalf jaar corona uitgestelde lunchafspraak kunnen regelen. Waar kan je dat beter doen dan bij Parkheuvel! Vroeger kwam ik hier minimaal 1 a 2 keer per maand. Maarlaatste keer is al jaren geleden. Dus een fijn terug zien . Tafel aan raam met mooi uitzicht over de Maas. Ontvangst, begeleiding naar tafel, uitserveren, uitvoerige en prettige toelichtingen bij elke gang spijs en wijn waren plezierig en met kennis, waarbij aangetekend dat de sommelier uitmunted was. Mooi samengesteld wijnarrangement in combinatie met gerechten, waarbij de op volgende wijnen elkaar naar heerlijke hoogte stuwden. Heerlijk De vijf gangen lunch en vier amuses waren zoals gehoopt en verwacht. Ja twee sterren ! Schilderijtjes op het bord en de smaakpupillen bij elk hapje laten verwonderen. Onvoorstelbaar hoe al deze smaken samen komen. Koffie en Friandises (3?) Waarbij ik als oud gast zeker de vroeger zo bekende madeleine mistte. Ik heb een heerlijke middag gehad en mijn (zakelijke) tafel genote vond het geweldig. Dus voor prive of zakelijk is Parkheuvel een fantastiche locatie. Yep, ik k9m hier zeker weer terug. Wij hebben genoten en natuurlijk een aanrader !
9 Eten
10 Service
9 Sfeer
10 Gastvrijheid
Monique van Gilst
|  22 oktober 2021
HEERLIJK Aanbieding
Gastvrije ontvangst, niet formeel of zakelijke sfeer. Gerechten zijn geweldig, de combinatie van de ingredienten zijn een streling voor je tong. Gerechten zijn mooi opgemaakt en zeer klantvriendelijke bediening. Kom hier zeker nog een keer terug.
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Maaike Willeboordse-Smit
|  8 oktober 2021
HEERLIJK Aanbieding
Wat een fantastische avond. Het eten was heerlijk verfijnd. Voor ons sprong de sommelier er wel echt uit. Wat een passie en liefde voor zijn werk, hij nam ons mee in al zijn verhalen en de wijnen (en whiskey’s) smaakten nog nooit zo lekker. Echt een avond uit!
10 Eten
10 Service
8 Sfeer
9 Gastvrijheid
heerene
|  4 oktober 2021
HEERLIJK Aanbieding
Op een druilerige zondagmiddag genoten van een mooie lunch. Heerlijke gerechten en met name de in champagne gemarineerde coquilles waren heerlijk. De begeleidende wijnen super, soms een te uitgebreide toelichting van de sommelier. De bediening is zakelijk, vriendelijk maar wij misten wel de persoonlijke touch. In het restaurant waren mindere klanten met honden aanwezig, waarbij voor 1 klant zelfs een stoel werd aangeschoven zodat de honden aan te tafel zaten. Vervolgens mochten wij "meegenieten" hoe deze honden gevoerd werden aan tafel. Voor een restaurant met 2 sterren kan dit echt niet en was het een domper op onze ervaring.
9 Eten
8 Service
7 Sfeer
7 Gastvrijheid
John G.
|  1 oktober 2021
HEERLIJK Star edition
In het kader van een culinair rondje NL deden we ook Parkheuvel aan. Prachtige culinaire creaties, heerlijk en verrassend van smaak in een gemoedelijke sfeer. Dit was de vierde keer dat we Parkeheuvel aandeden en absoluut de beste ervaring! Het gesprekje met Erik van Loo was een leuk 'toetje'! Jammer dat ons verzoek om de gerechten uitgewerkt te krijgen (ondanks toezegging en achterlating van e-adres) niet gehonoreerd werd.
9 Eten
9 Service
8 Sfeer
9 Gastvrijheid
Ronald TORENSTRA
|  30 september 2021
HEERLIJK Star edition
gastvrij onthaald, goed wijnarrangement bij geserveerd door iemand die perfect de inhoud van de wijn besprak, bijzonder lekkere amuses en werkelijk verrast dat zo iets simpels als tomaten zo lekker gemaakt, kan worden
9 Eten
10 Service
9 Sfeer
10 Gastvrijheid
Marcel Laterveer
|  28 september 2021
HEERLIJK Star edition
Personeel die hun vak verstaan, heel relax. Prima sfeer / uitzicht, maar vooral topbeleving in alles.
9 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Minca
|  28 september 2021
HEERLIJK Star edition
We hebben een heerlijke middag gehad bij Parkheuvel. Genoten van lekkere gerechtjes met uitzicht op het water. Aardige bediening met een goede uitleg van de gerechten en de bijpassende wijnen.
9 Eten
9 Service
8 Sfeer
9 Gastvrijheid
Fred Kuipers
|  25 september 2021
HEERLIJK Star edition
prima lunch met wisselende smaakbeleving en goede bijpassende wijn.
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Nol
|  24 september 2021
HEERLIJK Star edition
Gemoedelijke sfeer. Goed en lekker eten. Gezellige bediening.
8 Eten
10 Service
9 Sfeer
10 Gastvrijheid
F Michel
|  17 september 2021
HEERLIJK Star edition
Supervriendelijk personeel en sommelier. Door hem gekozen wijnbegeleiding was perfect. De stoelen vond ik te hard om zo lang op te zitten. Vooraf 4 heerlijke amuses. Gerechten die er werkelijk uitsprongen: 1e coquilles gegaard in Champagne, 2e exact en perfect gegaarde kabeljauw met een mooie romige visbouillon, 3e by far het lekkerste vegetarische gerecht ooit gegeten, gerookt en zeer smeuige knolselderie.
8 Eten
8 Service
8 Sfeer
9 Gastvrijheid
Bart Dijkstra
|  11 september 2021
HEERLIJK Star edition
Goede gangen in goede hoeveelheden. In een plezierig tempo geserveerd met fijne wijnen en goede uitleg. Zeker een reisje waard.
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Boot
|  6 september 2021
HEERLIJK Star edition
Mooie ligging, we troffen het ook nog met het weer dus heerlijk buiten gegeten. Mooi aangekleed, voelde allemaal chic. Ondanks dat we met de bon kwamen, werden we goed geholpen, heerlijke gerechten en goede uitleg bij de wijn. Heerlijke combi met t eten. Water en brood werd constant bijgevuld, het was een fijne middag.
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Audrey Grootfaam
|  29 augustus 2021
HEERLIJK Aanbieding
Geweldig lekkere lunch met perfect geselecteerde wijn. Ook alcoholvrije wijnen pasten perfect bij de gerechten! Bediening heel gastvrij en vriendelijk! Echt een aanrader
10 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Charles van der Mee
|  26 augustus 2021
HEERLIJK Aanbieding
Heel erg genoten van 4-gangen All-in lunch, en gezien het mooie weer op het gezellige en mooie terras. Vriendelijk en professioneel personeel, uitstekende uitleg bij de verschillende wijnen door de Sommelier. Bediening rustig, inspelend op onze wensen en met duidelijke toelichting op de prachtige en kwalitatief hoogstaande gerechten. De opgemaakte borden waren plaatjes om van te genieten. Een fantastische middag die zeker voor herhaling vatbaar is.
10 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Ad
|  21 augustus 2021
HEERLIJK Aanbieding
Vorig jaar onder de indruk dus dit jaar retour. Ondanks het toch wel mooie weer was het terras niet ingedekt. Binnen enkele aanpassingen, vloerbedekking, andere kunstwerken en een prachtig nieuw glasservies van Spiegelau met de vormen van Zalto, toppie. Ik werd begeleid naar een tafel in het zonnetje aan het raam met uitzicht over de Nieuwe Maas, prima. Als aperitief een La Valinière Graves Blanc 2017 van Borie Manoux die goed beviel. Ernaast een hapjes trio strak gepresenteerd op een wit bankje. Om te starten een lange slanke krokante cilinder van knolselderij gevuld met crème van kalfszwezerik aan beide zijde afgewerkt met een crunch van zwarte olijf, prima van smaak en textuur. Tartelette gevuld met tartaar van tonijn en afgewerkt met poeder van rode biet en toefje dashi gelei, verfijnde smaken. Om af te sluiten een bombe van Reypenaer kaas op een kaaskrokantje afgewerkt met een plakje Amsterdamse ui. Milde kaas smaak met prima crunch. Op een groot wit bord een signature amuse. Gillardeau oester met kleine blokjes limoenmousse, erop een aardappelkrokantje met crème fraîche en Perle Imperial kaviaar, verrukkelijk. De eerste begeleider werd met veel achtergrond informatie gepresenteerd. Sauvignon Blanc 2019 van Castel Vento, gemaakt in een rijpe stijl, uitbundig aroma met tonen van tropisch citrusfruit, in de mond verfijnde zuren een een sappige licht minerale afdronk. Op een wit bord een ring van subtiel aangemaakte Noordzeekrabsalade waarop dunne schijfjes nectarine en perzik, stukjes hazelnoot, toefjes perzikcrème, bloemen blaadjes en kleine takjes dille. Aan tafel afgewerkt met een vinaigrette van perzik met tonkaboon. Smaken waar ik helemaal blij van werd, de sappige krab op de voorgrond waarbij een subtiele bite van de vruchten. De wijn was met zijn verfijnde citrusfruit een echte smaakversterker, top! (9,75) Verder met een Parkeuvel cuvée 2019 in Limburg gemaakt door St. Martinus. Een blend van 2 wijnen van verschillende druivensoorten (75% uit 2019 met lichte houtrijping en 25% uit 2020) gemaakt in een verfijnde frisronde sappige stijl. Op een prachtig bord de moderne uitvoering van een signature gerechte ontwikkeld in 2011. Een platte cilinder tartaar van wagyu sukade afgedekt met royale portie Perle Imperial kaviaar, afgewerkt met stukjes bieslook, zuurdesem krokantjes, blokjes zoetzure groente en kleine dotjes piccalilly. Sappig, zacht vlees met subtiele bite en decadente ziltigheid, wow. (9,5) Uit Côtes du Rhône, Les Becs Fins Blanc van Tardieu-Laurent gemaakt van voornamelijk Viognier en Grenache Blanc in een volle rijke stijl. Uit de keuken een klassieker ontwikkeld in 1992. Dat proef je, niet licht en fris maar rijk en hartig. Als basis een grote ravioli gevuld met bereiding van Bresse Kip op een bedje van bospadenstoelen, erop een dikke bruingebakken en gelakte langoustine afgewerkt met fijngesneden bieslook. Aan tafel afgewerkt met een romige kreeftensaus. Het was even omschakelen maar absoluut ouderwets lekker! (9,25) Van Corsica de Diplomate d'Empire 2015 van Abbatucci gemaakt van inheemse druiven in een verfijnde complexe stijl met aangename mineraliteit. Uit de keuken een vegetarisch gerecht. Als basis gebakken cantharellen afgedekt met een lobbige saus van Parmezaan waarbij aardappelkaantjes, gepocheerde kwarteleitjes, groene kruiden olie en vers geraspte Australische wintertruffel. Aan tafel afgewerkt met een schuimige cantharellen crèmesaus. Een royale portie, volle rijke smaken met aardse tonen waarnaast de heerlijke wijn net overeind bleef. (8,75) Chardonnay uit de Jura, Chantemerle 2016 van Jérôme Arnoux, complex aroma met subtiele oxidatieve toets, in de mond verfijnd en hoog in zijn zuren, wow. Ernaast een mooie compacte presentatie op een diep wit bord. Bruingebakken Zeebaarsfilet op een bedje van sojabonen waarbij beignets van taggiasche olijf, erop een opengewerkt aardappelkrokant. Aan tafel afgewerkt met een krachtige chorizo olijven jus. Volle smaken met mediterraanse toetsen en subtiele bite van de sojabonen, de wijn was met zijn heerlijke zuren een echte smaakversterker, prima! (9) Over naar rood met een Valpolicella Ripasso van Domini del Leone gemaakt in een soepele, frisse, licht gekruide stijl. Ernaast een heel modern gerecht van de jonge chef. zacht gegaarde kalfshartzwezerik in een licht krokante korst van gepofte zaden, ernaast doperwten, stukjes zilverui, hazelnoot en artisjokhart waarvan één helft met piccalilly poeder. Aan tafel afgewerkt met een frisse rodewijnsaus verrijkt met Vietnamese lange pepers. Mooie pure smaken met verrassende piccalilly toets en ongewone textuur door de zaden. De wijn sloot naadloos aan, genieten. (9,25) Uit Spanje een Viñas de Gain 2018 van Artadi, diepe kleur met paarse gloed, uitbundig aroma met tonen van rode bes en onrijpe pruim, in de mond medium hard en kruidig met mooie zuren. Uit de keuken een strakke presentatie met losse componenten. Een perfect gegaarde rugfilet van Veluws ree met een crunch van amandel verrijkt met beenmerg, ernaast een rouleau van wortel gevuld met Limburgs zuurvlees, toffe van wortel, geglazuurde wortel met kervel en uienchip gevuld met mosterdzaadjes. Aan tafel afgewerkt met de heerlijke eigen jus verrijkt met Chartreuse. Vlees mooi hoog op smaak met redelijk krachtige merg toets prima combinerend met de geperfectioneerde smaken van het garnituur. De wijn werd duidelijk wat eleganter naast deze volle smaken en hij vulde het gerecht aan met zijn zuren, complimenten. (9,5) Mijn maagje was inmiddels behoorlijk gevuld maar er kwam ook nog een dessert, o,o. Als dessertwijn een Tschida BA Red, ofwel een Beerenauslese van Blaufränkisch. Transparant oranje rood, aangenaam fris en rond met tonen van aardbei, rijpe rode bes en subtiele kruidigheid. Uit de keuken een tweetraps dessert in vrolijke kleuren. Onder een gelei van aardbei met toefjes crème fraîche versierd met bloemenblaadjes, verse aardbeien, toefjes crème suisse en bombe van aardbeienmousse op een dragoncrème met een crunch van pure chocolade. Op het tweede bord een quenelle sorbetijs van aardbei op mini parels van witte chocolade gekruid met timut peper (uit Nepal). Deze was bedekt met schuim van vloerbloesem en afgewerkt met toefjes aardbeiengel. Het eerste deel was mooi hoog op smaak, prima dragon toets en aangename crunch. Het tweede deel was lekker licht en fris waardoor de wijn wat ronder werd. (9) Als afsluiter nog een redelijk krachtige robusta espresso, zonder friandises want daar was echt geen plek meer voor. Bediening was uitstekend verzorgd. Redelijk beknopte presentaties van gerechten door de maître ondersteund door de chef met gedetailleerde presentaties van gerechten inclusief achtergrond informatie. Zeer uitgebreide presentaties met interessante weetjes van de wijnen door de sommelier. Top dat de sausen op tafel bleven. Samengevat was het een memorabele middag. De mooiste gerechten van het chefs duo kwamen deze middag voorbij. Van “ouderwets” tot modern, dat kom je zelden tegen. Ernaast een keurige wijnselectie geschonken in prachtig glaswerk. Dit in een luxe ambiance met uitzicht over de Nieuwe Maas. Wel een serieuze prijskaart maar dat was het dan ook helemaal waard. Bedankt.
10 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Isabel Rodriguez
|  19 augustus 2021
HEERLIJK Aanbieding
Heerlijk gegeten, personeel zeer vriendelijk en attent!
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
10 Gastvrijheid
Elly van der List. Harderwijk
|  12 oktober 2020
HEERLIJK Star edition
Heerlijk gegeten belangrijk: niet gehaast! Goede sommelier. Vriendelijke bediening Waren 54 jaar getrouwd kregen felicitatie en desert met gefeliciteerd. Wordt zeer gewaardeerd!
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Rob
|  10 oktober 2020
HEERLIJK Star edition
Super avond gehad. Willen zeker terugkomen.
10 Eten
10 Service
9 Sfeer
10 Gastvrijheid
Erwin Hegen
|  2 oktober 2020
HEERLIJK Star edition
Eten was echt geweldig..... Alle smaakpapillen werden geprikkeld. Alle 6 gangen waren echt een feest. Sfeer was goed. Personeel voelde wat afstandelijk. Bij iedere tafel hetzelfde vaste riedeltje. Niets echt persoonlijk en aankijken van de klanten terwijl het riedeltje werd opgedreund was ook onvoldoende. Maar het geweldige eten is echt een aanrader.
10 Eten
7 Service
8 Sfeer
9 Gastvrijheid
Mark
|  2 oktober 2020
HEERLIJK Star edition
Eten was heerlijk. In tegenstelling tot veel andere restaurants, kreeg mijn vriendin een volledig aangepast menu vanwege allergieën ipv hetzelfde gerecht met een element minder.
10 Eten
9 Service
9 Sfeer
8 Gastvrijheid
Mike Van Der Zwan
|  27 september 2020
HEERLIJK Star edition
Het was allemaal prima, maar geen eureka momenten, ik zou geen gerecht weten op te noemen wat eruit sprong.. je hoopt op verrasende zuurtjes en zoetjes. ... het was allemaal wat zoutig, bouillonblok sausjes zeg maar.. en die sauskommen kan echt niet.. medewerkers niks mis mee, maar op dit niveau beetje op de auto pilot allemaal. De wijnpraatjes waren ronduit niet te volgen van de sommeljee :) .. ook een dingetje zijn de "auto-oppassers" incl bontkraagje en ballonetjes voor de deur... kan het restaurant niks aan doen, maar de toon is gezet voor de avond zeg maar.... alles beetje gedateerd...snel de makeover doen...
5 Eten
5 Service
2 Sfeer
6 Gastvrijheid
Dennis Dirks
|  27 september 2020
HEERLIJK Star edition
Het leuke is dat je met vertrouwen naar dit restaurant toe gaat: in alle keren dat ik er geweest ben is het nog nooit tegen gevallen. Dat op zich schept natuurlijk ook wel weer verwachting. Gelukkig is deze keer die verwachting zeker uitgekomen of weer overtroffen: een nette vlotte bediening, maar wel uitermate correct, fantastische locatie en natuurlijk heerlijk eten. De signature ravioli met kreeft is en blijft echt een geweldige ervaring ... heerlijk.
10 Eten
10 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Meer bekijken