Op unieke wijze genieten van culinaire topklasse
AANBIEDING

212

Amstel 212 1017AH Amsterdam Nederland

Aan de prachtige Amsterdamse gracht, nabij het Nationale Opera & Bali theater, vind je 212. In dit unieke restaurant schuif je letterlijk bij de chefs aan ‘tafel’. 212 is hiermee het eerste Amsterdamse no-table restaurant. Eigenaren Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot zijn geen onbekenden van elkaar. Vanaf 2010 kookten zij samen bij Bord’Eau, wat binnen drie jaar door Michelin werd beoordeeld met 2 Michelinsterren. Na 7 jaar op het allerhoogste niveau, waren zij klaar voor een volgende uitdaging: een eigen restaurant! Minder regeltjes, meer beleving. Dat is wat je ervaart bij 212. De bar rondom de keuken maakt deze ervaring compleet. “We willen contact maken. Producten laten zien, vertellen hoe een gerecht in elkaar zit, een beleving creëren.” aldus chef Thomas Groot.

Dat je hier geweldig kunt dineren is niet onopgemerkt gebleven. 212 heeft namelijk van Michelin een inmiddels de tweede ster in ontvangst mogen nemen voor hun prachtige concept!

Sfeerwoorden
Stijlvol Chic Trendy
Hoeveel mensen raden dit restaurant aan
95.8%
Reviews
9.6
Eten
9.3
Service
9.4
Uitmuntend
9.1
Sfeer
9.4
Gastvrijheid
Jan Zevalkink
|  24 november 2021
HEERLIJK Aanbieding
Absolute top creatief en verdient meer
10 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Roelant
|  12 november 2021
HEERLIJK Aanbieding
Wat een fantastisch eten hier in 212. Ongelooflijk mooi en lekker. Verrukkelijke smaak explosies volgen elkaar in een mooi rustig tempo op. Wat een feest om hier te eten. Zeer aanbevolen!
10 Eten
9 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Suzanne O.
|  12 november 2021
HEERLIJK Aanbieding
Echt fantastisch gegeten met dito service. Beste restaurant in Amsterdam waar ik ooit geweest ben, echt chapeau! Wij hadden het wijnarrangement erbij genomen: 1 'gewone' en 1 'experience' - was echt heel leuk om de verschillende pairings te proeven.
10 Eten
10 Service
9 Sfeer
10 Gastvrijheid
Billy
|  8 november 2021
HEERLIJK Aanbieding
Het was gewoon goed, vreemd vond ik dat er niet om de QR-code werd gevraagd! De wijnen waren heerlijk maar best wel wat hoog geprijsd!
8 Eten
8 Service
8 Sfeer
8 Gastvrijheid
Mike Rouhard
|  3 november 2021
HEERLIJK Aanbieding
Erg lekkere gegeten en service was top… zeker voor herhaling vatbaar
9 Eten
9 Service
8 Sfeer
9 Gastvrijheid
Christel Bouwman
|  21 oktober 2021
HEERLIJK Aanbieding
M.i. geen 2 sterren waardig. Eten aardig met bijzondere touch. Wijnsupplement te prijzig in relatie tot hetgeen werd geboden. Negatieve aspecten: Bremzoute saus bij reerug Vliegen op de uitgestalde kazen.
8 Eten
7 Service
7 Sfeer
7 Gastvrijheid
Bert R
|  16 september 2021
HEERLIJK Star edition
Heerlijk eten, fantastische smaakcombinaties. Daarbij mooie en verrassende wijnen en attente en vriendelijke bediening. Het was een genot om de chefs aan het werk te zien, de concentratie en aandacht waarmee de gerechten werden bereid is indrukwekkend.
10 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Bauke Dijkstra
|  9 september 2021
HEERLIJK Aanbieding
Het eten was creatief: een prachtige combinatie van uitgebalanceerde en uitgesproken smaken, en aantrekkelijk opgemaakt. Misschien een beetje minder zout, hier en daar? Het wijn-arrangement was erg goed en spannend, met onverwachte wijnen. De bediening was persoonlijk en communicatief.
9 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Jane
|  8 september 2021
HEERLIJK Star edition
Personeel is supervriendelijk, maar er is zeker nog ruimte voor verbetering! Na het betalen en toiletbezoek, zei geen enkel personeelslid gedag terwijl je gewoon langs de bar/open keuken loopt waar men met de hele team achter staat. Het eten was heerlijk en elk gerecht zag er uit als kleine kunstwerkjes.
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Ella Bot
|  2 september 2021
HEERLIJK Star edition
Gastvrij ontvangst door Fee waardoor je je gelijk “ thuis “ voelt en daarna zijn we getrakteerd op de meest heerlijke gerechten gecombineerd met uitgelezen wijntjes die deskundig werden gepromoot, kortom een aanrader en zeker voor herhaling vatbaar
9 Eten
9 Service
8 Sfeer
9 Gastvrijheid
Jos Tjepkema
|  26 augustus 2021
HEERLIJK Aanbieding
Alles ???? perfect !
10 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Michel Sauerland
|  18 augustus 2021
HEERLIJK Aanbieding
Hele kleine beetjes wijn tegen hoge prijzen, dus als je gaat neem een fles, want daar gaan wel 10 glazen uit. Eten was goed vooral de amuses, maar prijs kwaliteit erg hoog.
8 Eten
7 Service
9 Sfeer
7 Gastvrijheid
Henk Blok
|  16 augustus 2021
HEERLIJK Aanbieding
creatieve gerechten; in elk gerecht heerlijke combinatie van smaken; zeer vriendelijke en gastvrije ontvangst en sfeer
10 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Simone
|  11 augustus 2021
HEERLIJK Aanbieding
Een geweldige ervaring! Echt een aanrader!
10 Eten
10 Service
8 Sfeer
10 Gastvrijheid
CHL
|  5 augustus 2021
HEERLIJK Aanbieding
Heerlijke uitgebreide lunch gehad met bijpassende wijnen. Echt enorm genoten!
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Ben van Hamburg
|  27 juli 2021
HEERLIJK Aanbieding
Wat een beleving! Top eten alles op smaak, mooie presentaties! Mooie producten 2 sterren waardig. Ga zo door! wereld lunch gehad. Fijne meedenkende bediening.
10 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Noud Veeger
|  14 juli 2021
HEERLIJK Aanbieding
Trendy was het woord wat ik niet aan kon klikken (ik denk omdat ik functionele cookies heb geselecteerd). Was onwijs lekker, en chef Richard van Oostenbrugge kwam ook gezellig nog een praatje maken. Super!
10 Eten
10 Service
8 Sfeer
10 Gastvrijheid
Bea Visser
|  14 juli 2021
HEERLIJK Aanbieding
Een heerlijke middag bij 212 doorgebracht. Wat een feest was het. Spannende amuses, een 6 gangenlunch waarbij we van het ene mooie gerecht naar een nog lekkerder gerecht gingen. Prachtige wijnen gedronken en dat alles voor een heel aanvaardbaar bedrag gezien het 2 sterren michelin niveau. Wij komen zeker terug.
10 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Ed Keizer
|  9 juli 2021
HEERLIJK Aanbieding
Het eten en de sfeer blijven toch het belangrijkst. Maar de gastvrijheid wil ook wat. Ze waren allemaal prima. Het eten was - zoals we mogen verwachten in dit type gelegenheid - creatief, zorgvuldig, heerlijk! Wat er voor ons uitsprong, was de zorgvuldige manier waarop de koks omgingen met de moeilijkheid van iemand die zo'n gewoon ingrediënt als azijn niet verdraagt. Zo vriendelijk en zo persoonlijk, terwijl het toch heel druk was. De zorgvuldige opbouw van de (vele) gerechtjes, de mogelijkheid om al dat gepriegel van de koks van dichtbij aan te zien - uit alles blijkt dat men er echt op uit is om gasten te plezieren. Dat is gelukt. Voor ons sprongen de amuses eruit als extra verrassend en heerlijk, en de kreeft als verrukkelijk. De Heston-Blumethal-achtige grapjes ('kaviaar die fruit is'; schaafijs uit een eendenpers) dat mag best maar lijkt een niet-noodzakelijke toegift. De kaasplank - daar gaat het om! Die moet vooral altijd blijven. Wat de inrichting/ambiance betreft: de 'bestek-la' voor gasten is een vondst; dat er op je servet gelet wordt maakt je gelukkig - en ja, de rest is modern-chic dus daar mankeert niks aan. De complimenten zijn voor het eten en alle personeel - dat maakt deze tent.
9 Eten
10 Service
8 Sfeer
9 Gastvrijheid
Ad Wijgerde
|  8 juli 2021
HEERLIJK Aanbieding
De dik verdiende tweede Michelinster hangt inmiddels naast de voordeur en om de hoek hebben ze inmiddels een tweede zaak geopend met laagdrempeliger concept. We kregen een plaatsje centraal aan de bar met prima uitzicht over de keuken. Nieuwe gezichten in de bediening en de vertrouwde gezichten van de chefs. Als aperitief een Riesling 2019 van Frey die uitstekend beviel. Ernaast het fingerfood trio waaraan de laatste hand werd gelegd met een gloeiend hete punt. Om te starten een dun krokant kuipje waarin crème van oude kaas aangemaakt met zwarte truffel en afgewerkt met verse kruiden. Mooi hoog op smaak met crispy textuur, heerlijk! Een gestoomd broodje met salade van kreeft gekruid met tandoori en afgewerkt met het kort geschroeide rolletje rugspek van wolvarken. Verfijnde smaakjes. Als afsluiter een tarteletje gevuld met salade van sardientjes aangemaakt met munt en gezouten citroen waarop een kogel van harissa. Een smaakbom, wow. De amuse was een ceviche bereiding van stukjes zeebaars gegaard in een tijgermelk op basis van passiefruit. Eromheen een nestje opgebouwd met slanke koolrabi paaltjes en erop foreleitjes gewassen in sambai. Aan tafel afgewerkt met met een vinaigrette op basis van kokos, limoen en olie van Kaffirblad. Hele frisse smaken met exotische toetsen en aangename texturen. We waren helemaal gereed voor het echte werk. De eerste begeleider werd keurig gepresenteerd met kennis van zaken. De Monts Damnés Sancerre 2018 van Gérard Boulay. De geur van vers gemaaid gras kwam je tegemoet, in de mond complex en verfijnd. Ernaast een nieuw gerecht. Rolletjes van dunne plakken courgette gevuld met het vlees van super verse noordzeekrab waarbij een courgettebloem gevuld met krab, ui ringen, dotjes avocadocrème en borage cressjes. Aan tafel afgewerkt met een hele frisse citrus-jalapeño vinaigrette. Eten met de lepel voor het beste resultaat. Het lekkerst vond ik de gevulde bloem die de delicate smaak van de krab nauwelijks beïnvloede. De wijn vulde het gerecht aan met zijn heerlijke aroma, genieten! (9,25) Verder met een hele luxe Chablis 1e Cru Fourchaume 2018 van William Fèvre. Heerlijk aroma met florale tonen, verfijnd in de mond met mooie zuren en aangename mineraliteit. Ernaast het bekende maar licht verbeterde gerecht met strakke presentatie op zwarte borden. Gelei van gerookte tarbot afgedekt met Perle Imperial kaviaar waarin een kogel roomijs van gillardeau oester met plasje olie van hazelnoot. Wow, allemaal net even intenser dan vorige keer. De voortreffelijke wijn kreeg het hierdoor wel ietsje moeilijker maar hij bleef keurig overeind naast deze decadente smaken. (9,75) Uit Zuid Afrika de Ava 2019 van Rall gemaakt van Chenin Blanc in een complexe, verfijnde minerale stijl met een vleugje hout. In een schaaltje flinke stukken kreeft (staart en schaar) geroosterd op de barbecue met zolderspek in een schuimige vin jaune saus. Waarbij kleine gnocchis met garnalen xo saus en dunne plakjes champignon. Het geheel was afgewerkt met fijn geraspte Tasmaanse wintertruffel. Een hoofdrol voor de heerlijke kreeft met krachtige toets van spek in fantastische saus. Ook de gnocchis met garnaal waren mooi hoog op smaak. De wijn was een schot in de roos, toppie! (10) Uit Spanje Brisat de Montsant 2018 van Terroir Sense Fronteres. Een natuurlijk vergiste Grenache Blanc, goud geel in het glas, vleugje oxidatief met aangename kruidigheid, speciaal! Op een zwart bord een strakke presentatie. Noordzeetongfilet gevuld met kappertjes en gemalen hazelnoot waarop krokantjes van huid en vin, ernaast Hollandse garnalen in een een hollandaise gekruid met dragon en aan de andere zijde Hollandse garnalen met krokante kopjes. De delicate tong kreeg veel smaak mee door de krachtige vulling en volle smaken van het garnituur, de complexe wijn maakte het feestje compleet. (9,5) Voor bij het pièce een Italiaanse Monte Aribaldo 2018 van Marchesi di Gresyn, diepe transparante kleur, mooie zuren met aangename kruidigheid. Ernaast een verbeterde versie van Anjou duif ‘a la Romaine’. Op karkas gestoomd, op de barbecue geroosterd en met de brander geschroeid, met onder de huid tapenade van olijf aangemaakt met het uitlekvocht van ansjovis. Op het grijze bord een drukke presentatie. Borstfilet met ernaast de poot, het haasje, hartje en ravioli's gevuld met orgaanvlees waarbij krokantje plaatjes van kippenhuid en gebakken cantharellen. Het geheel was afgewerkt met schuimige cantharellenjus en de eigen jus gekruid met jeneverbesjes. Cuisson en smaken waren helemaal top! De wijn vulde het gerecht aan met zijn zuren en heerlijke aroma, subliem. (10) Als dessertwijn de inmiddels bekende Zweigelt Auslese 2018 van het gerenommeerde huis Kracher die deed denken aan aardbeien op lichte siroop. Ernaast een barbereiding met de Hatsuyuki molen. Verse kersen waarover een vinaigrette van rode peper en het vers geschaafde vlierbloesem granité. Goede texturen met verfijnde smaken. De sappige kersen in de hoofdrol waarbij toetsen van lychee en rozen. De wijn was keurig in balans. (9,25) We sloten af met een krachtige espresso met drie heerlijke friandises en een keuze van de pralinekist. Top uitvoering van de canelé de bordeaux en madeleine. Bediening was uitstekend verzorgd, keurige presentaties van wijn en spijs met veel gezelligheid en complimenten voor de wijn selectie. Het opbouwen van de inmiddels zeer uitgebreide kaasplank met bijna uitsluitend Nederlandse kazen was weer een lust voor het oog. Samengevat kunnen we kort zijn, het was wederom een topbeleving. Gerechten met veel smaakbeleving en originele smakencombinaties waarnaast geweldige begeleiders in een gezellige informele ambiance. Bedankt!
10 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Sander Bakker
|  1 juli 2021
HEERLIJK Aanbieding
Een super ervaring! Gastvrij personeel, bijzondere smaakcombinaties en mooie wijnen. Zeker een aanrader voor iedereen die van hoogstaand eten houdt. Voor mij zeker nog een tweede keer
10 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Bar
|  30 juni 2021
HEERLIJK Aanbieding
Alles wordt met veel passie gemaakt.
10 Eten
9 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Corine
|  22 juni 2021
HEERLIJK Aanbieding
'Heerlijk' lunchmenu was fantastisch, een wijnarrangement erbij genomen. Wijn erg duur voor hoeveelheid in glas. Verder enorm genoten.
9 Eten
9 Service
8 Sfeer
9 Gastvrijheid
Edwin Van der wal
|  13 oktober 2020
HEERLIJK Aanbieding
Misschien omdat het een Heerlijk aanbieding was en omdat de eigenaren niet werkten op een maandag.... Het personeel was kortaf, geirriteerd, dacht niet mee en behandelde ons als kleine kinderen die voor het eerst in een restaurant waren geweest. Even buiten het feit dat de combinatie van (dikke) mondkapjes, afzuiging van de (open) keuken en de luide muziek het vrij lastig maakte om het personeel te verstaan en dat was niet alleen voor onze tafel.
8 Eten
6 Service
6 Sfeer
4 Gastvrijheid
jaron shaya
|  7 oktober 2020
HEERLIJK Aanbieding
Geweldige ervaring, het restaurant maakte al mijn verwachtingen waar!
10 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Meer bekijken