Chef's Table incl. dessert
Chef's Table incl. dessert

BIRD Rotterdam

Raampoortstraat 26 3032AH Rotterdam Nederland

BIRD verwijst naar de poëtische bijnaam van de Amerikaanse jazzsaxofonist Charlie ‘BIRD’ Parker. BIRD staat dan ook voor jazz, maar ook voor warmte, soul, pizza’s, grootstedelijke rauwheid, funk, hiphop, elektronica, goede wijnen, no-nonsense biertjes, sfeervolle luisterconcerten en uitzinnige partypeople.

Het interieur van het restaurant blendt perfect samen met wat BIRD nu nét ademt: rauw, in ontwikkeling, laagdrempelig en no-nonsense. BIRDs locatie alleen al, onder de hofbogen van het vroegere Station Hofplein, toont dat hergebruik (van ruimtes en materialen) ons helemaal niet afschrikt. 

Ook BIRD weet dat duurzaamheid the way to go is. Dat is niet alleen terug te zien in het interieur; ook is 30% van de gebruiktestroom in BIRD opgewekt door groene energie én wordt er geen gas of overbodig plastic gebruikt in de keuken. Samen met lokale leveranciers zorgen chef Martin Voeten steeds voor de beste producten op je bord: de nadruk ligt op kwaliteit en smaak.

Faciliteiten
Terras
Hoeveel mensen raden dit restaurant aan
94.7%
Reviews
8.5
Eten
8.7
Service
8.6
Zeer goed
8.4
Sfeer
8.8
Gastvrijheid
Leen
|  2 juli 2022
HEERLIJK Aanbieding
Met steeds 3 borden in het midden, waar we met 7 Man vanaf mochten pitsen, maakte ons bezoek heel gezellig. Het eten was soms middelmatig, maar de service maakte dit goed. Vooraf doorgegeven 1 vega, 1 zwangere. Helaas voor de zwangere: kreeg carpaccio, garnaal en zwaardvis. 3 x een no-go. Na melding, toch nog een extra bordje met heerlijke risotto met een varkenslapje.
7 Eten
8 Service
7 Sfeer
8 Gastvrijheid
Angelique
|  29 mei 2022
Primera
We hebben heerlijk genoten!
10 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Anneke
|  25 mei 2022
Primera
Heerlijk gegeten leuke locatie voor herhaling vatbaar.
9 Eten
8 Service
8 Sfeer
8 Gastvrijheid
Nicolette Mastbergen
|  21 mei 2022
HEERLIJK Aanbieding
Bird zit op een plekje waar je niet zo snel langs loopt. Wij hadden het geluk dat het, op de dag dat wij daar waren, prachtig weer was en wij lekker buiten op het terras konden eten. We hadden gekozen voor de Heerlijk aanbieding met Chefs Table en wisten dus vantevoren niet wat we zouden krijgen. Blij verrast met de verschillende voorgerechtjes en de lekkere pizza. Het hoofdgerecht bestond uit een heerlijk mals stukje vlees en om de maaltijd af te sluiten serveerde men ons een stukje tiramisu met een bolletje ijs. De bediening was vlot en uiterst vriendelijk. Echt een aanrader. Wij gaan zeker nog eens terug.
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Kees W.
|  11 april 2022
HEERLIJK Aanbieding
Leuke vlotte zaak, combi met het poppodium is merkbaar maar zeker niet storend. Fijne en vooral gezellige bediening. Eten was Heerlijk!
8 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Mathea Neijmeijer
|  2 april 2022
HEERLIJK Aanbieding
Fijne sfeer, goede muziek door de ober uitgekozen, erg leuke en prettige ober die met plezier zijn werk doet. De chef’s table-gerechten waren heerlijk!
9 Eten
9 Service
8 Sfeer
9 Gastvrijheid
Marcia Disselen Santana
|  30 maart 2022
Primera
Het eten is fantastisch en het personeel vriendelijk en ook nog betaalbaar.
9 Eten
9 Service
8 Sfeer
9 Gastvrijheid