RESERVEER NU
Klik op 'telefoonnummer bekijken' om het telefoonnummer van het restaurant te zien. Telefoonnummer bekijken
0402117557

Mei Wah

Leenderweg 86 5615AB Eindhoven Nederland

Sinds de opening in 1965 is Mei Wah een begrip in Eindhoven en omstreken. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer van het restaurant. Dat ze bij Mei Wah fantastisch kunnen koken is niet onopgemerkt gebleven! In 2019 is het restaurant door Gault&Millau bekroond tot “Aziatisch restaurant van het jaar”. Eigenaren Taks en Anouk Yuen zijn dolgelukkig met het behalen van deze titel. “Het is een bekroning op ons werk en een geweldige waardering voor de visie van mijn ouders en grootouders”- aldus Taks. 

Het restaurant staat voor kwaliteit en versheid van de gebruikte producten. Dit is één van de redenen dat er geen vetsin wordt toegevoegd in de gerechten. Mei Wah streeft naar een culinaire mix van eeuwenoude Chinese recepten en eigentijdse culinaire creaties

Erkenning
HEERLIJK Top 500 14.5 | Gault&Millau Lekker Top 500
Betaalmogelijkheden
American Express
Reviews
8.9
Eten
9.1
Service
8.9
Zeer goed
8.1
Sfeer
9.4
Gastvrijheid
Rinie Dekkers
|  13 oktober 2020
HEERLIJK Star edition
Gewoon uitstekend, jammer van de koffie.
10 Eten
9 Service
9 Sfeer
10 Gastvrijheid
Raoul Meuffels
|  12 oktober 2020
HEERLIJK Star edition
Erg mooie wijnen in t assortiment en een zeer vriendelijke service van de beide eigenaren. Super theepotje! En natuurlijk heerlijk gegeten.....een echte aanrader en bijzondere glazen met aandacht gekozen...top!
9 Eten
9 Service
8 Sfeer
9 Gastvrijheid
Ad
|  24 september 2020
HEERLIJK Star edition
Retour naar de speciale lady chef in Eindhoven die luxe ingrediënten op traditioneel Chinese wijze bereid. Kan verklappen dat de lady chef, die inmiddels de 80 is gepasseerd, een stapje terug heeft gedaan maar nog steeds dagelijks in de keuken aanwezig is en toezicht houd op de kwaliteit. We werden begeleid naar een grote ronde tafel aan het raam. De wijnen en het luxe glasservies stonden gereed op de tafel naast ons, leuk. Om de smaakpapillen te activeren een Nepalese thee die met zorg was gemaakt. Ik gebruikte hem tevens als begeleider voor bij de eerste snack. Stukken garnalen kroepoek, licht pikante cassave en heerlijke emping, gepresenteerd in een grote ster van metalen pennen, waarbij een dip van pindasaus afgedekt met kokosschuim, dat gaat er altijd in. Als aperitief een luxe champagne, de brut Souverain van het huis Henriot die uitstekend beviel. De eerste amuse was een plakje hard gekookt ei gekruid met jasmijnthee waarop een toef Japanse mayonaise en tapioca kaviaar met soja toets, ernaast een takje licht gekruide zeekraal voor textuur en ziltigheid. Gevolgd door een grote garnaal in een krokant jasje van panko, luxe afgewerkt met kaviaar en uitgeserveerd op een schijfje sla aangezuurd met sap van Siciliaanse citroen. Verrassend licht en fris. De eerste begeleider werd keurig gepresenteerd door de maître sommelière. Grüner Veltliner Ried Stein 2017 van de gerenommeerde Bernhard Ott gemaakt in een zeer verfijnde stijl met subtiel pepertje. Ernaast een wat minder verfijnd gerecht, Tonkatsu Sando van krab die me wat deed denken aan een rijk belegde tosti, weliswaar mooi gedecoreerd met bloemen. Lekkere smaken met goede krabtoets maar voor mij werd de heerlijke wijn de hoofdrolspeler van deze gang. (7) Door met een Zuid Afrikaanse Sémillon 2017 van Boekenhoutskloof, complex met tonen van rijp citrusfruit. Ernaast een signature gerecht, de topper van ons vorige bezoek. Halve kreeft met gembersaus van dubbel getrokken kippenbouillon, apart uitgeserveerd een leuk dekschaaltje jasmijnrijst met stukjes gember. Geen poespas op het bord maar een strakke presentatie. In de holte van het bovenlijf van de kreeft vonden we het vlees van de poot en schaar. Cuisson was top, de gembertoets van saus had een betoverende werking op de wijn, geweldig! Met de gember van de rijst kon ik deze toets nog wat versterken, top! (9) Wit uit Libanon van het gerenommeerde Château Musar uit het topjaar 2010 gemaakt van de inheemse Obaideh en Merwah. Geschonken in een mooi glas met grote kogel die decanteren overbodig maakt. Rijk aroma met in de mond prachtige zuren, wow. Ernaast eveneens een bekend gerecht met sliptong. Als basis het krokant gebakken karkas, gekruid met five spices, wat mooi omhoog krulde. Erop stukjes sliptong gewokt met chilipeper, knoflook en groene asperges, waarbij beetgare groentjes in een gember knoflook saus. Verfijnde smaken die door de zuren van de wijn werden versterkt, met subtiel pikante toets die de verrukkelijke wijn nog lekkerder maakte, genieten! (8,5) Uit Hongarije een droge Tokaji, The Oddity 2015 van Royal Tokaji, vol met ronde tonen van peer en perzik. Ernaast een relatief eenvoudige presentatie. Een in anijs gemarineerde kippendij geroosterd op de barbecue en getrancheerd in dikke plakken, waarbij een saus van zongedroogde knoflook. De kip was mooi hoog op smaak met krachtige knoflook- en aangename roostertoets. De wijn was hiernaast keurig in balans. (7,5) Over naar Spaans rood met een Tempranillo 2015, de Norte van Bodegas Pujanza gemaakt in een elegante, zeer verfijnde fruitige stijl. Ernaast een strakke presentatie van Ibérico Char Sieuw gepresenteerd door de keukenchef. Het stukje van de Ibérico nek was gemarineerd in sesamolie met Chinese honing, waarna gegrild in de oven en afgelakt met Chinese honing. Ernaast paksoi geblancheerd in kippenbouillon waarbij oestersaus met sesam pitjes. Het vlees was mooi hoog op smaak met zoete toets, dit contrasteerde op aangename wijze met de zuren van de heerlijke wijn, prima. De delicate vette stukjes zorgde voor sappigheid. Een goede afsluiter. (8) Bediening was uitstekend verzorgd, het koppel Yuen heeft ons op charmante wijze helemaal in de watten gelegd. Wijnkeuzes waren dik boven verwachting waardoor het voor mij een speciale beleving werd. Partner was helemaal tevreden over de thee selectie. Samengevat was het wederom een geslaagde middag. Luxe ingrediënten bereid op traditionele wijze met Aziatische toetsen uitgeserveerd op strak klassiek porselein, waarnaast een geweldige wijnselectie geschonken in prachtig glasservies. Dit alles in een hele gezellige ambiance. Een adres waar wijnliefhebbers aan hun trekken komen, we voegen ze daarom graag toe aan onze favorieten lijst, bedankt!
8 Eten
10 Service
8 Sfeer
10 Gastvrijheid
Teun
|  22 september 2020
HEERLIJK Star edition
Heerlijk gegeten. Top smaken.
10 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
André Hemerik
|  19 september 2020
HEERLIJK Star edition
Heerlijk gegeten met een enkel schoonheid foutje maar met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Vooral de jonge dame in het blauwe jurkje was een groot plezier aan tafel, zowel vaktechnisch als qua dienstbaarheid en sprankelende persoonlijkheid.
8 Eten
9 Service
7 Sfeer
10 Gastvrijheid
Anita Van Oijen
|  10 september 2020
HEERLIJK Star edition
We vonden het een heerlijke ervaring. Genoten van de verrassende smaken van het eten, de service was top, kortom genoten.
8 Eten
8 Service
8 Sfeer
8 Gastvrijheid
Erik Leunens
|  5 september 2020
HEERLIJK Star edition
Het is misschien niet goedkoop maar het was het geld zeker waard; heerlijke originele oosterse gerechten die ook nog eens prachtig opgemaakt zijn. De wijnen waren met zorg uitgezocht en werden in daarvoor unieke (mooie) glazen geschonken. De bediening is een beetje formeel maar zeer vriendelijk en gastvrij. Wij voelden ons verwend en waren verrast door het niveau. Kortom een aanrader.
9 Eten
9 Service
7 Sfeer
9 Gastvrijheid
Meer over Mei Wah