RESERVEER NU
Klik op 'telefoonnummer bekijken' om het telefoonnummer van het restaurant te zien. Telefoonnummer bekijken
0251676760

Apicius

Van der Mijleweg 16 1901KD Bakkum Nederland

Midden in het Noord-Hollandse Bakkum ligt restaurant Apicius. Eigenaren zijn Thorvald en Gaylord de Winter die met hun restaurant Bakkum op de internationale culinaire kaart hebben gezet. 

Chef-kok is Thorvald. Hij heeft een persoonlijke kookstijl die door gasten wel als eerlijk en helder wordt omschreven. Geen complexe bereidingen maar een stijl die de smaak van de basisingredinten goed laat uitkomen.

Gaylord en staf worden alomgeprezen om hun gastheerschap en hun wijze waarop zij hun vakkennis op het gebied van wijnen met veel plezier met de gasten weten te delen. Gaylord zoekt zuiverheid en authenticitiet in wijnen. Op de wijnkaart staan dan ook opvallend veel wijnen van kleinere wijnboeren. Boeren die het streekeigen karakter in hun wijnen laten proeven en met inheemse druivenrassen werken.

Dat de samenwerking van Thorvald en Gaylord meer is dan de som der delen wordt door de nationale en internationale culinaire pers onderschreven. Michelin plaatst 1 ster voor de naam Apicius in hun beroemde gids. Gault-Millau kent 16 punten toe en onderscheidde Gaylord in 2008 zelfs met de titel Sommelier van het jaar. Het prestigeuze wijnvakblad De Winespectator was zo onder de indruk van de wijnkaart dat zij een Best of Award of Excellence toekenden. Voor hun wijn-spijscombinaties ontving Apicius de Penfolds Culinary Trophy.

Erkenning
HEERLIJK Top 500 1 Michelinster 15.0 | Gault&Millau Lekker Top 500
Sfeerwoorden
Romantisch Zakelijk
Reviews
8.8
Eten
8.6
Service
8.6
Zeer goed
217
8.2
Sfeer
8.7
Gastvrijheid