4-gangendiner
4-gangendiner

Dertien

Schiedamse Vest 30 3011BA Rotterdam Nederland
Chef
Jurren Terlouw
Sommelier
Herman Godijn
Maître
Herman Godijn

Op de Schiedamse Vest in Rotterdam vind je restaurant Dertien. Sinds april 2019 hebben de nieuwe eigenaren Roy en Herman het stokje overgenomen van Remco & Pepijn. Met de overname zetten zij met trots de koers van Dertien voort. Dertien is een prachtige zaak met vele unieke aspecten. Het is een plek om samen te komen, te ontmoeten en vooral te genieten.

Lokaal, eerlijk, eigenzinnig en seizoensgebonden: dat is waar het restaurant voor staat! Samenwerkingen met de boeren, telers en fokkers uit de omgeving is belangrijk voor Dertien. Ze houden van alles wat de Hollandse akker of zee hen brengt en vinden het vooral leuk jou te verrassen met alle smaken die een ingrediënt in zich kan hebben. In de keuken wordt modern gekookt, maar met een sterke link naar het verleden. Een mooi voorbeeld hiervan is de authentieke houtoven. 

Het restaurant beweert de grootste menukaart van Nederland te hebben. Met de letterbak aan de muur die zo’n acht meter hoog is, is dat bijna een understatement! Neem na het diner vooral een kijkje in de vitrine met al het lekkers in potjes. Charcuterie en repen van Chocoholic, soep en brood van Das Brot, om mee te nemen naar huis. Zo geniet je thuis nog even na van de bijzonder smaken van Dertien.
Dat hier op hoogstaand niveau wordt gekookt blijkt wel uit de 13,5 punten die zij van GaultMillau hebben gekregen.

__________

Lunch van drie gerechtjes menu:
- Soft shell krab, bao bun, hoising en pickles
- Burrata, verschillende structuren van tomaat, avocado
- Carpaccio, macadamia noten, uiencreme

Betaalmogelijkheden
Visa Mastercard American Express
Reviews
8.3
Eten
8.2
Service
8.1
Zeer goed
35
7.7
Sfeer
8.3
Gastvrijheid