4-gangendiner
4-gangendiner
Vroege vogel: 3-gangen + extra's
Vroege vogel: 3-gangen + extra's
Lunch van drie gerechtjes
Lunch van drie gerechtjes

Dertien

Schiedamse Vest 30 3011BA Rotterdam Nederland
Chef
Jurren Terlouw
Sommelier
Herman Godijn
Maître
Herman Godijn

Op de Schiedamse Vest in Rotterdam vind je restaurant Dertien. Sinds april 2019 hebben de nieuwe eigenaren Roy en Herman het stokje overgenomen van Remco & Pepijn. Met de overname zetten zij met trots de koers van Dertien voort. Dertien is een prachtige zaak met vele unieke aspecten. Het is een plek om samen te komen, te ontmoeten en vooral te genieten.

Lokaal, eerlijk, eigenzinnig en seizoensgebonden: dat is waar het restaurant voor staat! Samenwerkingen met de boeren, telers en fokkers uit de omgeving is belangrijk voor Dertien. Ze houden van alles wat de Hollandse akker of zee hen brengt en vinden het vooral leuk jou te verrassen met alle smaken die een ingrediënt in zich kan hebben. In de keuken wordt modern gekookt, maar met een sterke link naar het verleden. Een mooi voorbeeld hiervan is de authentieke houtoven. 

Het restaurant beweert de grootste menukaart van Nederland te hebben. Met de letterbak aan de muur die zo’n acht meter hoog is, is dat bijna een understatement! Neem na het diner vooral een kijkje in de vitrine met al het lekkers in potjes. Charcuterie en repen van Chocoholic, soep en brood van Das Brot, om mee te nemen naar huis. Zo geniet je thuis nog even na van de bijzonder smaken van Dertien.
Dat hier op hoogstaand niveau wordt gekookt blijkt wel uit de 13,5 punten die zij van GaultMillau hebben gekregen.

__________

Lunch van drie gerechtjes menu:
- Soft shell krab, bao bun, hoising en pickles
- Burrata, verschillende structuren van tomaat, avocado
- Carpaccio, macadamia noten, uiencreme

Betaalmogelijkheden
Visa Mastercard American Express
Reviews
8.1
Eten
8.4
Service
8
Zeer goed
7.4
Sfeer
8.3
Gastvrijheid
Sabrina
|  27 mei 2022
Primera
Het eten was verrassend lekker. Goede service en aardig personeel.
9 Eten
8 Service
7 Sfeer
10 Gastvrijheid
Jan Roozen
|  8 november 2021
HEERLIJK Aanbieding
Ik vind het moeilijk om een goed cijfer te geven en vind een mager zesje op zijn plaats. Het dessert werd door 3 van de gasten geheel of gedeeltelijk laten staan als niet lekker. De cake van pompoen was de boosdoener. De sfeer en aankleding is door mij als industrieel aangemerkt omdat ik geen andere omschrijving kan vinden. Ik vond het nogal armoedig. Dertien is voor onze doelgroep (60+) niet het juiste restaurant.
6 Eten
6 Service
5 Sfeer
6 Gastvrijheid
Christopher Timmerman
|  26 oktober 2021
HEERLIJK Aanbieding
Lekker eten voor een goede prijs en gastvrij
8 Eten
8 Service
8 Sfeer
10 Gastvrijheid
Maria Hennen
|  14 oktober 2021
HEERLIJK Aanbieding
Heerlijk 4-gangen diner met uitermate vriendelijke/gezellige bediening.
9 Eten
9 Service
7 Sfeer
9 Gastvrijheid
Lisa
|  6 september 2021
HEERLIJK Aanbieding
Het eten bij Dertien was heerlijk en de bediening vriendelijk. Wel hadden we het idee (mogelijk vanwege de deal?) dat er weinig tijd en aandacht werd besteed aan onze eetervaring. Het was niet druk en toch waren we ruim binnen 2 uur klaar met 4 gangen. Verder werd ons bijvoorbeeld niet gevraagd of we koffie of thee wilde bij het nagerecht of daarna. Daarnaast had er meer aandacht besteed kunnen worden aan de wijnkeuze en vermoed ik, als de gangen minder snel achter elkaar waren gekomen, dat we zeker meer glazen wijn hadden besteld.
8 Eten
9 Service
5 Sfeer
5 Gastvrijheid
Julia
|  8 juli 2021
HEERLIJK Aanbieding
Menu van heerlijk genomen. Goede prijs kwaliteit op zicht, maar heel bijzonder was het ook weer niet. Het meest smakelijke vond ik het derde gerecht- vis. Dessert was een beetje apart - ijs van roze peper kreeg ik niet op. Hele dure wijnen. Er zijn genoeg andere plekken, ik hoef niet perse terug.
7 Eten
9 Service
8 Sfeer
9 Gastvrijheid
Riccardo C.
|  2 juli 2021
HEERLIJK Aanbieding
Zeer verrassend menu met gerechten die jezelf in eerste instantie niet zelf zou kiezen. Echt heerlijk gegeten en een aanrader. Vriendelijke bediening.
9 Eten
9 Service
8 Sfeer
8 Gastvrijheid