De Gouden Leeuw

Bovenstraat 2 7226LM Bronkhorst Nederland

In één van de oudste stadsboerderijen van Nederland bevindt zich Herberg De Gouden Leeuw. Gevestigd in Bronkhorst, het kleinste stadje van ons land. De geschiedenis van het stadje is dan ook erg interessant. Bronkhorst is bijvoorbeeld ontstaan als boerennederzetting bij het voormalige kasteel Bronkhorst.

Wie Herberg de Gouden Leeuw bezoekt, stapt dan ook binnen in één van de mooiste en oudste stadsboerderijen van Nederland. Van oorsprong bestond deze stadsboerderij uit drie afzonderlijke gebouwen: de burgemeesterswoning uit 1575, de stadsboerderij uit 1650, en de rosmolen uit 1750. Vandaag de dag zijn deze drie monumentale panden geheel gerenoveerd en gemoderniseerd, zodat ze als een echte herberg een warm en modern onderkomen biedt aan haar gasten.

Buiten de historie van Bronkhorst zelf, is er rond Herberg de Gouden Leeuw veel te beleven! In de omgeving vind je onder andere het Dickensmuseum, een bierbrouwerij, de Bronckhorstermolen en een automuseum. Na een leuke dag in en rond Bronkhorst is een HEERLIJKe overnachting de perfecte afsluiter. 

Sfeerwoorden
Landelijk Huiskamersfeer Stijlvol
Hoeveel mensen raden dit restaurant aan
87.2%
Reviews
8.3
Eten
8
Service
8.2
Zeer goed
8.3
Sfeer
8.2
Gastvrijheid
Rene Kooyman
|  1 december 2020
HEERLIJK Aanbieding
Voortreffelijk restaurant met uitstekende keuken. Overnachting in rustiek hotel, inclusief zes-gangen menu. Voor een schappelijke all-in prijs. Zeer de moeite waard. Wij komen terug; zeker en vast !
9 Eten
9 Service
8 Sfeer
9 Gastvrijheid
Frank Ooijevaar
|  22 november 2020
HEERLIJK Aanbieding
Bediening was erg vriendelijk en heeft ons de hele avond fantastisch geholpen. Mooie seizoensgerechten. Alles netjes in balans. Alleen jammer dat we door de huidige regelgeving de bijpassende wijn bij de laatste gang hebben moeten missen (was vantevoren netjes aangegeven). Misschien dat daardoor de gangen ook vrij vlot achter elkaar gebracht verder. Verder een heerlijke avond gehad!
8 Eten
8 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
P.
|  12 oktober 2020
Primera
Prettige ontvangst en heel gastvrij. De sfeer was aangenaam en het was redelijk rustig. Het eten was mooi opgemaakt, smaakvol, de paddenstoelen van de soep waren wat taai en de zwezerik had minder onze voorkeur. De rekening was fors en hoger dan de vorige keer. Niet iets om regelmatig te doen, maar als er wat te vieren valt.
8 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Annetje
|  9 oktober 2020
HEERLIJK Aanbieding
Prima deal voor een 6 gangen diner. De gastvrijheid was echt top!
7 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Roann
|  30 september 2020
HEERLIJK Aanbieding
Heerlijk gegeten in een mooie ambiance met aardige bediening. Er was geen enkel onderdeel van het menu dat we niet lekker vonden. Vooraf werd ook duidelijk gevraagd of de kok rekening moest houden met bepaalde wensen. Het menu was voldoende om met een vol gevoel naar huis te gaan. Wij vinden het qua prijs kwaliteit zeker een aanrader.
8 Eten
8 Service
8 Sfeer
8 Gastvrijheid
Rh
|  18 september 2020
HEERLIJK Aanbieding
Besteld een 6 gangen menu alleen de doorloop van de gerechten duurde te lang
7 Eten
5 Service
7 Sfeer
7 Gastvrijheid
P.
|  31 augustus 2020
Primera
We hadden een 6-gangen diner met een overnachting. De gastvrijheid was prima evenals het diner. Het restaurant is gezellig en de sfeer is gemoedelijk, we komen hier vaker, maar in het begin was het erg rumoerig m.n. vanwege een gezelschap van 4 personen. De kamer is echt niet meer van deze tijd, veel te klein en daardoor erg benauwd en gedateerd. We begrijpen niet dat dit tegenwoordig nog is toegestaan. Het hor was kapot, waardoor de muggen helaas toch vrij spel hadden. De badkamer was vrij modern en leek vrij nieuw te zijn. De dispenser bij de wastafel was niet gevuld en tissues ontbraken. Het ontbijt was prima. We zullen vaker terugkomen voor een diner, echter niet meer voor een overnachting. Dan is een Van der Valk hotel toch echt veel beter.
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Roger Martens
|  28 augustus 2020
HEERLIJK Aanbieding
Wij hebben er een leuke dag gehad en prijs kwaliteit was prima. Het eten was goed van smaak en leuk op gediend en we hadden een prima ontbijtbuffet.
8 Eten
8 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
J. van Essen
|  24 augustus 2020
Primera
Een luxe combinatie van een diner met overnachting in het prachtige Bronkhorst. Het diner (6 gangen) was geweldig. Mooie culinaire schilderijtjes, die ons heerlijk hebben gesmaakt. Het bierassortiment van de Bronckhorster brouwerij is een extra plus. De overnachting in de winterlinde kamer (in een bijgebouw) was prima, maar de bedstee was een uitdaging (warm/onpraktisch/hoge in- en uitstap). De stortdouche was dan weer een feestje. Het ontbijt in buffetvorm was top en ruim gesorteerd. Af en toe was het daar, ondanks de 2 ontbijt shifts, wel een uitdaging om 1,5 meter afstand van de andere gasten te houden.
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Monique Vis
|  7 augustus 2020
HEERLIJK Aanbieding
Heerlijk 6 gangen verassingsgangen diner, lieve bediening
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Bouke
|  28 juli 2020
HEERLIJK Aanbieding
Pluspunten waren de uiterst charmante locatie en de lekkere wijnen. Minpunten waren de (erg) lange wachttijden, miscommunicaties bij de bediening en de eenvoudig bereide gerechten. Door een spoom als gang te rekenen, waterige bouillon als soep te serveren en nog niet eens een amuse aan te bieden kwam alles al met al karig over. Wij vonden zelfs het aanbiedingsbedrag niet in verhouding staan tot hetgeen is geleverd.
5 Eten
5 Service
9 Sfeer
5 Gastvrijheid
Carlo Wijnen
|  14 juli 2020
HEERLIJK Aanbieding
We hadden een 6-gangen diner met overnachting en ontbijt in de herberg geboekt. Prima ontvangst en gemoedelijke sfeer. Vanaf 18.30uur begonnen we aan de eerste gang, de tweede volgde gestaag, maar toen stokte de aanvoer. Toen we om 20.00uur aangaven dat de gerechten wel wat sneller geserveerd mochten worden, werd er weer tempo gemaakt. Niet te snel, maar zeker ook niet te langzaam;-) De hint was duidelijk. We stopten om 21.45uur en hadden een heerlijk, goed vullende zesgangendiner achter de kiezen. Een prima nacht gehad op ietwat harde bedden en daarna een prima uitgebreid ontbijtbuffet. Een echte aanrader!
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Erik Tijhaar
|  5 juli 2020
HEERLIJK Aanbieding
Een jaar geleden hebben we op het terras een prima maaltijd genoten, dus we dachten we gaan nog een keer. Wij gingen uit eten omdat onze oudste zoon die dag zijn middelbareschool-diploma gekregen had. Om lekker uit te pakken gingen we voor het 6 gangen menu. Het viel mij vooral tegen. Geen verassingen, een beetje clichematige gerechten, wat zalm met cocktailsaus, een bouillonnetje, een paar gebakken garnaaltjes met knoflook. De alcoholhoudende spoom werd gewoon aan onze minderjarige zoon geserveerd zonder iets te vragen. Het hoofdgerecht bestond uit op de huid gebakken eendeborst. Was op zich goed te eten, maar ik verwacht een lekker knapperige gebakken huidje, dat was het zeker niet het geval. De daarbij geserveerde gebakken aardappeltjes waren zo hard gebakken dat ik mij afvroeg of ze voor de tweede keer waren opgebakken. Een behoorlijke rekening volgde. De prijs-kwaliteit verhouding is zeker niet goed. Jammer
5 Eten
6 Service
7 Sfeer
6 Gastvrijheid
Clemens
|  4 juli 2020
HEERLIJK Aanbieding
Het was een plezierige ervaring en mooie omgeving. Het hotel was perfectie en zeer romantisch. De aankleding was super. Het eten was 6 gangen, echter kan er beter een 4 gangen menu aangeboden worden waardoor de opvulling met minimalistische gangen niet nodig is. Dat zou de ervaring juist nog beter maken. Het ontbijt was verder meer dan prima en in een mooie omgeving. Voor de prijs zeker goed genoten. De reis erheen was leuk door de prachtige huizen in de omgeving en het tochtje met de veerpond. Geen sterren restaurant, maar dus wel een prima ervaring!
6 Eten
7 Service
8 Sfeer
7 Gastvrijheid
Alex
|  27 juni 2020
HEERLIJK Aanbieding
Heel fijne sfeer, goede bediening en heerlijk eten, tel daar nog een fijne kamer bij op en dat maakt de ervaring compleet. Het enige dat iets beter had gekund was de snelheid van bediening.
9 Eten
8 Service
8 Sfeer
9 Gastvrijheid
P.
|  15 maart 2020
Primera
De ontvangst was heel gastvrij en vriendelijk. Diner was prima, zag er aantrekkelijk uit en smaakte goed. Wat me opviel en irriteerde, was naarmate de avond langer duurde, de bezoekers slechter in de gaten werden gehouden. M.a.w. het was een kunst om de aandacht te vangen om koffie te bestellen en later om de rekening te vragen. Dit is in strijd met de goede start en is in mijn ogen een duidelijk minpunt.
9 Eten
6 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Johan van den Belt
|  2 februari 2020
Primera
---
9 Eten
9 Service
7 Sfeer
9 Gastvrijheid
Berlinda Versluijs
|  2 februari 2020
HEERLIJK Aanbieding
Weer heerlijk gegeten...
8 Eten
8 Service
8 Sfeer
8 Gastvrijheid
Jan Dommerhold
|  1 februari 2020
Primera
Alles goed voor elkaar, lekker gegeten, gezellig! Alleen staan de tafels te dicht op elkaar, zit zowat bij je buren aan tafel.
8 Eten
8 Service
8 Sfeer
8 Gastvrijheid
Cors Huizer
|  20 december 2019
HEERLIJK Aanbieding
Het was een prima ervaring, goede ontvangst, goede service en heerlijk 6 gangen diner.
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Fenna
|  10 december 2019
HEERLIJK Aanbieding
Het weekend van 30 november op 1 december verbleef ik samen met mijn vriend en zijn ouders hier. Van te voren meerdere keren moeten mailen/bellen om te vragen of mijn vraag (kamer beneden en extra stoel/been ruimte ivm knieblessure) beantwoord kon worden. Om 17:00 uur wilde wij inchecken bij de receptie. We gaven aan dat we 19:00 uur hadden gereserveerd voor het restaurant (in september al geboekt en gemeld). Meisje van de receptie vroeg of wij eerder wilde dineren. We gaven aan dat we de reservering graag wilde laten staan om 19:00 uur. Het meisje van de receptie gaf aan dat het dan wel heel druk was en dat we dan lang moesten wachten. Nogmaals aangegeven dat we 19:00 uur wilde, maar nogmaals kregen wij dezelfde reactie. Zelf heb ik ook jarenlang in de horeca gewerkt en vond het dan ook erg apart dat ze dit zei (gasten mogen volgens mij nooit iets merken van drukte). Ze was best stellig en dit kwam dan ook onvriendelijk over. Het eten in het restaurant is prima. Door het voorgerecht verwacht je veel qua opmaak, maar ook smaak van de overige 5 gerechten, maar na het voorgerecht viel het qua opmaak en smaak klein beetje tegen. Het was allemaal wel lekker, maar niet super top (voorgerecht daarentegen was super!). Opzich kan je dat ook niet verwachten voor de prijs dat wij er voor hebben betaald. Prima weekend gehad, maar wat ons betreft mag de gastvrijheid en service wel omhoog.
7 Eten
6 Service
8 Sfeer
6 Gastvrijheid
Jan Kasteleijn
|  6 november 2019
HEERLIJK10Daagse
Het eten was redelijk tot goed, maar de de prijs - kwaliteit verhouding was niet goed.
7 Eten
7 Service
8 Sfeer
8 Gastvrijheid
em van willenswaard
|  5 november 2019
HEERLIJK10Daagse
In een heerlijk ontspannen, warme sfeer me lekker laten verwennen!
8 Eten
8 Service
8 Sfeer
8 Gastvrijheid
job gelder
|  5 november 2019
HEERLIJK10Daagse
Een bijzonder verrassingsdiner waarbij vooraf naar eventuele wensen werd gevraagd. Hier werd op fantastische manier rekening mee gehouden.
9 Eten
10 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Mike
|  12 oktober 2019
HEERLIJK Aanbieding
Eten was bijzonder lekker. Wij hadden 6 gangen en bleven slapen. Vooraf kregen we brood met boter en tapenade. Bob arrangement aan wijnen erbij besteld, deze paste goed bij de verschillende gangen en waren ook qua hoeveelheid, keurig. Tijd tussen de verschillende gangen was voor ons gevoel ideaal, zo rond de 10 minuten. Alleen tussen het brood en het eerste gang zat ongeveer 40 minuten, voor ons gevoel iets te lang. Gastvrij, niet te chique en al met al een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
10 Eten
8 Service
9 Sfeer
8 Gastvrijheid
Meer bekijken