RESERVEER NU
Klik op 'telefoonnummer bekijken' om het telefoonnummer van het restaurant te zien. Telefoonnummer bekijken
0521361444

De Lindenhof

Beulakerweg 77 8355AC Giethoorn Nederland

De Lindenhof prijkt al jaren achtereen hoog op de ranglijsten van beste restaurants in Nederland. Maar de patron-cuisinier Martin Kruithof telt ook internationaal mee. Dat bewijzen de twee Michelinsterren die een kroon op zijn creatieve talent betekenen. Dat zijn naam als topkok stevig verankerd is, betekent echter niet dat hij op zijn lauweren kan rusten. Integendeel. Kruithof is altijd op zoek naar nieuwe smaaksensaties en tongstrelende combinaties die bovendien een lust zijn voor het oog. En hij vindt ze steeds weer.

Gastvrijheid en genieten
Samen met zijn vrouw Marjan de Jonge en hun team zorgt Martin ervoor dat iedere gast verwend wordt. Ze doen dat door de karakteristieke sfeer in het restaurant zorgvuldig te bewaren, een prachtige wijnkaart te handhaven en vooral door gerechten te serveren die opwekken tot zintuiglijke verrukkingen. Door de persoonlijke aanpak en de kleinschaligheid zal iedereen zich in De Lindenhof meteen thuis voelen.

Martin en Marjan hebben een duidelijke ambitie: gasten in een huiselijke omgeving zoveel mogelijk te laten genieten van de heerlijke gerechten. In De Lindenhof kan iemand het gevoel krijgen nergens anders zò welkom te zijn.

Erkenning
Beschikbare dieetwensen
Glutenvrij Lactosevrij Vegetarisch
Reviews
Dorine
|  24 mei 2016
HEERLIJK Aanbieding
Het was weer prima toeven in De Lindenhof. We weten achteraf niet meer zo goed wat we precies gegeten hebben, want het wijnarrangement was ook erg lekker, en een keertje bijschenken was geen probleem. Maar we weten nog wel dat het weer uitstekend van kwaliteit was. Deze keer hebben we er niet geslapen, omdat we geen tijd hadden voor het uitgebreide ontbijt van de chef, dat doen we volgende keer weer. Er zijn een paar (eenvoudigere) hotels op loopafstand. Voorafgaand aan het diner hebben we wel een rondje gefietst door De Wieden en een vaartochtje gemaakt door Giethoorn. Dat hadden we nog niet gedaan omdat het zo toeristisch is, maar wij snappen die toeristen nu, het was beide superleuk.
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Oscar Coenen
|  21 april 2016
HEERLIJK Aanbieding
Alles was voortreffelijk. De amuses bijzonder 6 stuks en dan ook nog een kopje zelfgemaakte kreeftensoep. Bediening rustig en toch efficient.Goede voorlichting over de ons geserveerde wijnen .Martin Kruidhof wil ik zeker op de zelfde hoogte als Johny Boer . Een avond om nooit meer te vergeten.
10 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Haandrikman
|  6 maart 2016
HEERLIJK Aanbieding
Heerlijk vier uur lang verwend met amuses en maaltijdjes! Gezellige sfeer. Echt genoten van de avond!
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Merijn
|  21 februari 2016
HEERLIJK Aanbieding
weer een uitstekend diner voor een uitstekende prijs genoten in De Lindenhof: vijf amuses, vijfgangendiner en twee tussengerechtjes en dat alles voor slechts 72,50 p.p. Betere prijs/kwaliteit kom je in Nederland niet tegen! Telkens weer genieten we van de klassieke kookstijl van Martin Kruithof: pure keuken, pure smaken en daar houden wij van. Sublieme, subtiel gerookte zalm op een mierikswortelsausje; fantastisch gegaarde sucade met witlof. De schelvis met daarop een laagje tomaat en groenten was smakelijk, maar vonden we een beetje eenvoudig voor een restaurant van dit kaliber, anders was het een tien geworden. Zoals altijd hier, kwamen er ook nu weer mooie bijpassende (en hier en daar verrassende) wijnen op tafel. Kortom, het was de reis weer meer dan waard.
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
HeRo
|  18 februari 2016
HEERLIJK Aanbieding
zeker de moeite waard dit twee sterren restaurant
10 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Mascha
|  7 februari 2016
HEERLIJK10Daagse
Warm ambiance in combinatie met een uitstekende keuken. Gerechten traditioneel, amuses zeer verrassend. Klassiek interieur, zeer comfortabele stoelen. De service was iets vrijer dan in het verleden toen ik het personeel bij Lindenhof iets te formeel en afstandelijk vond. Een hele prettige ervaring.
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Rosa
|  1 februari 2016
HEERLIJK10Daagse
We vonden het eten heerlijk. Hele goede bij elkaar passende smaken. Van iedere hap hebben we genoten. De bediening is prettig ongedwongen, (niet stijf of formeel) wat wij heel prettig vinden. Wij komen zeker weer terug.
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
RD77
|  25 januari 2016
HEERLIJK10Daagse
n het kader van de Heerlijk restaurantweek hier gegeten. We hadden positieve verwachtingen na het bezoeken van andere (sterren) restaurants in dit kader. Helaas bleef De Lindenhof ver achter. Het eten was weinig verrassend maar voor een aanbieding zeer zeker niet slecht. Het was met name de zeer timide, niet gepassioneerde en veel te jonge bediening die het geheel niet beter maakte. We wisten wel wat er op ons bord lag maar van enige toegewijde uitleg was geen sprake. Het werd op tafel gezet en dat was het. Eten hoort een beleving te zijn maar dat was hier totaal niet het geval. Jammer, een gemiste kans.
7 Eten
5 Service
5 Sfeer
5 Gastvrijheid
cor verdouw
|  24 januari 2016
HEERLIJK10Daagse
Het was een grote teleurstelling! Hoe komen ze aan die twee sterren! De Sommelier had een luchtje op! Hoe erg kan 't zijn! We hebben de fout gemaakt om niet direct alle gangen terug te sturen naar de keuken! Echt nooit meer!
5 Eten
6 Service
5 Sfeer
6 Gastvrijheid
Hannie Keetman
|  24 januari 2016
HEERLIJK10Daagse
Wij hebben genoten van alles. Het eten, de bediening, de onderlinge communicatie, klasse maar niet overdreven. Gewoon, nou ja gewoon.....................nagenietend en wel naar huis toe gereden!!!! Dank jullie wel. Marcel en Hannie Keetman
10 Eten
10 Service
9 Sfeer
10 Gastvrijheid
R.H.
|  24 januari 2016
HEERLIJK10Daagse
Zeer smakelijk en verzorgd tot in detail. Tevoren een scala aan tongstrelende wachthapjes.
9 Eten
9 Service
8 Sfeer
9 Gastvrijheid
Trix
|  30 december 2015
HEERLIJK
Eerlijk viel het ons erg tegen. Het eten was goed maar de sfeer vonden we geforceerd. We konden niet zelf een wijn kiezen. De bediening was slordig en gehaast. En de gangen volgden elkaar erg snel op. De sfeer was koel, afstandelijk. De rekening die we betaalden stond niet in verhouding met de totale belevenis. Heel jammer, het was onze eerste kennismaking met De Lindenhof. Wij zullen niet weer hier reserveren en dit restaurant ook niet aanraden aan derden. Echt een gemiste kans! Jullie hadden er veel meer van kunnen maken!
9 Eten
5 Service
5 Sfeer
4 Gastvrijheid
Cees Franke
|  6 december 2015
HEERLIJK Aanbieding
Heerlijk gegeten. Alle gechten voldeden ruim aan de verwachtingen
9 Eten
9 Service
8 Sfeer
9 Gastvrijheid
frans Huitema
|  28 november 2015
HEERLIJK10Daagse
Heerlijke lunch met smakelijke amuses en een lekker glas wijn op een druilerige zondag. Even zoeken maar dan heb je ook wat. Erg mooi eten met een zachte bijzondere smaak. We komen terug.
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Madelien
|  25 november 2015
HEERLIJK10Daagse
Wij hebben hier gegeten in de Heerlijk10 daagse. Het was een bijzondere ervaring. Alle kleine hapjes en menugangen waren zeer smaakvol, verrassend. Echt een enorme verwennerij. De sfeer is netjes, maar niet overdreven chic. Gastvrij, maar niet overdreven dienstbaar. Dat vonden wij een heel prettige ambiance. Wij voelden ons erg op ons gemak. Al met een een superleuke avond, een ervaring waarvan we nog lang hebben nagenoten.
10 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Ariane Hiebendaal
|  22 november 2015
HEERLIJK Aanbieding
Wij hebben met het gezin ter viering van verjaardagen gegetem in de Lindenhof en vonden het 'een groot feest. Het eten was zeer goed, zeer gevarieerd, speciaal, goed uitgebalanceerd enz. De bediening was zeer vriendelijk en professioneel, deed goede, passende wijnadviezen en de ontmoeting met de chef zelf was heel bijzonder. Hier wordt nog met echte liefde voor het vak een restaurant geexploiteerd. Kortom, een echte aanrader ! Wij komen er zeker weer terug.
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Bertus van Harten
|  22 november 2015
HEERLIJK10Daagse
Het was een hele vriendelijke ontvangst, we werden gelijk bediend, eerst amuses, met heerlijke smaken en zachte achtergrondmuziek, hele wisselende smaken wat toch in het geheel paste en op een hele creatieve manier bedacht en opgemaakt op het bord en het was voldoende, alleen groente erbij gevraagd, dat miste ik en dat werd er niet bij gerekend, we voelden ons echt verwend en het ging heel vlot, totaal duurde het 2 uur. Zeer zeker de moeite waard voor een heerlijke smaakbeleving, een topavond!
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Roelof Anton Koch
|  16 november 2015
HEERLIJK10Daagse
Ontvangst was hartelijk en gastvrij. Er werden ons bij het begin diverse heerlijke amuses voorgetoverd. Overigens werd niet gevraagd of wij een uitbreiding wensten van ons 3-gangen menu. Werd waarschijnlijk vergeten tijdens het aangeven wat men niet wenste te eten. Na het dessert werd direct koffie aangeboden. Het gebodene was perfect. De handgeschreven rekening was niet volledig en t.a.v. de wijn niet voldoende gespecificeerd. Er werd slechts een bedrag vermeld.
9 Eten
8 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Jacob Klein Haneveld
|  16 november 2015
HEERLIJK10Daagse
Gerechten waren gemiddeld wat "mat". Meerdere gerechten konden wat extra smaak gebruiken. Voor een dergelijk restaurant met een goede reputatie vonden we het enigszins tegenvallen.
7 Eten
8 Service
8 Sfeer
8 Gastvrijheid
Elly Mijlof
|  15 november 2015
HEERLIJK10Daagse
Een echte aanrader ! Dit itt mijn vorige ervaring met de Heerlijk aanbieding in een ander, naburig restaurant. Door deze slechte ervaring zonder enige verwachting naar Giethoorn gegaan. Een verademing ! Gemoedelijke sfeer, heerlijk eten. Prachtige en bijzondere amuses ! Dit wordt zonder meer ons favoriete restaurant ! Daar kan Kaatje aan de sluis, Blokzijl, nog iets van leren. Dat was ronduit een drama, met ziek zijn na afloop en arrogante reactie na vermelding hiervan. Nee, gisteren hebben wij genoten en alle eer gast naar de Chef en zijn team !
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Helen Hordijk
|  15 november 2015
HEERLIJK10Daagse
Alles uitstekend en plezierig alleen jammer dat er maar twee tafels bezet waren.
10 Eten
10 Service
9 Sfeer
10 Gastvrijheid
N Haitel
|  12 november 2015
HEERLIJK10Daagse
Heerlijk gegeten in een sfeervolle atmosfeer. Vriendelijke en (soms wat te) vlotte bediening. Echt een aanrader!
9 Eten
8 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Peter
|  9 november 2015
HEERLIJK10Daagse
Eten fantastisch, drank zwaar aan de prijs. Als aperitief een glaasje champagne a € 17,50 vind ik belachelijk.
9 Eten
7 Service
7 Sfeer
8 Gastvrijheid
kapiteinsrob
|  9 november 2015
HEERLIJK10Daagse
Heerlijk gegeten, verrassende smaken maar wat weinig groente. De amuses waren erg bijzondere smaakbommetjes. De caramelfudge is zo lekker dat ik er elke nacht voor wakker wil worden. De toog detoneert in het interieur en past niet bij de sfeer.
9 Eten
9 Service
8 Sfeer
9 Gastvrijheid
Jaap Pettinga
|  9 november 2015
HEERLIJK10Daagse
We bezochten,met gasten, dit restaurant voor de 2e keer dit jaar. Dit zegt voldoende. Absoluut top. We komen terug.
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid