RESERVEER NU
Klik op 'telefoonnummer bekijken' om het telefoonnummer van het restaurant te zien. Telefoonnummer bekijken
0205546026

The White Room

Dam 9 1012JS Amsterdam Nederland

The White Room by Jacob Jan Boerma is het Michelinster fine-dining restaurant in een monumentale ruimte van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky aan de Dam in hartje Amsterdam. Voormalig 3-Michelinsterren chef Jacob Jan Boerma staat aan het roer van dit restaurant. Onder zijn signatuur leidt de jonge, zeer bevlogen Randy Karman de culinaire brigade als Chef de Cuisine.

De prachtige ingrediënten en de frisse stijl van Karman zorgen voor een perfecte combinatie met de zure smaken en specerijen waar Boerma bekend om staat. Herkenbare smaken keren daarbij op onverwachte wijze terug. Op elk bord zie je de ambitie en precisie van het team terug. Dit is zeker niet onopgemerkt gebleven en leverde het restaurant dan ook een notering in de Lekker, 15 Gault-Millau punten én een Michelinster op!

De naam ‘The White Room’ is afgeleid van de historische naam ‘De Witte Zaal’ die de ruimte kreeg bij de opening in 1885. Het huidige restaurant wordt gezien als het oudste restaurant van Amsterdam waar originele stijlen nog altijd behouden zijn. Dankzij de geraffineerde en moderne styling, worden historie en heden hier naadloos met elkaar verbonden.

Erkenning
HEERLIJK Top 100 1 Michelinster 15.0 | Gault&Millau Plek 55 | Lekker
Hoeveel mensen raden dit restaurant aan
97.3%
Reviews
9
Eten
9.3
Service
9.3
Uitmuntend
37
9.3
Sfeer
9.5
Gastvrijheid