4-gangenlunch + 4 amuses
AANBIEDING
5-gangendiner + 4 amuses
AANBIEDING

De Burgemeester

Raadhuisstraat 17 3461CW Linschoten Nederland

In het prachtige Oud-Hollandse dorpje Linschoten, vind je restaurant De Burgemeester. Anne heet je van harte welkom in het voormalige raadhuis van de gemeente Linschoten Snelrewaard. Een plek waar De Burgemeester in de loop der jaren een uitstekende reputatie heeft opgebouwd en een Michelinster hebben binnengehaald. Chef Sander Spruijt is in 2021 bekroond met de titel: Chef van het jaar door De Proefschrift Restaurant Awards. Ook Gault&Millau is meer dan lovend, de Burgemeester heeft maar liefst 16/20 Gault&Millau punten toegekend gekregen dit jaar. 

Chef Sander Spruijt kookt creatief, innovatief en puur. Er wordt gekookt met veel passie en bezieling en dat proef je direct. Maar bekijk vooral ook de uitgebreide wijnkaart waar De Burgemeester bekend om staat. Niet voor niets heeft het restaurant via het Amerikaanse magazine Wine Spectator, al tien jaar op rij, de erkenning van 'Best Of Award Of Exellence' gekregen!

Let op: Allergieën dienen bij reservering doorgegeven te worden, anders ter plekke een meerprijs van €7,50

Erkenning
Betaalmogelijkheden
Pinnen Contant Visa Mastercard American Express
Beschikbare dieetwensen
Vegetarisch
Sfeerwoorden
bourgondisch chic huiskamersfeer romantisch stijlvol trendy zakelijk
Hoeveel mensen raden dit restaurant aan
92.2%
Reviews
9.1
Eten
8.7
Service
8.9
Zeer goed
8.6
Sfeer
9
Gastvrijheid
Joost Klok
|  1 juli 2022
HEERLIJK Aanbieding
Een ware culinaire reis, waar alle zintuigen geprikkeld werden. Ieder gang had zijn eigen verhaal wat werd verteld door degene die het bereid had. De bediening was gastvrij, vriendelijk, en stelde ons op ons gemak. De wijnkaart was breed en de wijnen bij het arrangement hadden allemaal hun eigen historie. Elke kaas werd vergezeld van een uitleg over de oorsprong en de karakteristieken, zeer interessant. Bedankt voor de fijne avond!
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Marc
|  27 juni 2022
Primera
Heerlijke gerechten met verrassende smaakcombinaties. Hele attente service, zou wat ons betreft iets ‘losser/informeler’ kunnen. Wel verfrissend dat ook keukenbrigade aan tafel gerechten toelicht.
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Hilde
|  24 juni 2022
HEERLIJK Aanbieding
De Burgemeester in Linschoten is zeker een aanrader. We werden zeer vriendelijk ontvangen, in een ontspannen sfeer. De verschillende gerechten waren één voor één heerlijk, maar het lam en croute sprong er uit. Zelden zoiets heerlijks geproefd! De begeleidende wijnen waren goed, maar niet ‘WoW’. Kleine kritische opmerking: een ‘waterarrangement’ à €14,- waarbij je één fles plat water krijgt is wel over de top! De heerlijke espresso op het eind met een geweldige wagen vol lekkernijen maakt dan natuurlijk weer alles goed!
9 Eten
10 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Bas De Ronde
|  10 juni 2022
HEERLIJK Aanbieding
Heerlijk gegeten, onwijs goede kwaliteit van producten en smaken.
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Herman de Raaij
|  10 juni 2022
HEERLIJK Aanbieding
Een bijzondere prettige sfeer, waarbij het genieten is van alle bijzondere smaken!!
8 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Pauline Coret
|  8 juni 2022
HEERLIJK Aanbieding
We hebben heerlijk gegeten. Mooie en verrassende smaakcombinaties. Fijne, attente en deskundige bediening. Zeker een aanrader om nog eens terug te komen!
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Wilbert hofmeester
|  4 juni 2022
HEERLIJK Aanbieding
Wat een heerlijk restaurant is dit toch. Elke keer weer alles top. Fantastische gerechten, gastvrij in een prima ambiance. We hadden geluk was mooi weer en er was plekje op terras voor ons gereserveerd
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Jim
|  18 mei 2022
HEERLIJK Aanbieding
Fantastische avond gehad met heerlijke gerechten, uitstekende service en uitmuntende gastvrijheid. Beter dan menig andere 1 ster restaurants. Gerechten zagen er prachtig uit en de smaken waren verfijnd. We zaten in de serre. Een mooie lichte ruimte. (Zelf had ik misschien gekozen voor hogere planten in de buiten plantenbakken, zodat de auto's qua zicht beter afgeschermd waren voor de gasten). Veel aandacht besteed aan service en gastvrijheid. Zijn kleine dingen, zoals stoel aanschuiven, servetten vouwen als je van tafel bent, regelmatig broodkruimels vegen etc. O ja en een schattig krukje voor de tasjes van de dames ook erg attent. We kregen zelfs nog een leuke verrassing omdat het onze trouwdag was. Super! Zeker een aanrader, ook met deal geen probleem. We hebben geen moment het gevoel gehad dat wij anders werden behandeld. Nog een tip: misschien handig om een een bevestigingsmail voorafgaand te sturen. Daarin kan ook vermeld worden dat valet parking voor eur12.50 mogelijk is. Nu wisten we het achteraf, wellicht handiger als we het van tevoren wisten. Het was verder prima, bedrag is acceptabel.
9 Eten
9 Service
8 Sfeer
10 Gastvrijheid
Ad
|  14 mei 2022
HEERLIJK Aanbieding
Samengevat was het een echte verwenmiddag. Creatieve gerechten met originele smakencombinaties afgewisseld met enkele klassiekers waarbij heerlijke wijnen. Dit in een fijne ambiance met vrolijke bediening.
9 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Clara Mur
|  11 mei 2022
HEERLIJK Aanbieding
Heerlijke gerechten. Mooi opgediend. De uitleg bij sommige gerechten werd te snel afgeraffeld. Jammer dat ze geen bijpassende wijnarrangementen aanbieden. Wel een grote dure wijnkaart.
9 Eten
9 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Paul Wennink
|  7 mei 2022
HEERLIJK Aanbieding
Fantastisch restaurant met lekkere gerechten en goede bijpassende wijnen. Let op: er is geen wijn arrangement en er worden mooie exclusieve wijnen bij de gerechten geschonken. Deze kosten wel tussen de €15 en €25 per glas.
8 Eten
9 Service
9 Sfeer
10 Gastvrijheid
Roderick van Welsum
|  11 april 2022
HEERLIJK Star edition
Wij hebben bij dit restaurant nu al meerdere keren gegeten en worden elke keer weer verrast door de mooie en vooral smaakvolle gerechten van de chef kok. Zij doen geen wijnarrangementen meer, maar de sommelier adviseert je prima voor een bij passende fles wijn. De service en gastvrijheid is zoals altijd perfect! Wij komen hier zeker weer terug.
10 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
A.P Manger
|  1 april 2022
HEERLIJK Star edition
Heerlijk 5 gangen menu met prachtige gerechten met verassende smaakcombinaties. Op en top genoten!
10 Eten
8 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Sin Tan
|  31 maart 2022
HEERLIJK Star edition
Ipv 3 hokken voor gastvrijheid, sfeer en service, 2 van maken (sfeer mag weg) en vervangen door creativiteit en smaak
9 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Tom Eek
|  20 maart 2022
HEERLIJK Star edition
Wij hebben een aantal keren gegeten bij de Burgemeester en waren iedere keer blij verrast door de verfijning van de gerechten en de prachtige presentatie. We vonden deze keer dat het eten een waar smaak-avontuur was van de spannende dip, via de prachtige amuses bij het begin, de zeebaars met kroepoek, het fantastische spitskoolgerechtje tot en met het nagerecht. Wel waren wij verbaasd over het “schrappen” van het wijnarrangement. Het is toch een de klant om aan te geven of die verschillende wijnen wil proeven/proberen wat ons betreft. Dat is in onze ogen onderdeel van het avontuur. Een fles afnemen pakte bij ons op zich goed uit (harmonieerde prima; wij hadden een Italiaans uit de Piemonte van een inheemse druif). Het glas rood voor bij de Stroganoff kreeg ik te laat. Wel heb ik nog even een orange-wijn mogen proeven. Dat was leuk. Voor ons kan zo’n aanpak ertoe leiden dat we andere restaurants gaan proberen in de regio. Dat is zonde, want wij dragen de Burgemeester een warm hart toe. Wij stellen een flexibele opstelling voor van de sommelier en het restaurant, zodat er als klant meer te kiezen valt.
9 Eten
7 Service
7 Sfeer
7 Gastvrijheid
Hennie
|  19 maart 2022
HEERLIJK Star edition
Eten was heerlijk! Helaas geen wijnarrangement Wijnen op de kaart erg duur. Als je een glas neemt moet je eigenlijk van te voren vragen wat het kost . Want 56 euro voor twee glazen rode wijn is teveel om zomaar in te schenken. Dit is niet erg klantvriendelijk.
9 Eten
8 Service
7 Sfeer
8 Gastvrijheid
Michel
|  14 maart 2022
HEERLIJK Star edition
Natuurlijk was het eten goed en lekker, maar het miste de wow-factor en extra niveau dat je van een sterren-restaurant mag verwachten. Het prijs-kwaliteit niveau viel dus wat tegen ook al doordat er geen wijnarrangement mogelijk was, maar alleen, vrij beperkte losse, glazen met een minimumprijs van € 10,- ! (voor goede maar niet byzondere wijn). Het meeste personeel was correct en vriendelijk, maar helaas werd dit wat bedorven door één man met een nogal vreemde, wat dominante houding die b.v. niet wilde zeggen welke non-alcoholische drankjes er waren en de indruk gaf zich liever alleen aangenaam met gasten bezig te houden die door zijn 'ballotage' kwamen (c.q. niet via Heerljk menu kwamen eten?). Al met al dus een beetje tegen vallend en voor ons niet voor herhaling vatbaar na deze Heerlijk menu kennismaking,
7 Eten
5 Service
6 Sfeer
7 Gastvrijheid
Desi Bakker
|  12 maart 2022
HEERLIJK Star edition
Zeer positieve ervaring!
10 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Petje
|  11 maart 2022
HEERLIJK Star edition
Heerlijk gegeten. Helaas was deel van personeel enigszins dominant - met stemverheffing - aanwezig. Zodanig dat tafelgenoot moeilijk verstaanbaar werd. Luide muziek bij binnenkomst paste wel bij deze ambiance. Jammer, want het eten was verrukkelijk.
8 Eten
5 Service
6 Sfeer
6 Gastvrijheid
René van Schaik
|  9 maart 2022
HEERLIJK Star edition
Top gastronomische beleving. Compleet plaatje, gaan er naar terug, dan zonder de champagne
10 Eten
9 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
hans
|  1 maart 2022
HEERLIJK Aanbieding
Het was weer de eerste keer uit eten na de lockdown. Wij hebben ons heerlijk laten verrassen en hebben genoten van het eten, de wijn en de gastvrijheid. Wij zijn met een glimlach op ons gezicht weer naar huis gereden!
10 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
K. Roding
|  28 februari 2022
HEERLIJK Aanbieding
Geen wijnarrangement maar losse glazen met een minimumprijs van € 10,=. Onacceptabel, ik maak de keus en niet de restaurateur. We gaan voortaan elders eten.
10 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Kevin
|  25 februari 2022
HEERLIJK Aanbieding
Het eten en de gastvrijheid waren perfect. Jammer dat er geen bijpassend wijnarrangement meer wordt aangeboden. Hierdoor een, overigens erg goede, fles chardonnay besteld die dan net even minder aansluit bij het eerste gerecht en bij het hoofdgerecht van rood vlees. Verder een sublieme avond.
10 Eten
8 Service
8 Sfeer
10 Gastvrijheid
Wesley Elliott
|  17 februari 2022
HEERLIJK Aanbieding
Heerlijk gegeten bij de Burgermeester. Menu wat we kregen was erg divers en verrassend. Na het hoofdgerecht zelfs nog een extra gerecht genomen omdat het allemaal zo goed smaakte, hoeveelheid was sowieso meer dan voldoende. De chef kwam ook nog even langs om te kijken hoe het was dus dat is ook erg gewaardeerd. Aankleding van de ruimte is wel beetje saai maar personeel was weer erg vriendelijk en behulpzaam.
9 Eten
9 Service
8 Sfeer
9 Gastvrijheid
Tamara
|  12 december 2021
HEERLIJK Aanbieding
Alles was gewoon GEWELDIG. Het eten, de sfeer, de service. Gewoon helemaal top.
10 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Meer bekijken