5-gangendiner
5-gangendiner
4-gangenlunch + aperitief
4-gangenlunch + aperitief

Amarone

Meent 72 a 3011JN Rotterdam Nederland

Midden in Rotterdam, op de populaire winkelstraat de Meent, bevindt zich restaurant Amarone. Het favoriete adres van veel liefhebbers van culinair hoogstaand eten. De stijl van sterchef Jan van Dobben is gefundeerd op de Franse en Japanse keuken. En dat voor een zeer eerlijke prijs!

Eyecatchers zijn de witte driedimensionale muur rond de open keuken, het op Japan geïnspireerde fotokunstwerk van fotograaf Casper Faassen en de lampen boven de bar in de vorm van als origami gevouwen vogels. Om de gast comfortabel te laten genieten hebben ze gekozen voor met linnen beklede ronde tafels en met grijze stof beklede ‘kimonochairs’.

Al sinds 2012 is van Dobben werkzaam bij Amarone en sinds juli 2018 werd hij eigenaar samen met zijn echtgenote Yoshiko. Yoshiko van Dobben-Takayama vervult de rol van gastvrouw-sommelier en is verantwoordelijk voor de wijnkaart. De Japanse is in haar geboorteland opgeleid als sommelier en studeerde in Frankrijk af als oenoloog. Ze werkte onder meer bij tweesterrenrestaurant & moshik.

Van Dobben voorziet je van een culinaire ervaring, die je nog lang zal heugen. Dat je in dit restaurant kunt genieten van fantastische gerechten is niet onopgemerkt gebleven. Amarone is bekroond met maar liefst één Michelinster en door Gault&Millau beloond met maar liefst 15 punten. Daarnaast staat het restaurant in de Lekker Gids top 100. Een mooie prestatie! 

Erkenning
HEERLIJK Top 100 1 Michelinster 15.5 | Gault&Millau Plek 64 | Lekker
Betaalmogelijkheden
Visa Mastercard American Express
Sfeerwoorden
Romantisch
Hoeveel mensen raden dit restaurant aan
99%
Reviews
9.3
Eten
9.3
Service
9.2
Uitmuntend
8.8
Sfeer
9.4
Gastvrijheid
Frits Smits
|  28 juni 2022
HEERLIJK Aanbieding
Prachtige, heerlijke gerechten op hoog niveau met verassende smaken. Bediening is zeer vriendelijk, gastvrij en deskundig. Aanrader!
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
martin zimmerman
|  25 juni 2022
HEERLIJK Aanbieding
Heerlijk gegeten en gedronken in een ongedwongen sfeer. Komen zeker terug om nog een keer te genieten!!! Uitstekende bediening!
9 Eten
10 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Mark
|  22 juni 2022
HEERLIJK Aanbieding
Het eten is goed, enthousiaste sommelier. Wel wat roe moerig door twee aanwezige groepen.
7 Eten
8 Service
7 Sfeer
8 Gastvrijheid
willy de Hoog
|  17 juni 2022
HEERLIJK Aanbieding
We hebben een top middag gehad een met een perfecte gastheer en bediening. Het eten was heerlijk met mooie wijnen en voor mijn man een alcoholvrij arrangement. Dus een echte aanrader.
10 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Glenda v V
|  15 juni 2022
HEERLIJK Aanbieding
Wij hebben wederom van een fantastisch 5 gangenmenu genoten, super vriendelijke ontvangst met een persoonlijke touch. Alles klopte, start met hun mooie huischampagne. Nu ook weer mooi opgemaakte en smakelijke gerechten, een extra gerecht van rode mul gedeeld, wijn en bier erbij. Goede combi van vis en vlees gerechten en nieuwe smaken. Tot slot een heerlijke espresso martini en een cognac. Fijne sfeer, een aanrader. Blijft zeker een van onze favorieten en wij komen zeker terug.
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Paulien van Meerveld
|  3 juni 2022
Primera
Topklasse. Heerlijke gerechten, prima kwaliteit en prachtige presentatie. Het interieur is stijlvol. Zeer vriendelijke en kundige brigade. Komen zeker terug. Deze keer hadden we korting via een actie van Primera/heerlijk. Maar ook voor het normale tarief komen we graag terug.
10 Eten
10 Service
9 Sfeer
10 Gastvrijheid
Pieter Kaltner
|  21 april 2022
HEERLIJK Aanbieding
Wat een feestje om hier te eten. De ontvangst is hartelijk, de bediening kundig en attent. De gerechten zijn stuk voor stuk bijzonder smakelijk en tevens kleine kunstwerkjes op een bord. De bijpassende wijnen bijzonder en goed afgestemd. Kortom, een aanrader.
10 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Meer bekijken