5-gangenmenu
AANBIEDING
Reserveren zonder aanbieding
NIEUW!
Bolenius
Bij dit restaurant kun je regulier reserveren. Je kiest in het restaurant wat je wil eten en drinken, zonder specifieke aanbieding.
ma
di
wo
do
vr
za
zo
Prijsindicatie | € € € €

Bolenius

George Gershwinlaan 30 1082MT Amsterdam Nederland

Bolenius is het vlaggenschip van de Dutch Cuisine waarbij ze de Nederlandse keuken en eetcultuur hoog in het vaandel hebben staan! Kamperlam, zeetong uit de Noordzee, kaviaar uit Eindhoven en groenten, veel groenten. Dat is Bolenius. Tuinbonen, knolselderij, liefst uit eigen tuin, pal naast het restaurant op de Amsterdamse Zuidas.

Bolenius heeft sinds 2016 een Michelinster en staat in nationale én internationale lijsten hoog aangeprezen als beste groentenrestaurant. In 2021 volgde ook nog een Groene Michelinster! Bolenius wordt gezien als rolmodel voor duurzame gastronomie.

De speelse creativiteit van Luc Kusters en zijn brigade, hun ongekende vakmanschap en de beste producten die Nederland te bieden heeft zorgen voor verrassing, vreugde en verrukking, uiteraard met de seizoenen mee en voor vleeseter, visliefhebber, vegetariër of veganist.

Erkenning
Beschikbare dieetwensen
Biologisch Ecologisch Glutenvrij Lactosevrij Vetarm Vegetarisch
Reviews
9.4
Eten
9.4
Service
9.3
Uitmuntend
8.8
Sfeer
9.6
Gastvrijheid
Jan
|  17 juni 2022
HEERLIJK Aanbieding
Elk gerecht een feestje. Zowel bij opmaak als smaak. Vriendelijke bediening. Het restaurant kan er niets aan doen, maar het uitzicht op de Zuidas is niet uitnodigend. Op een passende locatie, hadden we overal een tien genoteerd.
10 Eten
10 Service
9 Sfeer
10 Gastvrijheid
Harry Dijkland
|  29 mei 2022
Primera
Stijlvolle inrichting, vriendelijke en voorkomende bediening, uitstekende sommelier, fantastische keukenploeg. Mooi eten met natuurlijk de signatuurschotel 'De moestuin'. Het zgn. bittergarnituur is echter ook een opvaller (met een ijsje van osseworst en amsterdamse ui, lekker Amsterdams tintje). Fijne wijnen bijpassend uitgekozen.
9 Eten
10 Service
9 Sfeer
10 Gastvrijheid
Harry Hap
|  13 mei 2022
HEERLIJK Aanbieding
Voor bijzondere groentegerechten kun je hier terecht!
9 Eten
9 Service
8 Sfeer
9 Gastvrijheid
Rob Doornbos
|  8 mei 2022
HEERLIJK Aanbieding
Ik ken Bolenius al langer en ik denk dat het misschien wel het beste restaurant van Amsterdam is. Er wordt fantastisch gekookt, creatief, de ene smaakexplosie na de ander, denk je dat ze zich niet meer kunnen overtreffen en dan doen ze het tóch. Bolenius munt al helemaal uit bij zo'n beetje alles dat plantaardig is. De bediening is los, maar deskundig en neemt je mee door de maaltijd. Ze proberen nadrukkelijk aansluiting te zoeken bij de bezoekers en doen dat ook al zo lang ik Bolenius ken. Dat alleen is al een prestatie. Petje af. Ook Luc heeft altijd tijd voor een praatje. Bolenius blijft mijn favoriet.
10 Eten
9 Service
9 Sfeer
10 Gastvrijheid
René Teeboom
|  10 april 2022
HEERLIJK Aanbieding
Alles is top! Zeer tevreden naar huis gegaan.
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Meer over Bolenius