Verfijnde gerechten met spannende en onverwachte combinaties, dat klonk goed. Parkeren kan voor de deur. We besloten meteen door te lopen naar het restaurantgedeelte en kregen een ronde tafel langs de wand. Fijn dat er ruim voldoende daglicht door het dakvenster komt.
Als aperitief een Koria Temjanika 2020 van Venec Disan uit Macedonië die zeer goed beviel. Ernaast een hapjes duo. Om te starten een praline gevuld met een vloeibare vulling op basis van laos uitgeserveerd op een krokantje van bataat afgewerkt met schijfje rettich en dotje kimchi gel. Originele smakencombinatie.
In een wit cocktailglas een luchtige crème van sojabonen waarop furikake en sojabonen met krokantjes van nori, lekker.
De amuse kwam in een wit schaaltje. Salade van kwal met meerval, wakame, takjes zeekraal, gemarineerde shiitake en krokantjes van cassave. Fris, verfijnd en vegetaal met ziltige toetsen, appart.
De eerste begeleider werd kundig gepresenteerd. Oostenrijkse Riesling 2020 van Ferdinand Mayr, gemaakt in een fris sappige ongecompliceerde stijl. Ernaast op een donker bord als basis een vinaigrette van guave waarin een krans van stukjes geschroeide inktvis, blokjes papaja, toefjes harissa mayonaise, dotjes guave gel, ziltige kokkels, takjes dille en zwarte krokantjes. Centraal nog een schuimige saus van dille. Een speciale smakencombinatie met verfijnde smaakjes waarin zoete en ziltige toetsen, de wijn sloot naadloos aan. (7,5)
Verder met een Italiaanse Pecorino 2020 van Tollo, fris aroma met tonen van citrusfruit, mango en witte perzik, in de mond een subtiel bittertje en een minerale afdronk. Uit de keuken Shakshouka een mediterraans vegetarisch gerecht in een donker schaaltje. Als basis linzen, erop een gebakken kwartelei, stukjes groene asperge, stukjes sugarsnap, driehoekjes van gegrilde schapenkaas, toefjes eidooier, schuimige muntsaus en papadum krokantjes. Smaken in Noord Afrikaanse stijl, waar je wel een beetje van moet houden, met goede texturen. (7)
Door met een dikke Viognier 2020 van Janasse geplukt van oude stokken. Complex aroma met vleugje abrikoos, vol in de mond met een redelijk stevige body, heerlijk. Op een zwart bord een redelijk gedurfd “surf en turf” gerecht. Plakken tataki van een meerval soort waarop stukjes krokant gebakken zwezerik, afgedekt met een lobbig schuim van kreeft. Heel apart in de mond, de smaak van de zwezerik kwam gelukkig mooi op de voorgrond. De wijn was keurig in balans. (8,25)
Over naar rood met een Australische Weemala Pinot Noir 2017 van Logan, gemaakt in een frisse sappige stijl met tonen van kers, framboos en subtiele aardsheid. Ernaast plakken zacht gegaarde kalfstong met plakje knol en blaadje kombu waarbij bearnaise. Ernaast rode besjes en rolletjes van vlees gevuld met oester en enoki paddenstoelen. De tong was hoog op smaak, heerlijk met de bearnaise. De oester zorgde voor een krachtige ziltige toets, ongebruikelijk maar lekker. De wijn bleef keurig overeind. (7,75)
Voor bij het pièce Blaufränkisch Vom Kalk 2018 van Markus Altenburger, diepe kleur en krachtige zuren met tonen van braam waarbij aangename kruidigheid en een verrassende elegante afdronk. Op een kobalt blauw bord keurig getrancheerde zacht gegaarde rugfilet van berggeit uit het Himalaya gebergte. Ernaast een crème van artisjok en koolrabi waarop een bolletje stoofvlees van de geit, judasoren, gefrituurde gnocchis en bolletjes geitenkaas. Aan tafel afgewerkt met de eigen jus. Cuisson is prima maar het geitenvlees was wel wat stug. Mooie pure smaken in het garnituur waarmee naar hartenlust kon worden afgewisseld. De wijn vulde het gerecht met zijn zuren aan, prima. (7,5)
Als dessertwijn een Furmint Late Harvest 2016 van Château Dereszla gemaakt in een verfijnde stijl met bescheiden suikers. Ernaast een strakke presentatie. Centraal een platte cilinder cremeux van meloen, ernaast een quenelle sorbetijs van meloen op een koek crunch, toefjes hangop, toefjes crème patissier met 5 spices, dotjes paprika gel en stukjes groene paprika. Een licht en fris dessert met verrassende paprika toets waarnaast de wijn keurig overeind bleef. Een mooie afsluiter. (8)
Bediening was zeer goed tot uitstekend verzorgd op correcte wijze.
Samengevat was het voor ons een hele speciale middag vanwege de verschillende nieuwe smaken met nog onbekende soms gedurfde smakencombinaties waarnaast telkens een passende wijn was geselecteerd, knap. Dit in een uitverkocht huis met fijne bediening, bedankt.
8 Eten
10 Service
9 Sfeer
10 Gastvrijheid