7-gangendiner
AANBIEDING
4-gangenlunch
AANBIEDING

Flore

Nieuwe Doelenstraat 2 1012 CP Amsterdam Nederland

Tijdens een jaar waar het restaurant haar deuren nauwelijks heeft kunnen openen, ontstond een periode van zelfreflectie. Bas en Wouter hebben samen met het team de tijd genomen om na deze leerzame periode een nieuwe visie te ontwikkelen. Culinair bewustzijn speelt hierin een belangrijke rol. Graag laten ze je kennis maken met 'Flore', conscious fine dining.

Met de komst van Flore neemt het team afscheid van Bord’Eau. “We laten onze gasten genieten van het mooiste wat Nederland te bieden heeft. Verwacht elegantie in een ongecompliceerde omgeving op het niveau wat u van ons gewend bent", aldus het duo.

Sfeerwoorden
Klassiek Stijlvol Chic Duurzaam
Hoeveel mensen raden dit restaurant aan
100%
Reviews
9.3
Eten
9.3
Service
9.4
Uitmuntend
9.2
Sfeer
9.6
Gastvrijheid
Christa Budding
|  21 mei 2022
HEERLIJK Aanbieding
-
9 Eten
9 Service
8 Sfeer
10 Gastvrijheid
Maurits
|  9 mei 2022
HEERLIJK Aanbieding
Fantastische lunch. We hebben genoten van de vele verfijnde gerechtjes die elkaar opvolgenden en iedere keer weer heel mooi op smaak waren. Enkele losse glazen wijn door de sommelier geselecteerd maakten het af. De bediening was een team dat heel ontspannen en met zichtbaar plezier aan het werk was. De kleinschaligheid van het restaurant waardeerden we ook zeker.
9 Eten
10 Service
9 Sfeer
10 Gastvrijheid
Koen Culinair
|  8 mei 2022
HEERLIJK Aanbieding
Flore heeft mijn culinaire hart gestolen. Wouter en zijn collega's hebben een uitzonderlijk prettige energie. Humor, productkennis, geduldig, veel aandacht, ... ik kan nog wel ff doorgaan zo, maar ik zou het samenvatten als: Bedienen aan een baas! Het restaurant is klein, gezellig en fraai gelegen aan het water, waardoor het een exclusieve sfeer heeft. Het eten is puur, creatief en inspirerend, omdat er veel met groente wordt gewerkt met bijzondere technieken. Er zat bijna niks tussen wat ik al eerder had gegeten, terwijl ik toch regelmatig uiteten ga. Ook de opbouw van het menu en de porties zijn super. Allemaal lekker licht verteerbaar ook. Na heel lang nadenken heb ik 1 verberpuntje kunnen bedenken. Misschien dat de muziek ietsje harder kan. Het kan in het kleine restaurant wel eens stil zijn, waardoor je de gesprekken aan elkaars tafel kunt volgen (maar dat kwam misschien ook omdat wij een tikje luidruchtig waren).
8 Eten
10 Service
9 Sfeer
10 Gastvrijheid
Harry Hap
|  4 mei 2022
HEERLIJK Aanbieding
Prima sterrenrestaurant.
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Petra Fris
|  30 april 2022
HEERLIJK Aanbieding
Prachtige gerechten qua “smaak, looks én geur”. Enorm de moeite waard om op een fantastische locatie heerlijk en met ster te lunchen. Ik gaf het als cadeau aan mijn schoonzus. Een beleving om niet te vergeten…..
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
10 Gastvrijheid
Merel Kies
|  13 april 2022
HEERLIJK Star edition
Bijzondere ervaring op een prachtige locatie. Alles was uitstekend verzorgd, en de bediening erg vriendelijk en toegankelijk.
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Pascale
|  3 april 2022
HEERLIJK Aanbieding
Het begint al met drie geweldige smaaksensaties (amuses). We hadden gekozen om als aperitief een crémant uit de Jura te drinken, die paste er fantastisch bij. Elk gerecht dat daarna volgde was een lust voor het oog én onnavolgbaar qua smaak. Ook de bijpassende wijnen zijn een aanrader. Om eerlijk te zijn weet ik niet of ik alle wijnen even lekker vind zonder de gerechten, maar de combi was geweldig.
10 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Ezra Makkes
|  27 maart 2022
HEERLIJK Star edition
Eten was heerlijk maar vooral ook verrassend. Nieuwe smaken en combinaties. Bediening super vriendelijk en wijnkaart ook erg goed!
10 Eten
9 Service
9 Sfeer
10 Gastvrijheid
JB
|  27 maart 2022
HEERLIJK Aanbieding
Wat een smaakervaringen. Prachtige gerechten met een subtiele explosie aan smaken. Een mooie combinatie met de wijnen. De sommelier nam de tijd om meer over de wijnen te vertellen, wat natuurlijk een aanvulling is als je een wijnarrangement neemt. De service was heel erg goed, aandacht zonder overdrevenheid. Dit restaurant staat op de lijst "terug gaan'.
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Frank
|  20 maart 2022
HEERLIJK Aanbieding
Waardig opvolger van Bord’eau (waar wij diverse keren waren) in het prachtige Hotel de L’Europe en we met valet parking (uiteraard wel tegen betaling) zo voor de deur konden uitstappen. Het restaurant ziet er niet heel anders uit dan we ons Bord’eau herinneren, maar dat is zeker geen nadeel. Bediening is zeer attent en met alle amuses en 8-gangen signature menu wordt het een avondvullende en zeer onderhoudende ‘voorstelling’. Groenten vormen een hoofdrol (zeker als je zoals ik geen vis eet), maar dat is voor de meeste gangen geen nadeel, want prachtige en krachtige smaken (en het ziet er prachtig uit!). Alleen mis je qua opbouw (ook voor mijn partner die wel vis eet) een echte bite (vleesgerecht is kwartel) met mooi stukje rood vlees waarbij je een een wat krachtigere wijn kan drinken (uiteraard is dit heel persoonlijk, maar voor ons wordt het dan wel veel van hetzelfde). Ook tegenwoordig een trend die we bij sterren restaurants signaleren om het brood pas bij het hoofdgerecht (gang 6 of zo) te serveren, dat mag wat ons betreft wat eerder. De wijnen passen er prima bij al zijn de ‘bob’ glazen wel muizenslokjes (wat bij 8 gangen eigenlijk ook wel zo verstandig is). Al met al heerlijk gegeten en perfecte bediening maar net geen 5 sterren (ervaring) zoals we onlangs bij Kasteel Heemstede in Houten beleefden.
8 Eten
10 Service
9 Sfeer
10 Gastvrijheid
Hans
|  18 maart 2022
HEERLIJK Star edition
Heerlijk eten, fijne bediening, wat ouderwetse en koude sfeer.
9 Eten
9 Service
7 Sfeer
9 Gastvrijheid
Sebastian Gerkens
|  6 maart 2022
HEERLIJK Star edition
Sommelier Nadua was gezellig, open en adrem. In combinatie met de heerlijke gangen hebben we een topmiddag gehad!
9 Eten
8 Service
9 Sfeer
8 Gastvrijheid
Fred
|  26 februari 2022
HEERLIJK Aanbieding
De 4 gangen lunch was voortreffelijk verzorgd. Verrassende smaakcombinaties, smaakvolle groentes. Kleine porties, wat wij wel prettig vinden, aangevuld met maar liefst 4 amuses. De bediening is bijzonder attent op een prettige manier. De sommelier gaf goede suggesties. Je zit daar gezellig in een stijlvolle ruimte. Het was gewoonweg een toplunch!
9 Eten
10 Service
9 Sfeer
10 Gastvrijheid
A Tol
|  20 februari 2022
HEERLIJK Aanbieding
We hebben een hele leuke middag gehad bij Flore. Een mooi plekje bij het raam aan het water. Lekkere gerechten en mooie bijpassende wijnen. Het signatuurgerecht met de 25 groenten en het hoofdgerecht met kwartel waren voor ons de hoogtepunten. De mensen die ons bedienden waren vriendelijk en ongedwongen; we voelden ons welkom. Wat ook leuk is, is dat de mensen die het eten bereiden in de keuken, het soms komen serveren. Dat bracht ons in de gelegenheid om een vraag over het eten te stellen. Zeer aan te raden.
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
10 Gastvrijheid
Ad
|  19 februari 2022
HEERLIJK Aanbieding
Een “nieuw” concept op een bekende locatie bij een chef die heeft gewerkt aan zijn eigen signature. Bewust koken met de beste producten uit de regio waarbij een voorkeur voor groentes. Fijn dat de liefhebbers van vlees en vis kunnen kiezen voor een signature menu. Het interieur heeft een metamorfose ondergaan. Bladgoud heeft plaats gemaakt voor de natuur, aan het plafond ronde panelen met afbeeldingen van de lucht die met spots worden uitgelicht, smaakvol. Het fantastische uitzicht over de de gracht op de munttoren is gebleven. Het wijnboek met luxe klassiekers is uitgebreid met een aparte wijnkaart waarin voornamelijk biodynamisch gemaakte wijnen die beter aansluiten bij de gerechten en filosofie van de chef, prima. We werden begeleid naar een tafel aan het raam, top. Als aperitief een Roussette de Savoie 2020 gemaakt van Altesse door Charles Gonnet, die zeer goed beviel. De chef presenteerde zelf de eerste amuse en nam onze wensen op, fijn. Partner koos voor botanisch en ik ging voor het signaturenmenu. In een bruin glazen kom een winterse bouillon van gekarameliseerde aardpeer in de stijl van Japanse dashi afgewerkt met enkele druppels kardemom olie waarbij een kruiden bouquet van citroenmelisse, tijm en rozemarijn om naar smaak toe te voegen (door kneuzen en dippen). Zeer smaakvol met originele beleving. In een wit schaaltje een schuimige presentatie. Een ziltige plankton bouillon gevuld met noordzeekrab en kleine blokjes radijs, dat lepelde prima weg. In een porseleinen “ei” de perfecte mossel. Plakjes van de buitenzijde van de mossel waarbij dunne plakjes scheermes en zwarte kaviaar in een ziltige saus subtiel aangezuurd met het sap van duindoornbes, verrukkelijk. De eerste wijn werd kundig gepresenteerd op enthousiaste wijze. Goldmuskateller 2020 van Theo Minges uit de Pfalz, verleidelijk aroma met tonen van tropisch fruit in de mond sappig en fris met subtiel zoetje. Uit de keuken een speciaal vegetarisch gerecht opgebouwd met maar liefst 25 verschillende ingrediënten, voornamelijk beetgare groentes. Helaas voor mij allemaal net ietsje te vegetaal. Wel complimenten voor de schuimige saus van mierikswortel die de smaakmaker was en onderop een heerlijke crème van de maggiplant. De wijn vulde het gerecht aan met zijn aroma en zuren. Partner kon de vegetale smaken evenals de meeste andere gasten wel erg waarderen. Uit de sherry streek een Las Mercedes Añina van Callejuela gemaakt van Palomino, complex met serieuze sherry toets maar wel ietsje toegankelijker. Ernaast mijn topper van de middag gepresenteerd door de chef. Als basis een crème van diepzeegarnaal afgedekt met tartaar van rode mul en diepzeegarnaal waarop een plakje huisgemaakte “worst” van rozenbottel. Aan tafel afgewerkt met een krachtige saus op basis van de graten en koppen van de rode mul. Behoorlijke intense smaken met diepe ziltigheid welke naadloos aansloot bij de complexe wijn, wow. (9,5) Wit uit de Ribeiro, Castrelo de Miño 2020 van Eduardo Peña, geconcentreerd maar verfijnd met rond floraal aroma, in de mond mooie zuren met tonen van tropisch fruit. Uit de keuken een hele strakke presentatie. Een plak gemarineerde makreel gelakt met de olie van gerookte spekbokking, erop drie salie bloemetjes, ernaast een crèmige saus van rode biet en aan de andere zijde een crèmige saus van kers met rode biet, aan tafel aangevuld met verse rasp van Nederlandse wasabi. Prima bereidingen met mooie pure smaken die werden aangevuld door het aroma en de zuren van de wijn. (8,75) Partner had haar topper van de middag, tortellini van zuurdesem en aardpeer. Ik heb mogen proeven en was toch echt wel onder de indruk. Over naar Italiaans rood met een Freisa 2018 uit de Langhe van Cavallotto, niet te krachtig met de zuren van rood fruit in de hoofdrol. Ernaast minimalistische presentatie. Een uitgebeende kwartel met ernaast een toefje leverpaté en mille feuille van witlof en zwarte truffel. De kwartel werd aan tafel overgoten met de eigen jus en over de witlof een eigen bouillon. Keurige bereidingen met pure smaken die naadloos aansloten bij de wijn. (8,75) Als dessertwijn een versterkte en op eiken gerijpte Micaela Moscatel van Barón, leek op een donkere px maar was toch net ietsjes frisser. Ernaast een Frans appeltje gevuld met een soort granité of salade van appel aangemaakt met wolvenklauw, ernaast parfait van pastinaak en dotje miso crème van koji (rijst). Originele smaken, van licht fris tot vol en hartig. De wijn sloot verrassend goed aan, vooral bij de miso. (8,5) Bediening was uitstekend verzorgd door een groot team op zeer correcte wijze met veel persoonlijke aandacht. Samengevat was het een hele fijne kennismaking met de nieuwe uitgekristalliseerde signature van de chef die hier en daar de grenzen opzoekt. Originele smaken en bereidingen waarbij zorgvuldig geselecteerde wijnen. Dit in een fijne ontspannen ambiance met uitzicht over het bruisende centrum van Amsterdam. Bedankt.
9 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Nadine
|  13 februari 2022
HEERLIJK Aanbieding
Restaurant ziet er mooi en niet over de top uit. De bediening was erg professioneel and vriendelijk. Het menu was zeer interessant, de smaken waren erg goed uitgewerkt. Je hebt haast niet door dat het compleet lactose vrij is. Het enige wat we misten bij het dessert was meer structuur en een bite. Voor de rest was alles prima.
8 Eten
10 Service
10 Sfeer
8 Gastvrijheid
Albert R.
|  5 februari 2022
HEERLIJK Aanbieding
Een echte aanrader. Mooie streekproducten fantastisch bereidt.
9 Eten
9 Service
8 Sfeer
9 Gastvrijheid
Harry Feuth.
|  21 november 2021
HEERLIJK Aanbieding
Een waanzinnig bijzondere lunch, heerlijk en ook uiterst prettig geserveerd met uitleg ( zonder overdreven gedoe).
10 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Peter
|  20 november 2021
HEERLIJK Aanbieding
Service kan beter door beter te communiceren over de extra’s buiten het menu om. Kraanwater wordt bijvoorbeeld in rekening gebracht ook als er wijn gedronken wordt. Door de manier van presenteren lijkt thee (of koffie) bij het menu inbegrepen te zijn, maar dat is niet het geval. Tot slot was er een duidelijke uiterlijke eindtijd gecommuniceerd, maar die werd met een kwartier overschreden terwijl een latere tafel bij het opdienen voorrang kreeg en daardoor wel binnen de tijd klaar was. Bij het aankaarten van deze punten was de bediening niet begripvol.
10 Eten
7 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Laura de Lepper
|  19 november 2021
HEERLIJK Aanbieding
Wat wordt er hier goed voor je gezorgd. We hadden hoge verwachtingen, maar die werden ruimschoots overtroffen. Alle gerechten en amuses zijn weliswaar aan de kleine kant, maar vol van smaakexplosies. De ingrediënten worden één voor één in het zonnetje gezet en de creativiteit waarmee er (zonder zuivel) gekookt wordt is ongelooflijk. Daarnaast weet de bediening waar ze het over hebben en zorgen voor een hele prettige, relaxte sfeer. We komen zeker volgend seizoen terug om te ontdekken waar jullie ons dan mee kunnen verrassen.
10 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Robin C
|  30 oktober 2021
HEERLIJK Star edition
Alles 'gewoon goed'. Niet goedkoop maar kwaliteit/prijsverhouding klopt, met vriendelijke, goed geïnformeerde bediening, met een glimlach.
9 Eten
9 Service
8 Sfeer
9 Gastvrijheid
koen van riemsdijk
|  22 oktober 2021
HEERLIJK Star edition
heerlijke avond gehad, alles klopte. van het ontvangst, het eten, de wijn tot het afscheid. wij hadden mijn moeder meegenomen als haar verjaardagscadeau en zij heeft de meest fantastische ervaring gehad. dank voor alle goede zorgen!
10 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Willem H.
|  22 oktober 2021
HEERLIJK Star edition
Een bijzondere beleving op een mooie lokatie. Duurzaam en hoog op smaak met klassieke bereidingen. Apart is dat er geen gebruik wordt gemaakt van zuivel in al zijn vormen. Een uitdaging voor de keuken en patisserie.
10 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Kwinten
|  21 oktober 2021
HEERLIJK Star edition
Uitstekende service en heerlijk gegeten. Mooie, moderne gerechten die allen van een hoog niveau waren (en met enkele uitschieters). Zeer aan te bevelen. (Zestien euro voor water voor twee personen vond ik wat overdreven, maar daartegenover stonden weer een rits extra kleine gerechten e.d. We houden het maar op servicekosten!)
9 Eten
10 Service
9 Sfeer
10 Gastvrijheid
LEO
|  15 oktober 2021
HEERLIJK Star edition
Very special food; environmental conscious ingredient
10 Eten
10 Service
9 Sfeer
10 Gastvrijheid
Meer bekijken
Meer over Flore